Zdroj: twitter Tereza Medvedova

Na pretekoch kategórie CL1, ktoré sa konali 27.-28.1.2018 v belgickom Gente, sa predstavili aj naši dráhari.

Tereza Medveďová (Bepink) sa fantasticky rozbehla v disciplíne scratch, v ktorej obsadila vynikajúce 2.miesto, keď nestačila zdolať akurát Francúzku Marion Borras. Veľmi dobre zajazdil scratch kategórie dvadsaťtrojkárov Andrej Strmiska (Kuota-Construcciones Paulino), ktorý obsadil 8.miesto a v bodovačke dokonca 7., Martin Chren (CK Spartak Tlmače) skončil v scratchi desiaty a v bodovačke trinásty. Naše ženy si vyskúšali aj náročný madison, v ktorom získali 9.miesto, muži Taragel so Strmiskom obsadili v tejto disciplíne 14. priečku.

„Do Gentu cestovala pomerne široká zostava našich dráharov. Ale chceli sme, aby sa znova lepšie rozjazdili aj mladí chalani, aby sa cítili istejšie a vyskúšala viaceré ovály. Je to iné, keď trénujete takmer stále na tom istom mieste a iné, keď potom pretekáte na rôznych povrchoch. Pre niektorých to boli prvé preteky od októbra, takže najvyšší čas znova dostať sa do pretekárskeho tempa,“ povedal k výprave Michal Rohoň, reprezentačný tréner a dodáva: „Tereza druhým miestom v tom scratchi príjemne šokovala, aj seba aj všetkých nás. Betka sa necítila dobre, bolo na nej poznať únavu, a tak v obľúbenej disciplíne obsadila až 7.miesto. Práve preto je dobré, že dievčatá v reprezentácii máme už dve, že sa môžu navzájom potiahnuť, prestriedať pri vyjazďovaní kvalifikačných bodov. U mužov platí to isté.“

Okrem spomínaných výsledkov získali naši pretekári aj nasledujúce body: Andrej Strmiska za 17.miesto a Filip Taragel (Dukla Banská Bystrica) za 22.miesto v omniu, Tereza Medveďová za 12.miesto v bodovačke a 16.miesto v omniu, Alžbeta Bačíková za 13.miesto v bodovačke a 12.miesto v omniu.

Takmer celý február sa bude naša dráhová reprezentácia pripravovať na sústredení v Taliansku. „Medveďová má síce avizovaný klubový program, no klub počíta s uvoľnením na reprezentačné účely. Tomáš Person a Martin Chren budú v teple riešiť aj úvodné sezónne objemy, Taragel a Strmiska cibriť dráharské zručnosti,“ priblížil nastávajúci program Michal Rohoň.

[Foto na úvode: twitter Tereza Medvedova]

report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Race through Slovakia - najväčšia tohtoročná výzva

Pozvánka: Race through Slovakia - najväčšia tohtoročná výzva

Nie každý môže byť šprintér, len zopár cyklistov môže mať KOM/QOM na kopci za domom, avšak všetci dokážeme jazdiť ďalej, vytrvať a posunúť vlastné hranice.
Ideálny čas na cyklistiku? 40 rokov a myslím to vážne.

Ideálny čas na cyklistiku? 40 rokov a myslím to vážne.

Zbláznil som sa, keď tvrdím niečo také? Prečo si myslím, že cyklistika s pribúdajúcimi rokmi chutí čoraz lepšie?
Pozvánka: Kaktus Bike Stupava maratón MTB & RUN - malokarpatská klasika

Pozvánka: Kaktus Bike Stupava maratón MTB & RUN - malokarpatská klasika

Sezóna je v plnom prúde a k nej neodmysliteľne patrí aj dobre známy Stupavský maratón. Preteky vhodné pre všetkých nadšencov cyklistiky.
keyboard_arrow_up