chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
V dohľadnej dobe budem potrebovať nové plášte. Momentálne dojazdievam Michelin Wild Racer
S dezénom som bol spokojný. Vadilo mi ale, že boli priúzke a chytal som aj pomerne dosť defektov. Na druhej strane, to zrýchlenie je veľmi návykové.
Hľadám teda nejaké xc "balóny" s rýchlym dezénom a dobrou skúsenosťou s použitím bez duše s tmelom.
Zatiaľ som veľmi nalomený na X-king 2,2 RS Dezén vyzerá veľmi dobre. Odrádzajú ma ale fotky s odletenými štuplami. Máte s nimi niekto skúsenosť pri použití s tmelom?
Koľko ti držal tento nový vzorok racerov. Síce to je šupkovitá, papierová a drahá verzia o ktorú nemám záujem, ale aspoň nejaký údaj pre porovnanie či, sa ešte oplatí
No tie skúsenosti s bezdušovým použitím týchto nových continental plášťov zabezpečili to, že už nad nimi ani neuvažujem.
Zlé utesnenie (oficiálne sú teraz tubeless ready iba protection verzie). Asi sú aj relatívne časté prípady vyzutia, napr. na uzučkom ráfiku to nedopadlo dobre v tomto príapade ( http://www.bike-forum.cz/forum/rubena-tubeless-kit.html?styl=light#comment2102589 ).
Ja som za iné možnosti. Naháňať hmotnosť za každú cenu sa neoplatí ak tým riskuješ mizernú odolnosť a netesnosť pri používaní bez duše.
A inak k šírke - aby ten x-king 2.2 nebol v skutočnosti užší, pozri si radšej nejaké merania pre istotu. A na 17mm ráfik by som tiež nedával nejaký extra široký plášť - pri nízkom tlaku by sa to nesprávalo dobre.
milos21: mám na nich cca 1500km. Zadný je v už v podstate bez vzorku. Predný je ako nový. Mal som ich ale za podstatne inú cenu oproti tej v linku
PatrikL: Tak to potom asi jedine Protection verziu. K tej šírke. Jazdil som predtým Maxxis Crossmark exc 2,1 čo bol poctivý balón. Niečo objemovo podobné si predstavujem.
Tak nič moc, starý vzorok, základná verzia racerov (nie advanced), používaný prednostne na asfalt má 5452 km a ešte dám nejaký rok dva dáke dlhšie cesty. Už teraz ma sere 2000 km na michelin griper, ktorý je už prakticky bez vzorku. Našťastie necítim nejaký rozdiel medzi novým a opotrebovaným, ani vo strmých výšľapoch a prakticky ani v blate, asi mám veľmi nízke nároky Tak ho ešte poriadne dorazím...
Bože ty si hotentot? Aby si sa nevedel rozhodnúť po tom čo ti 10 ľudí napíše že si môžeš kúpiť akékoľvek iné plášte a ty stále ako zaseknutá platňa o tom istom. Ak ich budeš mať zadarmo tak potom neviem čo tu riešiš. Ak nie tak môžeš si kúpiť aj iné a tiež neviem čo tu riešiš.
a kto tu hovoril o nejakej kupe plasta. Jednoducho idem na vikend na bajku celkom dlha trasa a idem asi po 60-70 % ciest a tieto plaste vlastiiiim (aby si tomu rozumel).
Preto sa neviem rozhodnut ze ktory si mam zobrat a nemam v plane nic ine kupovat
milos21: Drtivú vačšinu som jazdil terénom (až na posledných 200km). Na asfalte by vydržal podstatne dlhšie, tam sa plášte moc nederú Ale súhlasím, že tá výdrž nie je nejaká extra. Je to holt ľahký plášť z mäkkej zmesi určený na závodné použitie.
Tie sú údajne dosť nepoddajné, skús si nájsť niečo o tom na bike-fore Na HT-čko by som videl ako riešenie nejaký kompromis, ako napríklad schwalbe so snake skin bočnicou - odolnosť dobrá vzhľadom na hmotnosť, rýchlosť tiež (ak beriem pacestar zmes), ale zároveň aj poskytne nejaké pohodlie a podrží.
Continental Protection mam doma, ano maju sice tensie, ale nepoddajne boky, bol to problem nahodit bez dusi, patky si stale drzali rovnaky tvar, cize patky boli stale skrutene a boli tam netesnosti vdaka ktorym to servisnou pumpou neslo nafukat. Nepomohlo ani nasadenie jednej patky dusou. Schwalbe Rocket Ron a Racing Ralph je naozaj dobra kombinacia, aj prerobenie na bezduse bola otazka par minut. A kilometrovy nabeh ralpha vzadu tiez nie je najhorsi. Obe mam v obycajnej Evo verzii, bez DD alebo SS, rozmer 2,25.
Na ten mongoose také nedávaj - máš XC bicykel a dávať tam DH plášte je hlúposť. Nielen že aj najužšie sa ti s problémami zmestia do zadnej stavby/vidlice, ale aj celkovo budú extrémne pomalé a ťažké.
PatrikL
mal som na nom nahodene pre skusku maxxis high roller 2.35 a vosli tam v pohode..
tie co si sem dal tak nemaju o moc vyssi vzor ako tie kendy co mam a moje este chcem pojazdit zbytocne mi budu 2pary podobnych plastov..
