Sezóna v plnom prúde a kilometre pribúdajú

Vyšší počet hodín v sedle je ten najlepší dôkaz kvalitnej sezóny, ale rovnako kladie aj väčšie nároky na výbavu a vhodné doplnky.

Práve v letných mesiacoch má väčšina z vás na jazdenie zrejme najviac času. Kilometre pribúdajú, rastie počet hodín a denník sa pekne plní. S tým ide ruka v ruke aj väčší dôraz na niektoré aspekty výbavy a prinášame niekoľko tipov, ktoré by mohli prísť vhod.

Endura Pro SL Bibshort II Long Leg


Kvalitné nohavice sú základ a ich vlastnosti oceníte najmä pri dlhých hodinách v sedle. Tento model ponúka na výber až 3 šírky výstelky pre dokonalé prispôsobenie a je vyrobený z materiálu Lycra Power s povrchovou úpravou coldblack®. Zaujímavosťou je aj dĺžka, ktorá je dlhšia o 4 cm a bude sedieť aj vysokým jazdcom, prípadne tým, ktorí preferujú dlhší strih. Cena sa pohybuje okolo 139 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Uvex Quatro XC


Populárny model Uvex Quatro sa dočkal mierne upravenej verzie pre použitie na XC/maratón. Prilba o niečo viac chráni zadnú časť hlavy vďaka hlbšiemu usadeniu. Pritom si stále zachováva veľmi nízku hmotnosť okolo 240 g, nechýba jej 17 ventilačných otvorov a ľahko nastaviteľný upínací systém. Je dostupná celkovo v 3 farebných prevedeniach a cena sa pohybuje okolo 99 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Lezyne Macro GPS


Tento počítač sa môže pochváliť mnohými pokročilými technológiami v jednoduchom použiteľnom balení. Je kompatibilný s Bluetooth Smart a môže sa párovať s meračmi výkonu, monitormi tepu srdca a senzormi rýchlosti/kadencie. Po spárovaní so smartfónmi je možná navigácia, živé sledovanie trasy, služba Strava Live Segments a notifikácie. Cena v kombinácii s hrudným pásom sa pohybuje okolo 139 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


BBB BSD Echelon


Jazdci tráviaci v sedle dlhé hodiny môžu po čase pociťovať diskomfort, ktorý veľmi často súvisí s úzkou šírkou sedla. Tvar sedla BBB podporuje agresívnu pozíciu a navyše je dostupné v šírke 145, 155 a tiež 165 mm. Centrálny otvor zmierňuje tlak na citlivé partie a celý skelet je spevnený karbónom. Polstrovanie tvorí ľahká pena s vysokou hustotou. Cena sa pohybuje okolo 69,95 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


GHOST batoh 12 l


Pri dlhších výjazdoch v teréne a prípadných premenlivých podmienkach sa vždy hodí dostatočne veľký batoh, ktorý pri jazde neprekáža. Objem 12 l je tak akurát, vďaka čomu nájde využitie v podstate počas celého roka. Celková konštrukcia znesie časté a náročné používanie. Batoh má prípravu na vodný rezervoár, bočné vrecká, dvojité zipsy, integrovanú pláštenku a sieťku na uchytenie helmy. Cena sa pohybuje okolo 75 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Kompava Zen Whey 70%


Čím viac jazdíte, tým viac treba klásť dôraz na regeneráciu organizmu. V tom hrajú dôležitú úlohu bielkoviny a práve tie viete efektívne doplniť pomocou Zen Whey 70 %. Vďaka vitamínom  B6, B9 a C podporuje imunitný systém pri vysokej záťaži. Proteín Zen Whey je sladený prírodným sladidlom stéviou, je vhodný aj pre diabetikov. Cena za 500 g balenie sa pohybuje okolo 12 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Weldtite Dr.Sludge


S pribúdajúcimi kilometrami veľmi často pribúdajú aj defekty, proti ktorým vie efektívne pomôcť táto špeciálna duša. Je naplnená tesniacim roztokom Dr.Sludge, ktorý v prípade defektu zacelí diery až do priemeru 3 mm. Navyše tesní okamžite po prerazení a ušetrí vám tak čas a námahu pri fúkaní. Tmel funguje počas celej životnosti duše a vo vnútri nevytvára hrudky. Cena sa pohybuje okolo 7,49 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


SUPACAZ Siliconez


Dobré gripy sú základom komfortnej jazdy a najmä po niekoľkých hodinách v sedle. Tie silikónové od SUPACAZ poskytnú vysokú kontrolu za každých podmienok a rovnako výborné pohlcovanie nepríjemných vibrácií. To všetko pri minimálnej hmotnosti a tiež pri širokej škále farebných prevedení, kde nechýbajú ani výrazné farby. Cena sa pohybuje okolo 17,99 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Tunap Sports čistič


Pri častej jazde dostáva odpruženie zabrať a vyžaduje si svoju starostlivosť. Rýchlym a efektívnym riešením je tento čistič, ktorý chráni povrch, znižuje trenie a udržuje tesnenia v čo najlepšom stave. Stačí nastriekať na nohy vidlice, nechať chvíľu pôsobiť a utrieť. Sprej odstraňuje mikroskopickú špinu a tesniace krúžky pracujú výrazne lepšie. Cena za 125 ml balenie sa pohybuje okolo 9,95 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


CRAFT Cool Comfort


Spodné tričko sa nikdy nestratí a najmä ak jazdíte naozaj často. Tvorí základ výbavy a tiež celkového komfortu, ale len v prípade, že spĺňa svoju funkciu na 100%. Cool Comfort je určené pre širší teplotný rozsah a uživíte ho počas letných mesiacov, ale tiež neskôr počas prechodného obdobia. Bezšvové torzo sa postará o ničím nerušenú jazdu a konštrukcia z 2 materiálov s odlišnou hustotou o výbornú termoreguláciu. Cena sa pohybuje okolo 35 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


SMS Santini UCI ponožky


Ako sa hovorí, ponožiek nie je nikdy dosť a v prípade dobrej sezóny to platí dvojnásobne. Tie od SMS Santini sú vyrobené z rychloschnúceho materiálu a budú vhodné aj počas horúcich letných dní. Majú elegantný dizajn doplnený o logo originálnej kolekcie UCI s tradičnou dúhou. Celkovo majú vyšší strih a na výber je dvojica klasických farieb – čierna a biela. Cena sa pohybuje okolo 15 € a viac sa dozvieš na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Výmena komponentov po sezóne - pre ďalšie spokojné jazdy PR článok

Výmena komponentov po sezóne - pre ďalšie spokojné jazdy

Záver sezóny je ideálny čas na obmenu komponentov na bicykli. Nemusí ísť však iba o „spotrebáky“, určite poteší aj nejaký ten upgrade.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
keyboard_arrow_up