Výbava do premenlivých jesenných podmienok

Jeseň a začiatok zimy je charakteristický neustálymi zmenami počasia a podmienok, čomu sa dá ale veľmi dobre prispôsobiť.

Polaris Am 1000 Repel


Ochrana spodnej časti tela je náročná, pretože je potrebné skĺbiť pružnosť pre nerušený pohyb a odolnosť. Pre priaznivcov MTB výborne poslúži model Am 1000 Repel od Polaris, ktorý kombinuje strečové panely a textíliu odolnú voči vode. Nechýba možnosť prispôsobenia, vhodne umiestnené vrecká, prieduchy na vetranie, či reflexná potlač. Tieto nohavice nemusíte šetriť a vydržia aj tie najťažšie výlety. Cena sa pohybuje okolo 84,90 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Lezyne Zecto Drive


Svetlo nemusí slúžiť len na to, aby ste došli po tme domov. Rovnako pomôže zvýšiť bezpečnosť pri pohybe na cestách v prípade, keď začne pršať, alebo príde hmla. Bezpečnosť netreba nikdy podceňovať a pri hmotnosti 47 g na to ani nie je dôvod. Lezyne Zecto Drive má ľahké a odolné kompozitné telo s hliníkovým čelným krytom a max. svetelným tokom 250 lumenov. Nabíja sa ľahko pomocou USB. Cena sa pohybuje okolo 34,60 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Castelli Transition


Novinkou v ponuke Castelli je bunda určená špeciálne na jesenné, alebo skoré zimné jazdenie. Bunda poskytuje len veľmi malú izoláciu, ale vďaka Gore Windstopper vpredu a na rukávoch ochráni pred vetrom a môžete pod ňu pridať vrstvu navyše, čím sa jej využitie posunie do oveľa nižších teplôt. Poskytuje vysokú elasticitu a slobodu pohybu, takže aj sadne ako uliata. Cena sa pohybuje okolo 160 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Continental Trail King Performance


Výborným plášťom pre jeseň, zimu a tiež jar je model Trail King od Continental. Najmä ak máte v pláne brázdiť vaše obľúbené traily bez ohľadu na počasie. Má výborné samočistiace vlastnosti a grip, no stále si zachováva rozumný valivý odpor. Zmes PureGrip kombinuje potrebný grip a vysokú odolnosť, pričom vysoký objem plášťa sa postará o komfort. Samozrejmosťou je možnoť použitia bez duší. Cena sa pohybuje okolo 27 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


SKS X-Guard


Blatníky nepatria medzi najobľúbenejšie doplnky, no model X-Guard rozhodne nebude rušiť celkový dizajn a pritom poskytne ochranu pri jazde na vode a v blate – či už pre vašu tvár, rám alebo aj pre prípadnú batériu, ak používate E-bike. Tomu sú uspôsobené aj extra dlhé popruhy, ktoré sa popasujú so všetkými priemermi. Jedno aký rozmer kolies a šírku plášťov používate, X-Guard je univerzálnym riešením. Cena sa pohybuje okolo 25 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Sportful Fiandre Cabrio


Novinkou v kolekcii Fiandre je bunda, ktorá sa dá prispôsobiť podmienkam. Je to vďaka odnímateľnej zadnej časti, ktorá slúži ako ochrana pred dažďom alebo snehom. Po jej odňatí je zvýšená priedušnosť a aj komfort pri vyššej teplote. Konce rukávov priľnú k zápästiam a nedovolia vetru preniknúť dnu. Gore Windstopper 4 Way sa postará o odolnosť voči vetru, prehánkam a to so zachovaním priedušnosti. Cena sa pohybuje okolo 229 € a viac sa doziete na tomto odkaze.


