Základná ochrana na trail - čo by nemalo chýbať v náročnom teréne?

Základná ochrana na trail - čo by nemalo chýbať v náročnom teréne?

Pri jazde by sme vždy mali dbať v prvom rade na vlastnú bezpečnosť, s čím vedia veľmi dobre pomôcť rôzne ochranné prostriedky.

Spadnúť z biku počas jazdy na traili nie je nič príjemné, ale častokrát ani výnimočné. Niekedy je chuť pustiť sa veľkou rýchlosťou väčšia ako strach z pádu. Výrobcovia cyklistických doplnkov ponúkajú širokú škálu možností, ako v takýchto prípadoch predísť nepríjemným zraneniam, alebo ich aspoň o niečo zmierniť. Prípadne sa ani nemusí jednať o pád, ale bežnú ochranu pri jazde najmä v náročnom teréne, ktorý si vyžaduje trochu špecifickú výbavu.


Amplifi Salvo Polymer Knee Zip


Neodmysliteľnou súčasťou výbavy na trail by mali byť chrániče. V tomto prípade sa jedná o komfortné, ergonomické, 3D tvarované kolenné chrániče od firmy Amplifi, ktoré sú vystužené kevlarovými panelmi pre extra odolnosť proti oteru. Vďaka lemom ukončeným protišmykovým povrchom dobre držia a YKK zip po bokoch uľahčuje ich nasadenie. Chrániče sú dostupné v štyroch veľkostiach a ich cena sa pohybuje okolo 95 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Roeckl Mango


Celoprstové enduro rukavice sú vyrobené z dobre odvetraného materiálu. Majú anatomický strih so zakrivenými prstami, čo znižuje úsilie potrebné pri úchope riadítok a výrazne zvyšuje komfort jazdy. Na prstoch majú silikónový grip, čo pomáha istote pri riadení a brzdení aj v náročnejších úsekoch. Materiál na prste umožňuje ovládanie dotykového displeja. Cena rukavíc sa pohybuje okolo 35 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


BBB BSG-55XL SELECT XL


Okuliare neslúžia len ako ochrana pred slnkom, ale chránia oči pred vetrom, prachom či kamienkami. Tento účel spĺňa aj model od BBB s extra veľkými, vymeniteľnými polykarbonátovými sklami. Sklá sú vybavené špeciálnym systémom prúdenia vzduchu a úpravou proti zahmlievaniu, vďaka čomu zlepšujú komfort jazdca aj v podmienkach s vysokou vlhkosťou. Cena okuliarov sa pohybuje okolo 66 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Cratoni AllTrack


Enduro prilba od Cratoni vyniká špeciálnymi vlastnosťami, ako je multifunkčná montáž kamery s bezpečnostným uvoľňovaním, uzamykateľný a výškovo nastaviteľný priezor, či port pod ochranným krytom, ktorý chráni okuliare pred znečistením. Použitý materiál zabezpečuje komfort a dlhú životnosť. Inovatívny systém popruhov umožňuje jednoduché a pohodlné zapínanie. Cena sa pohybuje okolo 150 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Endura MT500


Ochranné vnútorné kraťasy od značky Endura z materiálu Nylon Lycra so systémom Clickfast, by nemali chýbať žiadnemu enduro jazdcovi. Ploché švy a jemný materiál okolo pása zabezpečujú dostatočný komfort jazdca. Nohavice majú strečovú antibakteriálnu výstelku s gélom pre maximalizáciu pohodlnej jazdy v sedle, navyše predný panel v rozkroku je bezšvový. Cena sa pohybuje okolo 65 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Answer Enduro


Model rukavíc Enduro má výrazné predtvarovanie, aby čo najlepšie sadli v pozícii na riaditkách. Kožená dlaň bez polstrovania zvyšuje cit pri ovládaní bicykla. Zakončenie prstov je kompatibilné s dotykovou obrazovkou, takže jazdec bez problémov dokáže ovládať svoj telefón. Materiál je dostatočne odolný a ochráni ruky pred nežiadúcimi poraneniami. Rukavice sú dostupné v 4 farebných prevedeniach a ich cena sa pohybuje okolo 36 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


CamelBak TORO Protector


Batoh s integrovaným ochranným systémom chrbta poskytuje úložný priestor s objemom 14 l. Systém má ľahkú konštrukciu, je flexibilný a vďaka viacvrstvovej konštrukcii termoplastickej peny sa ľahko prispôsobí. V prípade pádu dokáže absorbovať až 94% energie nárazu, zostávajúcu časť spomalí a rozvedie do strán. Súčasťou batohu sú reflexné prvky, priestor na prilbu a množstvo ďalších detailov. Jeho cena sa pohybuje okolo 165 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Shimano SHME500


Špeciálna obuv určená na jazdenie v náročnom teréne ponúka dobrú trakciu a tuhosť. Supernízka pracka s protibežným upínacím systémom s dvoma velcro páskami bezpečne zaistí chodidlo. Tretry majú vložku s extra výplňou pre lepšie tlmenie nárazov. Odolná gumová podrážka zaručuje dobrý záber za akýchkoľvek podmienok. Tretry sú dostupné v troch farebných prevedeniach a ich cena sa pohybuje okolo 130 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Pre podrobnejšie informácie o predstavených produktoch, navštívte prosím stránky jednotlivých výrobcov / dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Leatt – poznatky z motokrosu prenesené do sveta cyklistiky

Leatt – poznatky z motokrosu prenesené do sveta cyklistiky

Oblasti ochrany jazdca v teréne sa venuje množstvo výrobcov. Čím je však Leatt tak špeciálny?
Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily PR článok

Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily

Skoky, technické pasáže a členitý terén sú pre teba rajom, ale vieš sa do toho aj oprieť, keď bojuješ o sekundy na rýchlostnej skúške? Tieto bicykle ťa budú zaujímať.
Ochrana hlavy aj tela pre každého cyklistu PR článok

Ochrana hlavy aj tela pre každého cyklistu

Pri rýchlej jazde dole kopcom treba extra dbať na správnu ochranu. Bude to klasická prilba či „integrálka“? Chrániče kolien, alebo radšej celé torzo?
keyboard_arrow_up