Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Vy ale mate problemy. :) A ste sa zamysleli niekedy nad tym, ze BioPace malo vsetky tri placky ovalne a radilo to normalne? :)
Zobraziť komentár 18.11.2015 - 19:38:12
00
Presne tak. Netreba nič vymýšľať, napr. Rotor to má hotové.
Ívn for trojplacka:
http://rotorbike.com/products/mtb/qx3_51
Zobraziť komentár 18.11.2015 - 21:07:47
00
arrow_lefttulenik napísal:
PS. potkan v chladničke zamieril priamym smerom k šunke, len mal námietku voči tme - nevyzeral byť veľmi zmätený :)

:D :D :y: .. mal si z neho vychovat vegetariana :lol:
arrow_leftiron.hide napísal:
vcera som za tmaxom a brudyxom nevladal mozno aj preto, lebo obaja maju ovalne prevodniky :) dal by som si ich aj ja, ale na jednoprevodnik bohuzial nechcem prejst, chcem zostat na dvojprevodniku.

ovalna dvojplacka sa robi .. este sa da kupit na ebay DOVAL dvojplacka 36/22 alebo 38/24 za 30$ + 10$ postovne
Zobraziť komentár 20.11.2015 - 11:53:06
00
Absolvoval som par dalsich vyjazdov na ovale .. tak par postrehov (placku mam ale otocenu inak ako je to momentalne IN .. skor sa podoba na biopace, fotku moznu dodam)
- trva (este stale) cca 20-30 minut zo zaciatku nez si zvyknem, do toho casu je to slapanie pre mna divne, potom to nevnimam a zacina to ist
- je velmi citelne znizenie mrtveho uhlu, napr. pozorovatelne pri jazde zo stoja vo velmi strmom vyslape, kedy je kadencia minimalna, pri beznom jazdeni mam trosku pocit, ze ma nieco pohana :lol:
- zda sa, ze mi to dvihlo priemerku o cca 10-15%, ale cena za to je minimalne 30% vacsi vydaj energie :D (uvadza sa cca 2 mesiace na navyknutie, co zodpoveda tomu, ze sa pouzivaju dalsie svaly)
- aktivuju sa naviac nejake dalsie svaly, mam pocit, ze smerom , ktory sa pouziva pri jazde postojacky, prepnutie na klasiku ma odpocinkovy charakter :lol:
- citelne to trenuje svaly/slachy okolo kolien do vacsej sily
- po cca 5 hodinach ma zacalo boliet moje stare zranenie na vnutornej strane kolena .. sice pouzivam momentalne nie velmi ergonomicke zimne tretry, ale nepaci sa mi to
- zda sa, ze nasledny prechod na klasicku pilu ma dobry vykonnostny efekt
- zatial sa mi to javi tak, ze ked nic ine, na treningove ucely vyborna vec (aj to tak popisuju v nejakom clanku)

Momentalne jazdim kombinaciu narrow-wide oval 34z + klasicka 24z pila + premykac + retaz na 8p +9s 11-34z kazeta.. radenie smerom hore bez problemov (okrem radenia v zabere), smerom dole musi byt mala sila na kluku a rychlejsie otacky, inak je to trochu problemove, ale pre nenarocnych pouzitelne. V pripade, ze by som si dodal 3 dalsie lahke prevody (cca 38-42-48, bude mi uz asi stacit jednopila :lol: (kedze tu 34z pouzivam v celom rozsahu kazety a vyhovuju rozostupy).
Zobraziť komentár 20.11.2015 - 12:03:37
01
Ja som zatiaľ na ovále absolvoval len 235 km v pomalom tempe (žiadne porovnanie o zvýšení rýchlosti nemám). Tak doplním Ľuba, aby bolo vidno, že pocity sú individuálne. Jo a radšej dodám, že predtým som 5 týždňov nejazdil na biku kvôli chorobe. Mám 32-zubový Absolute Black a 10-42 kazetu.