SMS Santini Acquazero Vega


Vysokú priedušnosť a pritom potrebnú ochranu do premenlivých podmienok ponúkajú rukavice Acquazero Vega. Základ tvorí materiál Blizzard Thermofleece, ktorý je pružný a vysoko odolný voči vode. Silikónová protišmyková plocha na dlani sa postará o potrebný grip a špeciálny materiál na konci ukazováku a palca o ľahké ovládanie mobilného telefónu. Rukavice sú dostupné vo viacerých farbách, cena sa pohybuje okolo 45 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Bianchi Reparto Corse vest


V premenlivých podmienkach je vesta neoceniteľný spoločník – najmä pri intenzívnych tréningoch, kedy chcete ísť na ľahko a ochrániť najdôležitejšie časti. Ak ju nie je treba, prípadne počas cesty nahor ju ľahko zložíte do vrecka, kde zaberie minimum miesta. Rovnako ňou viete zvýšiť tepelný komfort oblečením napr. cez bundu alebo teplý dres. Táto je ideálna pre priaznivcov značky Bianchi v tradičnom dizajne. Cena sa pohybuje okolo 99 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


GORE Element Urban WS Soft Shell


Materiál Windstopper Soft Shell je ako stvorený do premenlivých podmienok a pri striedaní intenzity – najmä vďaka kombinácii ochrany a stále vysokej priedušnosti. Tieto vlastnosti v sebe kombinuje bunda od GORE v civilnejšom strihu, ktorá nájde využitie na trailoch aj v meste. Detaily ako strih alebo rozmiestnenie vreciek sú prispôsobené komfortu. Nechýbajú reflexné prvky a viacero farebných prevedení. Cena sa pohybuje okolo 230 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


FINISH LINE Wet Cross Country


Správne mazivo je základ každého výjazdu, najmä v prípade ak neviete čo vás čaká. Cross Country je určené do premenlivých podmienok, takže nezostanete so suchou reťazou, ak sa počasie zmení. Vďaka zloženiu zo syntentických olejov o vysokej viskozite, doplnených o aditíva proti opotrebeniu, vydrží fungovať v blate, aj pri silnom daždi. Vďaka tomu vydrží aj 60 ml balenie pomerne dlhú dobu. Cena sa pohybuje okolo 5 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


CRAFT Active Intensity Zip


Model spodnej vrstvy od špecialistu CRAFT sa hodí pre vyššiu intenzitu, ak nie je veľká zima, no ani teplo. Rovnako vtedy, ak sa podmienky menia a potrebujete rýchly odvod potu a izoláciu. Má dlhé rukávy a celkovo dlhšie prevedenie, takže ho využijete na všetky športové aktivity. Golier so zipsom zvýši tepelný komfort a zároveň sa budete môcť prispôsobiť intenzite. K dispozícii sú 2 farebné varianty, cena sa pohybuje okolo 46 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Kompava L-lyzín Extra


Ak niečo dostáva zabrať v premenlivom období, je to práve imunita. Jej oslabenie vedie k chorobám, najmä ak sa dostávate do kontaktu s ostatnými v práci, v škole a pod. Lyzín sa zúčastňuje viacerých metabolických procesov a procesov obnovy. Ďalšou zložkou je Echinacea purpurea, ktorá vplýva na obranyschopnosť, rovnako ako vitamín B6. Celý komplex pomáha bojovať s únavou a podporuje nervový systém. Cena sa pohybuje okolo 6,90 € (60 kapsúl) a viac sa dozviete na tomto odkaze.


RH+ Ultra Stylus


Ochrana zraku by mala byť na prvom mieste a to najmä v prípade chladu, vetra, či nepriaznivých podmienok. Model Ultra Stylus má pružnú konštrukciu, vďaka čomu budú sedieť na svojom mieste. Majú vymeniteľné sklá, nastaviteľné bočnice a nosník. V balení je pribalené aj oranžové sklo do zhoršených svetelných podmienok. Okuliare vážia 27 gramov a k dispozícii je viacero farebných prevedení. Cena sa pohybuje okolo 81 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
Vychytávky, ktoré potešia každého bikera PR článok

Vychytávky, ktoré potešia každého bikera

Vysnívané komponenty, užitoční pomocníci alebo rôzne vylepšenia, ktoré zvýšia komfort či bezpečnosť, sú pre cyklistu vždy ideálnym darčekom nielen na Vianoce.
keyboard_arrow_up