Test: Polaris Ars Nix - pohodlne aj vo “voľných”

Preferujete na horskom bicykli voľné nohavice, no chcete si dopriať komfort, ktorý ponúkajú tradičné obtiahnuté cyklo nohavice? Riešenie je pomerne jednoduché a účinné...

Funkčné šortky Polaris Ars Nix slúžia ako spodná vrstva pod voľné dlhé alebo krátke nohavice. Sú vybavené výstelkou s označením Coolmax Silver a vyrobené z elastickej polyesterovej tkaniny, ktorá sa vyznačuje schopnosťou rýchlo schnúť. V páse sú z elastickej, širokej, no mäkkej gumy. Spodné lemy na nohách sú z vnútornej strany potiahnuté protišmykovou gumou, vďaka čomu sa za jazdy nevyhŕňajú. Pre tento kúsok je charakteristický aj tzv. Linkin System, čo v preklade znamená, že máte na páse z boku pútka, vďaka ktorým je možné ho spojiť napríklad s voľnými krátkymi nohavicami Polaris AM 500 Repel.


Aké sú v praxi?

Šortky Ars Nix som mal na test k dispozícii dlhodobejšie a jazdil som v nich počas výjazdov na horskom biku v kombinácii s mojimi staršími krátkymi nohavicami. Vzhľadom na tenký použitý materiál sú vhodné skôr do vyšších teplôt, ideálne od 15 °C. Samozrejme, je možné ich použiť aj pri nižších teplotách, no treba voliť niečo teplejšie a dlhšie vrchné, napríklad Polaris AM 1000 Repel. Vďaka použitému materiálu o tomto kúsku ani neviete, že ho na sebe máte. V prípade, ak si dávate počas výjazdu do tela, oceníte schopnosť rýchlo schnúť - samozrejme to platí aj prípade, že prídu horúce dni. Pod šortkami sa zbytočne nevaríte, keďže efektívne odvádzajú teplo a pot na povrch. Vďaka anatomicky tvarovanej výstelke, som nemal problém obsedieť v sedle aj viac hodín. Výstelka je síce trochu hrubšia, no dosť mäkká, vďaka čomu sa budete aj na tvrdom sedle cítiť pohodlne.


Šorkty Ars Nix sú zošité z viacerých panelov plochými švami. Vďaka strečovému materiálu a pri vhodne zvolenej veľkosti, dobre sedia na tele, a preto sa výstelka zbytočne neposúva a je zafixovaná v jednej polohe. Okrem jazdenia vonku, som šortky Ars Nix využíval aj počas návštev fitness centra, kde som trávil dosť času na spinneri. Samozrejme som ich znovu používal v kombinácii s voľnými krátkymi nohavicami .


Plusy

  • ľahký a rýchloschnúci materiál
  • pogumované menžety

Mínusy

  • nenašiel som


Pre koho sú Ars Nixy určené?

Spodné funkčné šortky Polaris Ars Nix ocenia hlavne fanúšikovia MTB, ktorí radi jazdia vo voľných kraťasoch, no vyžadujú výstelku pre väčšie pohodlie v sedle biku. Šortky je možné v správnej kombinácii s vonkajšou vrstvou nohavíc používať takmer celoročne. Je ich dokonca možné využiť aj na indoorové aktivity. Vzhľadom na možnosti sú Ars Nix určené každému, kto hľadá ležérnejšiu alterlnatívu ku klasickým obtiahnutým cyklo nohaviciam, no pri zachovaní pohodlia. A keďže jazdenie s voľnými nohavicami nie je len výsada mužov, tak pre dámy sú k dispozícii vnútorné vložkové nohavice - Polaris Miss Nix.

Funkčné spodné šortky Polaris Ars Nix stoja okolo 28,50 € a dovozcom na Slovensko je Made4bike.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
kimlo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Funkčné oblečenie z rastlín? Značka UYN a ich originálny prístup

Funkčné oblečenie z rastlín? Značka UYN a ich originálny prístup

Čisté merino je menej príjemné na pokožke, syntetika horšie odoláva baktériám a preto zapácha. Nastal čas na použitie vlákna z rastlín?
Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Budú zimné doplnky Isadore maličkosti, ktoré vedia byť veľkou pomocou cyklistu? Ako si vybrať správny model a veľkosť?
Test: Zimné oblečenie Sportful – aký materiál u mňa vyhráva?

Test: Zimné oblečenie Sportful – aký materiál u mňa vyhráva?

Prečo som si obľúbil bundu Sportful Total Comfort a nohavice Fiandre? Je rozdiel v materiáloch tak zásadný?
keyboard_arrow_up