- "čudný pocit" z iného pohybu som mal len prvých pár desiatok metrov na prvom výjazde, kým som vyšiel z dvora
- citeľné zníženie mŕtveho uhlu potvrdzujem, dosť to pomáha najmä v prípadoch, keď treba jemnejšie dávkovať otáčky zadného kolesa (klzký povrch, sypký povrch a pod.) a pri nízkej kadencii v strmých kopcoch ide kľukami ľahšie pretočiť
- po 3. výjazde ma dosť rozbolelo pravé koleno z vonkajšej strany, až som chodil cez bolesť, no môže to súvisieť aj s tým 5-týždňovým nič nerobením a nájazdom počas 4 dní
- celkovo je záber plynulejší

PS: Jezus, nestálo by za to, keby si vytvoril tému o oválnych prevodníkoch a presunul tam tieto drísty?
Zobraziť komentár 20.11.2015 - 12:46:29
00
co tu citam, tak ovalne prevodniky suvisia s bolestami kolien ( 3 pripady tu na fore)
Zobraziť komentár 20.11.2015 - 12:54:46
00
No už som po nich poškuloval ale tie kolena to asi rozhodli :( . Nepotrebujem bolesť na vyše a ešte aj moje operované to by asi nerobilo dobrotu. Tak vyskušať ano ale čo s tým potom.?
Zobraziť komentár 20.11.2015 - 13:21:26
00
mne to nedalo a predsa len som objednal ovál, prinajhoršom sa objaví časom v bazári...
Zobraziť komentár 20.11.2015 - 13:42:06
00
arrow_lefttmax napísal:
Ja som zatiaľ na ovále absolvoval len 235 km

To si kedy stihol :o :^) :D

arrow_leftHosť napísal:
co tu citam, tak ovalne prevodniky suvisia s bolestami kolien ( 3 pripady tu na fore)

priamo kolena zatial nie, to moje zranenie nie je koleno, ale natrhnuta/roztrhnuta slacha (alebo sval) na vnutornej strane kolena + s lavou nohou mam celkovo problem, kvoli tomu mam problem s tretrami, ktory som zatial ako tak poriesil BG specialized vlozkou, ale na Shimano je to aj tak malo :lol: Minule co ma boleli kolena, tak pricina bola zasuvanie sedlovky na inom bajku ... 1.5mm dole a zahul na kolena. Odkedy sa mi zlomil Sugar, na ziadnom bajku nedokazem nastavit tak 100% posed ako kedysi :( .. kazdopadne celkom isto je to vacsi zahul na kolenne zhyby a zrejme podstatne citlivejsie na zle(nevhodne) nastaveny posed.

edit: rozmyslam ale, ak by som presiel rovno na ovalne kolesa, mozno by som mohol rozmyslat o tom, ze budem stihat tmaxovi a inym x-om :D
Zobraziť komentár 20.11.2015 - 15:27:20
00
V sobotu 115, v pondelok 45 a v utorok na Biely kríž (75 :lol: ).
Zobraziť komentár 20.11.2015 - 15:37:38
00
lto - najprv ovalny prevodnik, potom ovalne kolesa, a nakoniec skoncis pri jazdeni na ovale http://comps.canstockphoto.cz/can-stock-photo_csp26255405.jpg
Zobraziť komentár 20.11.2015 - 15:38:05
02
Este ovalna kazeta :lol:
Zobraziť komentár 20.11.2015 - 15:48:00
01
a ovalny ram

Prílohy:

bike4-round-tricycle-sergio-garcia.jpg
bike4-round-tricycle-sergio-garcia.jpg 41.2 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 20.11.2015 - 15:52:45
01
aspon nepreletis cez rajdy
Zobraziť komentár 20.11.2015 - 18:47:15
01
Lubo pride mi divne, ze u bikera s rokmi skusenosti ako to tu preferujes nezistis v momente, ze mas nizko posed. Nerypem, fakt mi to pride divne...mne zla vyska posedu ,,udrie do oci" v momente, ked sadnem na cudzi bike, alebo na moj po tom, co na nom sedel starsi syn...
Zobraziť komentár 20.11.2015 - 19:01:20
00
keyboard_arrow_up