Mne ide o princíp, aby som ako poškodený nebol škodný. Niečo je vážne zle v tomto systéme keď to takto funguje že poškodený z toho vyjde zo stratou. O to mi ide.
Poistovna proste má do bodky zaplatiť opravu aby to dala do pôvodného stavu a keď sa to opraviť nedá tak nový kus a neohánat sa amortizáciou. Bez debaty.
Takto by to malo fungovať v normálnom systéme.
V USA ako poškodený by som z poistovne vysúdil a gate keby ma chceli oklamať.
V USA to nie je take ruzove, ako si predstavujes. V novinach, sice vidno clanky, ake velke odskodne ludia vysudili, ale fakt jetaky, ze velku cast zhltnu trovy pravnikov. Nie je to ako u nas, ze sudne trovy plati ten co prehra. Obe strany si platia pravnikov sami. Standardna zmluva pri bolestnom je, ze 30% z vysudeneho si zoberie pravna firma. A odskodne za znicene veci nechce riesit nikto, lebo su tam male peniaze. Ja akurat riesim nehodu, bol som zrazeny zozadu autom na bicykli. Povodne som pravnikov nechcel riesit, ale musel som, lebo policajti dohnojili kompletne zapis. Tak som si musel zobrat pravnikov tak ci tak. Potom mozem spisat, ako to vsetko prebiehalo. Zatial je moja skusenost taka, ze zlati nasi policajti, pride Ti dopravak, ktory tomu rozumie. Mne prisiel kovboj, co ma zdrbal, ze sa mam naucit predpisy, nic nezmeral, namiesto faktov napisal jeho odhad co sa stalo, ktory je uplne mimo reality. Chlapik, co ma nabral zozadu odisiel bez pokuty, nakolko policajt povedal, ze ja som ho doplietol. FAkt, je taky, ze policajt nepoznal predpisy, na zaklade toho je cely zapis na hovno a ja teraz sa budem musiet s pravnikmi hadat s poistovnou.
Momentalne mam od pravnika opuzenie, nepisat k nehode nic blizsie na internete, aby mi to nemohla poistovna obuchat o hlavu.
Tak mozno, ked to vsetko skonci, napisem vam ako to funguje v USA. Z policie som vsak mimoriadne sklamany.
V Georgii, kde som ja, plati system, ze na zaklade policajneho zapisu poistovna urci, na kolko percent bolo zavinenie z kazdej strany, na odskodne ma narok len strana, ktora mala vinu pod 50%. A z odskodnenie odrataju tolko percent, kolko to bola Tvoja vina. Ja este nie som dolieceny, tj este komunikacia s poistovnou nepredbehla, ale ked mi daju povedzme 30%, tak dostanem len 70% zo skody co mi vznikla. A to este sa budem hadat aka skoda vlastne vznikla. Mam prasknuty karbonovy ram, ale policajt do zapisu dal len zadne
koleso (V tomto ho vinit nebudem, ja sam so to zbadal az na druhy krat). Ram sam o sebe 1300$. No proste vsetko vyzera na prd. tak uvidime. Ale jedno je jasne, pokial su skody male, sudit sa v USA v podstate vzdy znamena prerobit na pravnikoch. A niekedy zasadne.