Rumakk: cim hrubsia dusa, tym viac sa prejavi jej valivy odpor, ale neviem nakolko to plati pri nizkych tlakoch s DH dusami, kedze som to nejazdil a nakolko je to podstatne v zjazdoch, kedze sila deformujuca plast je radovo vacsia ako je potrebna na deformaciu duse. Co viem, ze rozdiel medzi beznou dusou a latexovou dusou je tak vyrazny, ze naprvykrat mas pocit, ze mas defekt. Kedze latexova dusa ma minimalny odpor, tak je efekt prakticky ako bezdusove riesenie. Taktiez ju len tak lahko necvaknes. Zail, ma ine nedostatky.

Co sa tyka hrubky plasta, kedysi to tak bolo u UST, dnes to zial neplati, aj ked nie-bezdusove riesenia maju uplne najtensiu bocnicu, ktora sa roztrhne uz pri pohlade na prekazku. Nasleduju tubeless ready, pricom zalezi od znacky a konkretneho modelu a potom pure UST, kde tiez zalezi, ci model vyrabany davno, alebo novy. Az najdem strateny mikrometer, tak mozem poskytnut udaje, ako sa lisia hrubky. Vzorkovnik je viac, nez dostatocny :lol: .. mam aj niekde nejake predbezne vysledky.
18.09.2017 - 16:27:04
00
Tu mate otestovane, ze bezduse maju nizsi valivy odpor pri rovnakom tlaku:
https://www.bicyclerollingresistance.com/specials/tubeless-latex-butyl-tubes
Cize rozdiel v spravani plasta ta dusa urcite robi, a asi ked vsetci co to vyskusali tvrdia, ze aj lepsie kopiruje teren atd tak asi na tom nieco bude...

BTW v dnesnej dobe sa na bezduse pouzivaju vsetky normalne plaste, ja mam vpredu MKII RaceSport bez dusi a bez problemov...

Inak ma akurat nasrali zo Schwalbe, lebo som objednal Rocket Rona LiteSkin, ze este usetrim par gramov oproti tomu MKII a namiesto deklarovanych 490g ma 560g tak ho asi idem poslat rovno naspat.
18.09.2017 - 17:10:55
01
Ja som namatkou bral Racing Ralph, vaha sice sedi, ale 2.25" je siroky ako 2.1" /co mam iny/ :fubar: .. inak duse uz teda nie, tak si tam dame toto https://www.pinkbike.com/news/cushcore-tire-insert-review.html :lol:
18.09.2017 - 17:21:16
00
no ja som mal zo Schwalbe presne opačnú skúsenosť, mal som od nich HD 2,35 a to boli riadne balóny :) cca pred 3 rokmi, teda staršia verzia a boli to performance
18.09.2017 - 17:37:47
00
schwalbe majú zaujímavú vlastnosť,po nahodení a nafúkaní na 35 psi nameriaš napr. šírku 57 mm,ale popár dňoch má 60 mm-takže netreba hneď robiť poplach,treba pár dní pojazdiť-teraz som na jeden bike nahadzoval NobbyNic 27,5 x 2,35 , na ráfiku z vnútornou šírkou 29 mm má na šírku 60 mm,teda sedí presne ako píšu
18.09.2017 - 18:51:24
00
Zaujímavé, to som si nevšimol, meral som ich nové po nahodení, môže byť ako píšeš, ale aj tak sa mi zdali širšie ako napr. 2,4 čo som mal predtým, už si nie som istý, no myslím, že to bol Bontranger, teraz aj Maxxis HR 2,3 mi príde tiež o dosť užší, teda pocitovo, nerobím si štatistiky :) , ale ak si dobre pamätám a správne to odhadujem, tak by to tak malo byť :) , ale môžem sa aj mýliť, ruku do ohňa by som za to nedal :lol:
18.09.2017 - 19:02:25
00
Ked donho nalejem namiesto notube tmel daco fajnovejsie, napr. slivovicu, tak bude mat potom aj 65mm :lol: /v mojom pripade je rozdiel tubeless ready verzia vs. klasika, co sice zo skusenosti viem, ze byva rozdiel, ale ze az taky, ma prekvapilo/
18.09.2017 - 19:37:48
00
Vsetko aj tak zavisi od stylu jazdy
Traja jazdime gianty 2x trance 1x anthem
Ja jazdim jediny duse oni jazdia bezdusaky ja Bez defektu celú sezonu oni uz riesia nove rafiky na druhej strane dole kopcom pouzivam ovela viac tie dve packy co su na volante, mam sa rád
18.09.2017 - 20:11:46
00
Rumakk napísal:
bedo snake bite ti nehrozi ak nemas schwalbe :D

