doma robene hroty v plastoch samorezky 2,9x13mm a svnutra olepene špecialnou paskpou čo sa použiva na krovy.zajtra ak ostane cas sa povenujem zadnemu plastu,ten bude 3x hustejsie navrtany
nieje to dobre vidiet na foto,boky su cca 3-4mm a stred je cca 5mm,kedze to boli pouzivane plaste a uz maju neco za sebou...ešte ich ale asi trocha zbrusim nech to je na te 2-3mm spominane
Ja mám už 10-tu sezónu originálne plášte s hrotmi Kenda Klondike XT. Hroty trčia z gumy maximálne cca 1,5 mm a nie sú to vlastne žiadne hroty, pretože sú naplocho zrezané. Tých hrotov je však oveľa viac, konkrétne 252.
Nokian extreme 296 to ma velmi podobne. 296 je pocet ocelovych "hrotov" v plasti. Zatial iba jedna jazda, ale dojem perfektny. Lad nie je problem! Dokonca je lepsie ist po lade ako prekonavat valivy odpor v snehu.
Nokian ma na rozdiel od kendy hroty aj cca v strede behuna, takze na asfalte to hrkoce riadne. V makkom snehu to samozrejme smyka, tam rozdiel oproti plastu bez hrotov zanika. Plast vazi asi kilo a valivy odpor(navyse s dusou) je nemaly. Sranda zato velka
Neviem kolko stoji origo plast s hrotmi tie co som sem dal su len ukazkou, mozno sa daju zohnat aj za lepsiu cenu. Aj na origo plast ich musia kupit navrtat a predat ako celok ak sa to montuje doma je menej prace vo fabrike. Otazne je ako bude drzat ta samorezka, konstrukcne je to uplne nieco ine a moze sa zatlacit dnu.
Schopný plášť s dostatočným počtom hrotov stojí minimálne 30€ a to je kua moc! Niekto má problém dať aj 20€ a obyčajný letný plášť. Každý nech si sám urči hodnotu svojich peňazí. Načo mi je dávať na 100-200 km ročne na ľade 60€ (napríklad len ohnem v lete pádom riadítka a mám 20€ stratu, ktorú musím nejako nahradiť ak chcem jazdiť), keď to mám za 20€ Peniaze vo vačku, radosť z výroby a podobne
Milos21 nemam vo zvyku minat zbytocne ale setrit na nespravnom mieste tiez nie je moje presvedcenie. Moze sa ti stat, ze po urcitom case sa ti samorezky zatlacia alebo skrutia v plasti (su uzke), ty sa na ne spolahnes a rozbijes si cifernik. Neviem ake samorezky pouzijes ale take co maju velke ploche hlavy su tiez drahsie ako zapustna klasika a ta sa moze skrutit lebo ju nema co drzat v gume. Ked to vsetko zratas mozno usetris cca 10,-€ na kuse ale stale nemas istotu drzana stopy.
Moj otec vravieva " z hovna bic neupleties, iba si zaseries ruky".
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to si este ziaden nestratil?
ja mam na nich uz o nejake 3 menej
Nokian ma na rozdiel od kendy hroty aj cca v strede behuna, takze na asfalte to hrkoce riadne. V makkom snehu to samozrejme smyka, tam rozdiel oproti plastu bez hrotov zanika. Plast vazi asi kilo a valivy odpor(navyse s dusou) je nemaly. Sranda zato velka
Ano, uz povyletovali dajake ( nie su nove)
a pozeram, ze su tam aj lecnejsie kusky ako tie klondike xt, ale tie zas mali dobre referencie ked som ich kupoval
http://www.mtbiker.sk/clanky/5777/mountainbiking-on-snow.html
Schopný plášť s dostatočným počtom hrotov stojí minimálne 30€ a to je kua moc! Niekto má problém dať aj 20€ a obyčajný letný plášť. Každý nech si sám urči hodnotu svojich peňazí. Načo mi je dávať na 100-200 km ročne na ľade 60€ (napríklad len ohnem v lete pádom riadítka a mám 20€ stratu, ktorú musím nejako nahradiť ak chcem jazdiť), keď to mám za 20€
foto je z dolekop.com
Moj otec vravieva " z hovna bic neupleties, iba si zaseries ruky".