Lokalizácia
Formulár sa odosiela
uz dlhsie sledujem na fore dohady medzi zarytimi zastancami rock shox, marzocchi ci manitou...okrem foxu, ktory je vazne upper class patria ako iste viete tieto znacky medzi poprednych vyrobcov, ale u ziadneho z nich som nikde nepocul jednotny nazor pre alebo proti...mna by skor zaujimalo ako je to z vasimi nazormi typu - rs je blato, marzocchi zaspalo dobu, necitlive, manitou vidly su nachylne na kazivost....daju sa vobec tieto znacky nejak skatulkovat?...viete chcel by som si aj ja raz urobit jasno v tomto smere, kedze som skusal nie vela vidiel a preto by som chcel vediet vase nazory ci postrehy....Dik... :lol:
Zobraziť komentár 24.03.2006 - 18:24:23
00
FOX je málo diskutovaný zrejme kvôli tomu, že ho jazdí malé percento populácie. Keď si pozrieš MOC cenník, tak najlacnejšia vidla je za 18K - takže hneď aj vieme prečo ho má málo bikerov. Skús dať hlasovať, koľko ľudí jazdí akú značku.
Zobraziť komentár 24.03.2006 - 19:12:29
00
co sa tyka poruchovosti to zalezi asi od kusu.. nejaky normalny postoj by asi mohol zaujat nejaky servisak ktory vie zhodnotit ktorych vidiel mu chodi najviac a ci s vyrobnymi alebo inymi chybami...
ja to vidim takto:
RS bol v pohode, okolo 2003 sa dost zopsuli, a vykaslal som sa nanich... co sa tyka modelov SID je skor o vahe, pacil sa mi DUKE ale tie plasty vnutri :cry: o modeloch 05-06 netusim...
Manitovky - osobnu skusenost nemam... bracho vozi axel=otras, je makky, slaby, zdvih daleko od udavaneho.. kamos ma scarebu a je spokojny celkom, problem este nemal ziaden za 2 roky... tusim sa mu nepacil chod uplne na 100% ale pohoda...
Marzocchi - skusenosti budem mat za 2 tyzdne, ale zatial co poznam ludi nikto sa nestazoval.. ze ich trocha treba zajazdit a slapu v poho, lahka udrzba, su tuhe.. ale zasa vacsia vaha az na maratonky... tam sa asi skryva ta tuhost..

este u nas nefunguje nejaky normalny shop kde by vas nechali nejako oskusat vyrobky... a neviem kto z vas vystrieda tak 3-4 vydli rocne aby povedal ktora je ok..

co sa tyka FOXov tie mi vychadzaju asi naj, ale to je cista teoria.. vahovo v pohode, chod ok (ale skusany len na predajni), tuhost ok... ako chodi v terene a reaguje na nerovnosti neviem..
Zobraziť komentár 24.03.2006 - 22:30:47
00
Keby všetci mali rovnaké nároky a štýl jazdy,určite by sa našla odpoved.
Zobraziť komentár 25.03.2006 - 10:01:13
00
Keby všetci mali rovnaké nároky a štýl jazdy,určite by sa našla odpoved.

no podla mna sa odpoved nikdy nenajde...kazdy clovek preferuje urcitu znacku a odpusti jej nejake chyby-na konkurencii potom hlada aj tie najmensie vady len aby nieco nasiel.
skratka vidim to na pekny flame :wink:
Zobraziť komentár 25.03.2006 - 10:10:46
00
Ano,presne to som mal na mysli.
Zobraziť komentár 25.03.2006 - 11:12:33
00
no ako vidim kazdy mate kus pravdy....ja by som vsak od vas uvital nejaku kostruktivnu kritiku ktoru znacku a preco preferujete....okrem foxu...ktoru mimochodom kupim asi ked budem zarabat trosku ine kacerovky....preferujem rock shox aj napriek mnohym kritikam ako napr. plastove komponenty, azijska vyroba, zly servis......
Zobraziť komentár 25.03.2006 - 17:16:31
00
tak ja len tak okrajovo pochvalim Skarebu (Manitou). Vozim ju 3. rok, nema ani milimeter vakel a to tam mam 170mm kotuc a snad najsilnejsie brzdy, ake sa robili pre XC. Chod vynikajuci, tuhost vyborna, lockout funguje ako ma. Vidla je fakt lahucka a vyladena. Ale neodporucam pre 70+kg bikerov, cize asi vacsinu...
Zobraziť komentár 25.03.2006 - 18:27:00
00
2 cervo: mas zazracnu skarebku! ;)

Nepreferujem ziadnu znacku. momentalne vozim rs,dospel som k nej postupnym vyvojom od marzocchi. Neviem aka vidla bude dalsia, ale dam sancu kazdej znacke, vidlu si vacsinou najprv otestuejm a az potom kupujem. Pike bol jasny kauf pomer cena/vykon:) Ako dalsiu vidim bud travis, 66light,fox 36, alebo tu novu rs so 160mm zdvihom. Inak fox nieje ziadny upper class, ale obycajna masova vidla:) Upper class je avalanche, use, white bros, curnutt a podobne...
Zobraziť komentár 25.03.2006 - 20:14:58
00
2Dijck este napr Foes :wink:
Zobraziť komentár 25.03.2006 - 20:23:42
00
No ja som zastanca cisto Marzocchi presli cez ruky 3 vsetky veri good krasny chod nulova udrzba a fakt ze vydrzali vsetky bez problemov co jazdievame partia tak 4 z nas maju macochy a najdu sa tam aj 2002ky a aj tie este stale chodia nadherne a to chalani davaju FR na 130tkach, je pravda ze su trosku tazsie ale vydrzia, ako priklad: kamos Miro rozbil za 4 mesiace 2Psila a macochu jazdi uz 3 roky a stale drzi a krasne chodi ako nova
Zobraziť komentár 26.03.2006 - 13:25:30
00
2PaliG: Curnutt=Foes ;)
Zobraziť komentár 26.03.2006 - 13:59:22
00
daju za potom mazochy oznacovat ako tazkopadne a necitlive vidly?...co trebars taky allmountain.....dobra volba?...
Zobraziť komentár 27.03.2006 - 18:22:24
00
Zatial som mal možnosť voziť sa na dvoch vidlám Axel a RS Pilot nebol medzi nimi velký finanční rozdiel ale brutálny rozdiel je v chode Pilotka nádherne žehlila a axel elite my pripomínal RST Gila na to že axel bol vzduch olej bola ta vidla na *****. Zatial RS
Zobraziť komentár 27.03.2006 - 19:26:42
00
2zaber: K all mountain - Tazke vzduchove vidlice bez pevnej osy. A zbytocne predrazene.
Zobraziť komentár 27.03.2006 - 21:21:56
00
keyboard_arrow_up