Uz su to 2 mesiace co som nahodil oval a tiez by som rad napisal nejake postrehy: 1. Na prvykrat som vobec nemal z toho nejaky divny pocit, myslim ze keby som nevedel ze mam nahodeny oval tak to nejak pocitovo ani nezistim (aj zopar kamaratov sa vyadrilo v podobnom duchu ekd som im dal pojazdit na svojom biku)
2. Nahodil som 34z oval AB a s kazetou 10-42 je to pre mna idealne.
3. Najvacsou (a pravdeodobne jedinou) vyhodou ovalu je eliminacia podsmykovania v prudkych a prasnych/kamenistych vyslapoch
4. chyry o tom ze oval ubera ovela viac energie mi akosi zmysel nedavali uz predtym ako som to tu cital, a po tom ako jazdim oval tiez nemam ten pocit.....po prvom vyjazde som citil trochu lytka ale to som si dal 80km, vyse 2000 vyskovych v sviznom tempe cize ovalu to velmi neprikladam za vinu
5. ako aj niektori tu zhodnotili je to dobra vec ale urcite nie ziadny zazrak. Preco profici nejazdia oval si nemyslim ze je to len o zmluvach s firmami ktore ovalne prevodniky nerobia, ale ak je jedinou vyhodou ovalnych prevodnikov ze menej presmykuje koleso v prudkych kamenistych/prasnych vyjazdoch, myslim ze profici maju dostatocny vykon, kadenciu a techniku sliapania na to aby im koleso nepresmykovalo ani s kruhovym prevodnikom :-D
6. absolvoval som s ovalom aj par pretekov (prvy- horal hned po tyzdni, coho som sa trochu obaval :-D ), retaz mi zatial ani raz nespadla (klop klop klop)

100 ludi- 100 nazorov preto pisem svoj cisto subjektivny nazor. Predtym ako som siel kupit oval tiez som cital toto forum a skusenosti ludi a urobil si z toho svoj nazor. Pre ten isty dovod som napisal aj moju skusenost- mozno niekomu pomoze v rozhodovani :-)
05.10.2016 - 12:01:59
02
hmmm...v skutočnosti oval opisuje kružnicu...takže.....nechcem :)
05.10.2016 - 13:10:32
00
ha?
05.10.2016 - 13:16:11
01
... Ďurko ty dávaš teda perly ...
05.10.2016 - 13:22:19
01
succesfull troll is succesfull :-)
05.10.2016 - 13:49:53
00
Este dopisem par postrehov ja .. co sa tyka divnych pocitov po prechode na oval .. ked som to mal nastavene ako biopace, tak mi vzdy trvlao tak 20 minut nez som si zvykol. Ale potom som to prehodil na normalne a tento divny pocit prakticky vymizol. Po dlhsom case uz to nevnimam, jedine ak preradim z normalnej pily na takuto. Ovsem, ak mam velku pilu od DOVAL, tak mi nesedi a citim to trochu. Ono je to tiez asi ako so sedlom.
Co sa tyka jazdenia, mne oval vyhovuje v nizkej kadencii v zlych vyslapoch. Po rovine a kadencne preferujem normalny prevodnik, ale pravda este som neskusal nejaku 38z pilu v poriadnom vykone. Aspon zatial, ale nejake relevantne data tak skoro nedam. Zas napr. Brudy, ten si to pochvaluje :)
Inak Frome je podla mna profik :) .. a zmluvy s tym isto iste nic nemaju, toboz nie vyrobcovia prevodnikov :D Ak by to pre profikov znamenalo +10% vykonu naviac, tak to vozia vsetci. Vtip je inde, uz som parkrat na tuto temu pisal .. ludska fyziologia nie je jednoducha, nie je to parny valec. Sice to nie je fake ako naplast na nos :D .. ale neznamena, ze .. z profikmi sa nikdy porovnavat netreba. Jedna preto, ze su vdaka treningu uplne inde, ale aj vdaka sypaniu, ale celkovo.
Proste ako som raz pisal .. treba vyskusat :)
05.10.2016 - 16:02:13
00
Si sa celkom rozpísal. Celkom napínavé čítanie :) Som bola zvedavá kam sa to zvrtne keď si začal s Froomim Bohužiaľ si to totálne predposlednou vetou zabil :)
05.10.2016 - 19:33:34
00
...nemá svoj deň
05.10.2016 - 22:02:37
00
Kristinaradsej daj svoje skusenosti :) .. nerad Ti beriem iluzie, ale ziaden vrcholovy sport nefunguje bez dopingu :) A tym nemyslim glukozove infuzky po skonceni etapy.

