Komfortná jazda v chladnejších podmienkach

Pocit pohodlia je pri jazde v nadchádzajúcom období rozhodujúci a niekoľko vhodných doplnkov s tým vie výrazne pomôcť.

Roeckl Verbier

Základom spokojnej jazdy v chladných podmienkach sú najmä ruky v teple. O to sa postarajú rukavice Verbier od špecialistu Roeckl. Základom komfortu je ochrana pred vetrom v podobe membrány Windstopper, druhým prvkom je izolačný materiál Primaloft. Nechýbajú dôležité detaily ako dlhá manžeta, ergonomický fit, odolná dlaň či protišmykové prevedenie na prstoch. Cena sa pohybuje okolo 74 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Castelli Meno 2 Wind

Vietor je najväčším nepriateľom pri jazde v zime a práve proti nemu efektívne bojujú nohavice Meno. Predné panely tvorí materiál AirFlex Thermo, ktorý poskytuje okrem odolnosti voči vetru aj vysokú pružnosť a priedušnosť. Zadný diel z Thermoflex Core2 vynikajúco odvádza nadbytočnú vlhkosť a výborne hreje. O komfort sa stará výstelka KISS Air. Cena sa pohybuje okolo 119 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Polaris Windshear

Tento kúsok nájde využitie počas jesene, tak aj chladných zimných dní. Bunda vďaka vhodne umiestneným panelom odolným voči vetru a elastickému materiálu therma stretch v sebe kombinuje vysokú priedušnosť. Vďaka tomu sa dá použiť samostatne a aj pod ochrannú bundu. Na zadnej časti vetrovky sú umiestnené tri vrecká, ktoré zabezpečia dostatok priestoru na odloženie všetkých vecí, ktoré potrebujete mať poruke.  Rukávy sú zakončené otvormi pre palce, čím je zabezpečený teplý prechod medzi bundou a rukavicami. Cena sa pohybuje okolo 61 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Ghost Ridge Line Multi Jacket

Vysokú ochranu pred vetrom, vodou a snehom ponúka novinka v kolekcii doplnkov Ghost – bunda Ridge Line Multi Jacket. Ľahko sa zbalí a v batohu nezaberie veľa miesta, membrána sa postará o to, aby ste zostali v suchu. Jej využitie je ale možné aj pri iných aktivitách za čo vďačí strihu a tiež kapucni. Nechýba rozumné rozmiestnenie vreciek a tiež dôležité detaily pre vysoký komfort nosenia. Cena sa pohybuje okolo 199 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Karpos Lyskamm

Túto bundu využijú ako bikeri, tak aj nadšenci outdooru. Materiál Polartec Alpha bol vytvorený pre potreby stop-go aktivít, kedy sa strieda vysoká intenzita a „prestoje“. V prípade jazdy je to stúpanie a následný zjazd, v ktorom materiál dokáže výborne udržať teplo, a pritom odviesť prebytočnú vlhkosť. To všetko pri nízkej hmotnosti pričom bundu ľahko zložíte do svojej kapucne. Povrch bundy tvorí vetru odolný materiál K-shell. Cena sa pohybuje okolo 229 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

BBB Waterflex

Pre potrebný komfort jazdy je v prvom rade dôležité mať chodidlá v suchu. Kombináciu nepremokavosti a potrebnej izolácie ponúkajú návleky BBB Waterflex, ktoré tvorí pogumovaná vonkajšia vrstva a flís z vnútornej strany. Navyše všetky švy sú podlepené nepremokavou páskou. Špička aj päta sú spevnené kevlarom pre potrebnú odolnosť, ktorú podčiarkuje aj kvalitný zips YKK. Cena sa pohybuje okolo 32 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

SMS Santini UCI dres s dlhým rukávom

Dres s dlhým rukávom kombinuje tradičný elegantný dizajn UCI kolekcie a vysokú funkčnosť. Ideálne sa hodí ako druhá vrstva pod bundu, prípadne samostatne v prípade vyšších teplôt. Má priliehavý športový strih pričom nechýbajú dôležité detaily ako vyvýšený golier, kvalitný zips alebo trojica hlbokých vreciek. Vonkajšia tkanina je pritom vysoko odolná a zvládne aj náročné podmienky. Cena sa pohybuje okolo 110 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Answer Strike 2