Držanie závisí od samotného vzoru a od toho akú má plášť zmes, plus samozrejme tlak veľa ovplyvní. Nie od toho či sa výškou dezénu podobá na terajší alebo nie...
jj len tie co mam ide o to ze ani do kvalitnejsieho stupania nedrzia poriadne a dole po lesnej ceste s maksim alebo morkym podkladom lieta zadok neskutocne a pravdu obcas sa na nich necitim bezpecne.. i ked na take xc su skvele pokial davam len cestu a pripadne polne cesty uplne pohodicka su rychle a pomerne dost lahke
Aký máš vlastne cenový limit? Skúsim navrhnúť nejaké kombinácie čo by mohli sadnúť... Celkovo sa bude dať lepšie poradiť, aj niekto iný môže hodiť návrhy
Maxis high roller som mal, su uzsie. Ich 2,35 je ako 2,1 schwalbe. Muddy mary su balony, pravdepodobne sa ti tam ani nemestia. Pomeraj si sirku zadnes stavby, muddy mary ma sirku cca 60-62 mm
Nemozes mat obe. Bud to bude na asfalte pekne citit, alebo bude mat riadny zaber v blate. Ostatne je kompromis. Inac Continental Mountain king je celkom akceptovatelny na ceste (aj ked sa priprav, ze oproti
X-Kingoch budu citelne pomalsie) na tvrdom aj nespevneom povrchu. Aj ked v hlbokom blate som ich este nemal.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
S dezénom som bol spokojný. Vadilo mi ale, že boli priúzke a chytal som aj pomerne dosť defektov. Na druhej strane, to zrýchlenie je veľmi návykové.
Hľadám teda nejaké xc "balóny" s rýchlym dezénom a dobrou skúsenosťou s použitím bez duše s tmelom.
Zatiaľ som veľmi nalomený na X-king 2,2 RS Dezén vyzerá veľmi dobre. Odrádzajú ma ale fotky s odletenými štuplami. Máte s nimi niekto skúsenosť pri použití s tmelom?
Koľko ti držal tento nový vzorok racerov. Síce to je šupkovitá, papierová a drahá verzia o ktorú nemám záujem, ale aspoň nejaký údaj pre porovnanie či, sa ešte oplatí
Zlé utesnenie (oficiálne sú teraz tubeless ready iba protection verzie). Asi sú aj relatívne časté prípady vyzutia, napr. na uzučkom ráfiku to nedopadlo dobre v tomto príapade ( http://www.bike-forum.cz/forum/rubena-tubeless-kit.html?styl=light#comment2102589 ).
Ja som za iné možnosti. Naháňať hmotnosť za každú cenu sa neoplatí ak tým riskuješ mizernú odolnosť a netesnosť pri používaní bez duše.
A inak k šírke - aby ten x-king 2.2 nebol v skutočnosti užší, pozri si radšej nejaké merania pre istotu. A na 17mm ráfik by som tiež nedával nejaký extra široký plášť - pri nízkom tlaku by sa to nesprávalo dobre.
PatrikL: Tak to potom asi jedine Protection verziu. K tej šírke. Jazdil som predtým Maxxis Crossmark exc 2,1 čo bol poctivý balón. Niečo objemovo podobné si predstavujem.
a kto tu hovoril o nejakej kupe plasta. Jednoducho idem na vikend na bajku celkom dlha trasa a idem asi po 60-70 % ciest a tieto plaste vlastiiiim (aby si tomu rozumel).
Preto sa neviem rozhodnut ze ktory si mam zobrat a nemam v plane nic ine kupovat
tak potom by si mal vediet na co tie plaste su vhodne
Tie sú údajne dosť nepoddajné, skús si nájsť niečo o tom na bike-fore
schwalbe - muddy mary
http://www.schwalbe.com/gbl/en/produkte/mtb/produkt/?ID_Produktgruppe=42&ID_Produkt=179
mam na svojom biku kenda - slant six.. tie su fajn na cestu a mierny teren ale v lese a tazsom terene su .. na nic
Pozri skôr niečo ako http://www.bike-discount.de/shop/k371/a83327/nobby-nic-evo-snake-skin-pacestar-225-tl-ready-folding.html . Alebo daj nejakú "klasickú" kombináciu, plášť čo podrží vpredu a dozadu niečo rýchlejšie aj za cenu slabšieho držania.
mal som na nom nahodene pre skusku maxxis high roller 2.35 a vosli tam v pohode..
tie co si sem dal tak nemaju o moc vyssi vzor ako tie kendy co mam a moje este chcem pojazdit zbytocne mi budu 2pary podobnych plastov..
http://www.reifenbreiten-datenbank.de/reifen-Schwalbe-Muddy%20Mary-26x2.35.html
http://www.reifenbreiten-datenbank.de/reifen-Maxxis-Highroller-26x2.35.html
Keď sa pozrieš na tie údaje, ešte stále si myslíš že ten schwalbe bude v pohode?
Ten maxxis by sa mal označovať skôr ako 2,1"
Držanie závisí od samotného vzoru a od toho akú má plášť zmes, plus samozrejme tlak veľa ovplyvní. Nie od toho či sa výškou dezénu podobá na terajší alebo nie...
zvazujem:
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-schwalbe-nobby-nic-performance-2-25-drat/5003
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-michelin-country-racer%C2%B4r-2-1-drat/5131
kedze jazdim 50 percent asfaltu, vyzera to skor na ten michelin. ci?
-14% Schwalbe Nobby Nic 27.5x2.25" Performance Addix plášť, TLR, kevlar
29,99 € -14%
MOC 34,90 €Michelin COUNTRY GRIPR 27.5x2.10" plášť, drôt
26,99 €
MOC 29,99 €X-Kingoch budu citelne pomalsie) na tvrdom aj nespevneom povrchu. Aj ked v hlbokom blate som ich este nemal.