Absolvoval som par dalsich vyjazdov na ovale .. tak par postrehov (placku mam ale otocenu inak ako je to momentalne IN .. skor sa podoba na biopace, fotku moznu dodam)
- trva (este stale) cca 20-30 minut zo zaciatku nez si zvyknem, do toho casu je to slapanie pre mna divne, potom to nevnimam a zacina to ist
- je velmi citelne znizenie mrtveho uhlu, napr. pozorovatelne pri jazde zo stoja vo velmi strmom vyslape, kedy je kadencia minimalna, pri beznom jazdeni mam trosku pocit, ze ma nieco pohana

- zda sa, ze mi to dvihlo priemerku o cca 10-15%, ale cena za to je minimalne 30% vacsi vydaj energie

(uvadza sa cca 2 mesiace na navyknutie, co zodpoveda tomu, ze sa pouzivaju dalsie svaly)
- aktivuju sa naviac nejake dalsie svaly, mam pocit, ze smerom , ktory sa pouziva pri jazde postojacky, prepnutie na klasiku ma odpocinkovy charakter

- citelne to trenuje svaly/slachy okolo kolien do vacsej sily
- po cca 5 hodinach ma zacalo boliet moje stare zranenie na vnutornej strane kolena .. sice pouzivam momentalne nie velmi ergonomicke zimne tretry, ale nepaci sa mi to
- zda sa, ze nasledny prechod na klasicku pilu ma dobry vykonnostny efekt
- zatial sa mi to javi tak, ze ked nic ine, na treningove ucely vyborna vec (aj to tak popisuju v nejakom clanku)
Momentalne jazdim kombinaciu narrow-wide oval 34z + klasicka 24z pila + premykac +
retaz na 8p +9s 11-34z kazeta..
radenie smerom hore bez problemov (okrem radenia v zabere), smerom dole musi byt mala sila na kluku a rychlejsie otacky, inak je to trochu problemove, ale pre nenarocnych pouzitelne. V pripade, ze by som si dodal 3 dalsie lahke prevody (cca 38-42-48, bude mi uz asi stacit jednopila

(kedze tu 34z pouzivam v celom rozsahu
kazety a vyhovuju rozostupy).