Čo máte furt so Schwalbe? Veď som písal, že cvaknutá duša bola Continental. Vymenil som za Schwalbe XXLight, ktorú nosím ako zálohu a na tej som v pohode došiel domov aj na tlaku 1,2ATM a to ešte nejakých 300 výškových metrov po ceste bolo. Nefúkal som viac, bo tá duša je oficiálne len do 2,25 a ďalšiu som už nemal. A ono aj fúkať 26x2,35 malou pumpičkou nie je žiadna veľká zábava.

Osobne na Schwalbe nemôžem zatiaľ povedať krivé slovo - všetky ich plášte (Smart Sam, Rocket Ron, Nobby Nic, Land Cruiser a Road Cruiser) aj duše mi spoľahlivo držia. Podobne som bol pred rokmi spokojný aj s Maxxismi (Larsen TT a MiMo), tie boli tiež bezproblémové. Na cesťáku mám Continental GP4000s a tiež sa správajú slušne. V podstate som nie z dôvodu opotrebenia vymenil len lacné OEM plášte, ktoré prišli na bajkoch: nejaké Cheng Shin a Bontrager Connection - u tých už bolo trochu cítiť, že je to to najlacnejšie na trhu (ťažké a tuhé). Aj keď jazdiť sa dalo aj na nich...
18.09.2017 - 21:47:30
01
MecoTrance napísal:
Vsetko aj tak zavisi od stylu jazdy
Traja jazdime gianty 2x trance 1x anthem
Ja jazdim jediny duse oni jazdia bezdusaky ja Bez defektu celú sezonu oni uz riesia nove rafiky na druhej strane dole kopcom pouzivam ovela viac tie dve packy co su na volante, mam sa rád

no to hovori o tom ze chlapci asi naleteli na teoriu o nizkych tlakoch a pritom asi jazdia agresivnejsie teren ,neznamena to ze duse su lepsie ...spravne urobeny a nafukany bezdus bude mat lepsie vlastnosti ....
18.09.2017 - 22:14:22
01
Jeden jazdi dost nizke tlaky nabehol na kamen a ten druhy na odvodnovaci betonovy kanál ktory bol cca 10 cm nad urovnou terenu ja som siel za nim ale ako pisem v ovela nizsej ryclosti tym som stihal brzdit a mal som cas vymysliet ako to obist samozrjme sa nechcem zastavat dusi ale chcem povedat ze veľa záleží od stylu jazdy
18.09.2017 - 22:18:53
00
bedo ja som napisal iba to co si ostatny mysleli :D tak poď, potáhni si z fajky míru....

btw Cheng Shin Tube boli naj duse ake som kedy mal... neprepichnutelne.. velmi malo defektov, len skoda ze som cvakol ventil ked som jazdil podhustene gumy a smykol sa mi plast... nevyhoda dusi viem....
18.09.2017 - 23:21:19
00
teraz pozerám, že Cheng Shin Tires = CST = Maxxis :)
19.09.2017 - 08:26:58
01
ano ano jedna ta istá fabrika :) CST teraz robí osvetu aj na SK, na horalovi mali stanok, niektoré vzorky vizerali dobre aj na omak asi ako maxxis....ceny rovnaké
https://eshop.vitalitsport.sk/tovary/22/plaste,-duse-bicyklove/plaste-cst/29----mtb
19.09.2017 - 21:30:28
00
Cafte, na celopero lapierre zesty 29, som kupil dopredu high roller 29x2,3(sirsie sa nevyrabaju) a je to strasne uzke,nizke.Vzadu mam Nobby nic 2,35 a je to ako 2,5 balon oproti HR.Otazka znie co dokupit k tej high roller aby to vyzeralo a fungovalo normalne.HR som jazdil predtym na 26 a boli vyborne.Nobby nic je tiez nova.
20.09.2017 - 09:31:14
00
keyboard_arrow_up