otvor mi oci teda:-)
naozaj som zvedavy v com som zaslepeny...
23.11.2005 - 22:18:59
00
nato som tu neni. uz asi dlho si vsimam tvoje prispevky. pravdaze nielen tu. uz som ti to naznacil... specilized a manitou
23.11.2005 - 22:39:01
00
pocuj kamo pod krycim nazvom "Nokia" co tak sa radsej vratit do somarskej lavice v osobitnej skole a neotravovat tu zivot bikerom...

ak mas co povedat k veci tak povedz...ak nie tak odpal...
23.11.2005 - 23:22:19
00
no taaak nenatahuj ma:-) povedz mi to...
mas namysli, ze specialized neni najlepsi? ano manitou? to nemoze byt pravda... by sa mi svet zrutil... co je potom najlepsie? snad nie norco a marzocchi...
23.11.2005 - 23:25:19
00
to geroy: o.k. mas pravdu nepatry to sem tak sa ospravedlnujem!
to visby: to si povedal ty! neodsudzujem ani jednu znacku
24.11.2005 - 10:42:41
00
2geroy: nokiu nechaj tak, robia dobre telefony a nieco ma chce naucit, takze musim pozorne citat...
2nokia: ja tiez neodsudzujem(dobre benest tlmice, ale vieme o co ide:-))... neviem kde som pisal, ze MZ je fuj alebo ze spesl je naj, pripadne manitou je mega naj a norco fuj:-) uz je moj postoj lepsi?:-)
24.11.2005 - 11:20:10
00
neviem preco si sem zatiahol norco a marzocchi. mne ide o to ze ked niekto chce poradit vo volbe ramu vzdy je to specialized. mi chces povedat ze ine ram neexistuju? a vzdy to bol bighit a momentalne demo. nemam nic proti nim su to krasne biky aj ked ja radsej enduro:)
24.11.2005 - 11:43:04
00
norco a mz ma len tak napadlo, lebo pre niektorych je to modla, ale k veci
hned ti vsetko vysvetlim:-)
bighit som doporucoval preto, ze je to najsam pomer cena vykon(hlavne pred rokom, teraz je to uz trochu ine), to musis aj ty uznat... demo doporucujem pretoze ma super jazdne vlastnosti(muchy ma, puka), stoji sice vela, ale to je o inom...
neboj sa viem, ze existuju aj ine ramy, ide len o to, ze spesl je pristupny a naozaj dobry...uz je to jasne?
k manitou, naozaj su vyvojom niekde inde MZ(ked uz sme v teme), jediny problem je s imageom, preto vyrabali tu stance seriu, kde bolo asi 80% vidlic nepodarky, pukalo to, nechodilo atd a ludia si mysleli, ze za 8k dostanu FR vidlicu... bol to nestastny krok... travis je ale niekde inde, ak chces mozem ti o tom napisat viac, ale uz mam svalovicu na rukach...

p.s.: boxxcart je najlepsi:-)
24.11.2005 - 13:48:52
00
tak napis viac aj ja nad nim uvazujem a co ta patrona intrinsic ci ako to, vraj je to daco chodom podobne tvojim patronam v boxxere som pocul ......
25.11.2005 - 00:25:40
00
O.K. O.K. len mozno si to nevies predstavit ze ked den co den som cital a zakazdym BH or demo tak uz som mal taku malu alergiu :)
manitou? tento rok do este dosrali cierniymyi nohamyi ale co uz
25.11.2005 - 10:14:48
00
cierne nohy nejsu problem, problem bolo spracovanie ich vidlic, vyrobne vady(problem s dorazom a takto), ale pri vidliciach travis by som sa toho nebal...
ad speslik: vies aka alergia je este ked na tom casto jazdis a ten bike furt nic nevie?

podla toho co som cital, tak intrinsic ma byt tlmenie citlive na rychlost pruzenia, to znamena, ze ked rychlo stlacis vidlicu tak aj rychlo pojde naspat, ked ju budes pomaly mackat(parkovisko alebo tak) tak bude pretlmena... travis sa bude dat este aj nastavit(odskok kompresia a tak) narozdiel od mojej(otazka je ci to clovek potrebuje, ze hej), vyzera to byt dobre, na kazdom(dvoch?) serveroch kde to testovali z toho boli uplne mimo... ja by som pockal kym to dojde do obchodov a trochu ju skusil pomackat ci to naozaj funguje...
25.11.2005 - 13:11:28
00
ja som myslel ze to dovrzali po designovej stranke :(
este jeden mali dotaz nepracujes v jednom nemenovanom bike shope v BA??
25.11.2005 - 14:55:00
00
ne ne, nepracujem...

designova stranka je vedlajsia, hlavne, ze to jazdi...
25.11.2005 - 17:17:03
00
nokia napísal/a:
-------------------------------------------------------
> ja som myslel ze to dovrzali po designovej stranke
>
> este jeden mali dotaz nepracujes v jednom
> nemenovanom bike shope v BA??

