madbugie
Mesto: Trnava
Založený: 02.05.2018
Bicykle: Koyuk 2.0 | CTM Tranz 2.0 | "CTM" DoTy 2.0
kua fix toto je snáď horšie, ako kupovať nové auto... nič nie je skladom, všetko ešte len naskladníme, ešte pred tým ako to naskladníme, zrazu už je 1/2 vypredaná...
pôvodne som si pred 2 rokmi kúpil krossový bajk - Tranz 2.0, že to teda bude aj na jazdu po "rovinke" a aj trošku po Karpatoch... "hybrid" je fajn, ak je s tým človek zrovnaný, ale nie je to pripravené na boj proti trnafským vetrom, a ani v tých kopcoch, hlavne na horšom teréne, to nie je to pravé orechové, tá slabá pružina, vlastne ani moc nepruží...
tak sa mi v hlave usadila taká myšlienka, že by som kúpil Gravel napr. Koyuk 2.0 na poľňačky a Tranza trošku prerobil na také ľahšie XCčko... (výmena vidle za vzduchovú 100 mm, dvojplacka 36-26, vzadu 11-36, 2" gumy)
a už som z toho magor...nejako som si to napočítal, že čo by koľko stálo a keď tak nad tým rozmýšľam, že či sa za tých cca 1300 € na to nevykašľať a kúpiť radšej plnotučné XCčko napr. CTM Rascal 4.0, ako Gravel by bol určite v pohode, ale z toho Tranza a jeho prestavby, sa mi to celé nejako prestalo pozdávať, či to splní účel...
takto to bude buď dobré v kopcoch, ale horšie po rovinách (v prípade kúpy jedného XC), alebo super na rovinkách, ale v kopcoch naprd (Gravel + prestavba krossu), prachy sú len na jeden slušný bajk... čo s tým