Kombinácia neoprénu a membrány Porelle tvorí základ rukavíc určených aj pre tie najhoršie podmienky, vďaka čomu sa budete stále cítiť komfortne. Rovnako nepremokavá je aj dlaň, ktorej nechýba pogumovanie pre maximálnu kontrolu a bezpečnosť. Predĺžená manžeta chráni citlivé zápästia a rukaviciam nechýba ani jemné froté na utieranie potu. Cena sa pohybuje okolo 35 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Nohavice Gore C3 WS

Ochrana spodnej časti tela vie byť trochu komplikovaná, no tieto nohavice kombinujú vysoký komfort a odolnosť voči počasiu. Základom je materiál Gore Windstopper odolný voči vetru, čiastočne vode a pritom vysoko priedušný a dostatočne elastický. Nechýbajú vytvarované kolená, vyššie prevedenie pásu, aby bol chránený aj spodný chrbát, či reflexné logá. Spodná časť umožňuje prispôsobenie šírky, aby všetko dokonale sedelo a neprekážalo. Cena sa pohybuje okolo 135 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Camelbak Podium Ice

Pitný režim je dôležitý bez ohľadu na počasie a veľmi často sa v chladnejších podmienkach podceňuje. Špeciálne prevedenie fľaše Podium Ice s dvojitou stenou umožní vďaka aerogélu udržať nápoj 4x dlhšie teplý, v porovnaní s klasickou fľašou. Navyše silikónový náustok JetValve je synonymom pre komfortné pitie v každej situácii.  Vnútorný povrch je antibakteriálny vďaka technológii HydroGuard. Cena sa pohybuje okolo 25 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

CRAFT Active Extreme 2.0

Základom komfortu pri pohybuje vonku je zabezpečiť dostatočne rýchly odvod vlhkosti od tela – najmä v prípade vyššej záťaže. Práve tu sa ideálne hodí spodná vrstva od CRAFT s označením Active Extreme vhodná pre aktivity v chladných podmienkach. Materiál Coomlax Pro na vnútornej strane poskytne maximálny odvod vlhkosti a špeciálna kanáliková štruktúra vlákna z vonkajšej strany zase výbornú termoreguláciu. Samozrejmosťou sú ploché švy a ergonomický strih. Cena sa pohybuje okolo 50 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Kompava GELO-3 Komplex

Pohybový aparát je základom komfortnej jazdy a zimné obdobie je ten správy čas dopriať telu podmienky na správnu regeneráciu. Tú môžete podporiť vďaka Gelo-3 Komplexu, ktorý obsahuje Glukozamín sulfát a chondroitín sulfát, ktoré sú základné a prirodzené zložky kĺbovej chrupavky a spojivových tkanív. Súčasťou sú aj ďalšie účinné látky vďaka čomu sa jedná o komplexnú starostlivosť o vaše kĺby. Cena sa pohybuje okolo 20.90 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Ponožky RH+

Dobré ponožky sú klúčové pre spokojnú jazdu a najmä ak sa ochladí. V tom vedia pomôcť vlastnosti vlny merino, ktorá si zachováva svoje izolačné schopnosti aj vo vlhkom stave. Navyše  silnou stránkou je aj vysoká odolnosť voči zápachu. Vysoké 20 cm prevedenie sa postará o to, aby chlad nemal šancu a pekne sa prekryjú s dlhými nohavicami. Konštrukcia bež švov sa postará o vysoký komfort nosenia. Cena sa pohybuje okolo 16.90 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel PR článok

Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel

Kúpil si si nový bicykel a uvažuješ, čo ti ešte chýba? Nepotrebuješ hneď to najlepšie na trhu, no hľadáš kvalitu za rozumnú cenu? My ti radi pomôžeme.
Dámske bicykle do 2 500 € - na cestu aj do terénu PR článok

Dámske bicykle do 2 500 € - na cestu aj do terénu

Pohyb na dvoch kolesách je skvelá a zdravá aktivita spojená s dobrodružstvom. Prinášame výber dámskych bicyklov z našej ponuky pre rôzne kategórie.
keyboard_arrow_up