Ramon1uz aj tuna spamujes :(, ak potrebujes, prenecham ti svojich 15tisic prispevkov, ktore su obsahovo podobne tomuto, aby si nemusel dalej tolko vypisovat :) .. pozri, zavolam si Jezus, ten to presype a mas to. Ale inak mas pravdu, mam tam preklepy aj gramaticku chybu :)
06.10.2016 - 07:34:57
00
Ach, lto, tie tvoje kategorické súdy... To mi pripomenulo našu debatu o poisťovniach. Asi by som mal ísť vrátiť tie peniaze za rôzne škody a nemusel by som protirečiť. A všetci čistí športovci by mali začať sypať a debata by bola ukončená. ;)
06.10.2016 - 08:22:42
00
lto napísal:
Kristinaradsej daj svoje skusenosti :) .. nerad Ti beriem iluzie, ale ziaden vrcholovy sport nefunguje bez dopingu :) A tym nemyslim glukozove infuzky po skonceni etapy.

Musím ťa bohužiaľ sklamať. Skúsenosti z dopingom nemám. Je to špatné?
Ale margo môjho príspevku. Asi si ma zle pochopil. Tá veta na ktorú som poukazovala sa vôbec netýkala toho, že si tam písal o dopingu. Ale mala som na mysli to, že posledná debata aj celé toto vlákno je o oválnych prevodníkoch. Ty si aj o nich začal, ale tak si sa rozpísal, že si z jednej témy prešiel plynule na úplne inú tému a zabil si to "sypaním".
Už som sa naučila, že nemám reagovať na "výkriky do tmy" o všetkých dopujúcich športovcoch, pretože tým iba budem kŕmiť trolov, ktorí ma aj tak budú presviedčať, že som naivná (a myslieť si že som hlúpa).
Ja cyklistiku milujem. Sledujem preteky a kochám sa nad výkonmi týchto novodobých gladiátorov. Hejtovanie a obviňovanie bez dôkazov, že je niekto nasypaný (podla teba aj peťo Sagan?) prenechám iným :)
06.10.2016 - 08:35:52
02
lto napísal:
...Zas napr. Brudy, ten si to pochvaluje :)...

...ale zas brudy prd jazdi. Ale k veci: po dvoch rokoch jazdenia na ovale som jazdil par celkom stavnatych vyjazdov na kruhu a ziadny rozdiel som nepostrehol. Mozno v stupaniach dovoli trosku vacsie prasarny, ale kto ma techniku to nepotrebuje.
06.10.2016 - 08:41:25
00
Pali65: kategoricky sud by vyzeral inak.

Kristina: aha .. tak som nepochopil, ale ja som to napisal kvoli tomu, ze niekto sa rozhoduje ci oval alebo nie podla toho, ci to jazdia profici, takze som zdoraznil, ze riadit sa podla toho nema zmysel. Takze to bolo k teme. Co sa tyka dopingu, tak to ma ale chapes zle, pretoze odjakziva tvrdim, ze cyklistika je velka drina a bez dopingu (snad az na par vynimiek) by sa nezmenilo nic, len by jazdili mensie priemerky a mozno menej km. Takze to, ze sypu, mne osobne nevadi, tvrdil som to aj v case, ked pomaly kazdy druhy na fore uctieval Armstronga, ked sa to prevalilo, tak ho uz nikto nepozna. Lenze ja to tak neberiem a jeho vykony a sposob jazdenia boli mne imponujuce. U vrcholovych sportovcov je problem inde, nie v dopingu a nastastie Sagan patri medzi tie fajn svetle vynimky. Cyklistiku, rovnako ako ty, som kedysi sledoval tiez... nehejtujem, ani neobvinujem,len konstatujem svoj nazor.

Brudy: tak to mi potvrdzuje moju teoriu, k comu je dobry oval. A ze nejazdis ti neverim :lol:
06.10.2016 - 09:01:50
00
Skúsil niekto porovnávať zmeny prevodníkov aj "objektívnejšie"? = porovnanie časov s jedným typom prevodníkov a potom s druhým v bežne meraných úsekoch na tréningu?
Napríklad na časovkách po rovine alebo do vrchu. Nieje nič neobvyklé mať perfektný pocit zo samotného inak časovkársky podpriemerného tréningu alebo nových kolies či iných technických vylepšení. Čiže žiaden skutočný prínos, ale len dobrý pocit.
06.10.2016 - 17:33:02
00
ono samotny oval (elipsa) nema az taky obrovsky primos oproti klasickemu kruhu lepsi je uz taky ten dvojity oval aj froom ho tusim jazdi. ten elipsovy ma hlavnu vyhodu oproti kruhovemu v kopci kde uz sa nejde tak frekvencne v tom ze rychlejsie prejdes na uhol zaberu cize skratis akoby opisanu drahu + mas o nieco vacsiu paku kedze na vrchole su cca +2-4zuby. oval nema skoro ziadny prinos pre frekvencneho jazdca je to skor pre takeho silovejsieho jazdca (froom sa vymyka pravidlu :D ) . ono ten prinos voci kruhu az taky nieje ale zasa ani znacna nevyhoda oproti kruhu nieje. niekomu to sadne niekomu nie niekoho bolia kolena ineho nie a co sa tyka casov necakaj ziadne velke zlepsenie pokial clovek netrenuje oval nikoho lepsim neurobi
06.10.2016 - 18:55:11
00
keyboard_arrow_up