2 nokia: respect ale niekto trafil klinec po hlavicke :-)
26.11.2005 - 00:16:26
00
ale pani... co to tu citam za divne osocovanie_? vo sferach ciste fYlozofikcych - lezi to asi v nature slovak ppl. aby do seba F kuse len pindali_? asi ano... nanestastie som si severnu hemisferu precestoval... inde je to ine. tam si snazia ludia pomoct... myslim... ale to je jedno. na co sa tu hrame? na slovensku je syndrom toho ze ludia posudzuju veci podla toho ako vyzeraju... no len malo ludi malo fakt moznost si ten ktory bike vyskusat. nikdy by som nevedel veci ktore viem, keby som nebol 14 rokov nadupaval kazdy mozny material popr. nemakal v bikeshopoch po celom svete. zatial co iny dovolenkovali... nelutujem. ale. ...ale potom tu pocuvam drsne diskusie o tom co ako bude fungovat..., co je dobra znacka atd. drzme sa pri zemi. sme na slovensku, kde je prasknuty ram popr. vidla co sa pokazi vacsinou brutal problem. ludia nemaju prachy. preco je-bol big hit najlepsi? velmi jednoduche... pokial niekto chce jazdit vazne, tak potrebuje nieco co fakt funguje, nieco vydrzi a hlavne = je zaplatitelne. nikto kto chcel jazdit o ligu viac, by nesadol na tesco. BH toto vsetko spojuje. ano, kludne mi povedzte ze je drahy... kludne... ale - predsa nieje problem zohnat aj to co sa na slovensko nedovaza. len si to skuste. je to easy. ale ta cena... skuste zohnat nieco lepsie ako taiwan, ktory kopiruje FSR a jeden ram sa predava zo sto nalepkami... a sme doma. stoji to 100k a priemerny slovak je in technical terms FUCKED. lebo si to nemoze dovolit... biky ako je big hit a RB slovensko potrebuje. pri tych par veci co sa v tej cenovej kategorii daju zohnat mi vsak pride BH ako opodstatneny vytaz. /nie, ja nemam BH/ - patrym k tym co si ten ram doniesli z vonku - a - zial zaplatili nehorazne prachy. ale bol to sen. nedalo sa inak.
k teme vidlice - rad poradim, popr. vysvetlim moj nazor na akukolvek znacku s ktorou som mal moznost pracovat. ale len tak strajchnem teraz len to spominane manitou. takze - podla mna - sherman s maskacom je najkrajsia vidla na trhu, podruhe, manitou ma uz strasne dlho nenormalne medzery v AQI /average quality index - tj. od kusu ku kusu sa kvalita odlisuje. zial, odchadzaju puzdra, zle navrhnuty chod /stary sherman - das doraz, vystreli gufero/ a TPC zacne chcat do vnutra nohy - je uz dost zname aj u nas. takiso - po boxxere praskaju s oblubou asi najviac prave manitou. kazdopadne - existuje vynimka - dorado bol vzdy ako keby vyrobok inej znacky - top kvalita, top funkcia... zial - top cena.

ale - kto z vas dodrziava servisne intervaly? ha? nikto... /kto mate marzocchi, nemusite odpovedat... je to jedno/ a v tom to je... kazda vidla vydrzi viac pod jazcom co jazdit vie. a este viac pod tym co sa obcas do nej pozrie a opotrebovane veci vymeni. a k manitou este jedna pikoska - TF suspension je firma v UK, ktora sa zaobera servisom a tuningom tlmicov a vidlic snad kazdeho vyrobcu - no manitou nie. preco? jednoduche - manitou chrli produkty na trh, kazdy rok menia tvary, priemery, dlzky... ak vam niekto bez problemov zoservisuje 6 rokov stare manitou, tak ste mali fakt stastie. preto vonku firmy casto musia poslat zakaznika prec, lebo nieje nahradny diel na manitou. /standart je drzat 2-3roky/ smutne. nazaver - citujem jedneho typka, ktory bol raz mojim sefom a je momentalne zamestnany prave v jednej firme co produkuje vidlice... "manitou by sa malo viac ako na design a menenie rad kazdu sezonu, koncentrovat na zlepsenie kvality... inak ich proste predavat nebudem" bella italia, god bless 888 a majte sa mi pekne...

RIDE ON.

PS - visby urcite blbec nieje, myslim ze ani nejak lavy co sa tyka bikov. on je len taka nasa papula. sorry visbaku, nemohol som sa zdrzat...
26.11.2005 - 02:15:05
00
keyboard_arrow_up