nie, nic. ak je po maratone moc spinavy, ide pod hadicu.. po horalovi som dostala takyto mail od kamarata:
"o masinku si sa uz dufam poriadne postarala, dokladne
ocistit, vodu do lozist nestriekat, teflon olej na
kladky a retaz, capy prehaziek, do otvorov bowdenov,
na a do pedalov - pri otocenom biku daj kapatko aj do
hlavoveho zlozenia a na lanko ako ti ide pod klukami
silikonovy olej na tesnenia tlmica a vidlice - tak sup
sup do toho "
po "kazdej jednej" jazde kazetu ocistim cyklostarom,vsetok bordel z nej ide samozrejme do vane.Retaz ocistim suchou handrou od bordelu a prestriekam finishom.Samozrejme ram utriem od spiny a niekedy ide kamarat moj aj do vane.Staram sa onho ako o seba.
btw: Niektori ste pekni humusaci.Keby vam tak vase mamy v detstve zadky neutierali...
pre boha to nie... nahodou bude lesklejsi ako ostatne a ukradnu mi ho , ale po mesiaci bez kvapky oleja sa chystam prvy x ist kupit nejaky olej len neviem aky...trochu to zacina vrndzat (novy bike)
btw: a umyjem ho mozno na zimu, teda ak ho nebudem skladovat v dielni ale v izbe...
ten cyklostar je fakt super.. kupil som ho pred tyzdnom a musim povedat ze to fakt dobre funguje... ale vcelku sa to rychle mina, vidim to tak na 15 pouziti.. za 160skk..
Nuž nejak sa sem neprispieva
Ako často a ako čistite reťaz (ak jazdite len za sucha Použivajú sa retaze so otváratelným očkom? aby sa lahšie čistilo (od Sheldon Brown som čital, že velmi účinné je prehrkávať/zatrepať celý reťaz v PET flaše s "rozpúštadlom" Máte s tým skúsenosť
Na ktoré mechanicky pohyblivé časti by sa rozhodne nemal dostať žiadny olej?
Nuž nejak sa sem neprispieva
Ako často a ako čistite reťaz (ak jazdite len za sucha Použivajú sa retaze so otváratelným očkom? aby sa lahšie čistilo (od Sheldon Brown som čital, že velmi účinné je prehrkávať/zatrepať celý reťaz v PET flaše s "rozpúštadlom" Máte s tým skúsenosť
retaz po kazdej jazde utriem, ked treba namazem, tiez ocistim prevodniky a pastorky. ked je velmi zasr... tak ju pretrepem vo flaske od mineralky s vodou a praskom na pranie. celkom lacna alternativa k pracke na retaz
po "kazdej jednej" jazde kazetu ocistim cyklostarom,vsetok bordel z nej ide samozrejme do vane.Retaz ocistim suchou handrou od bordelu a prestriekam finishom.Samozrejme ram utriem od spiny a niekedy ide kamarat moj aj do vane.Staram sa onho ako o seba.
btw: Niektori ste pekni humusaci.Keby vam tak vase mamy v detstve zadky neutierali...
ja bike cistim teiz po kazdej jazda katezu a retaz na tom si da m vzdy zalezat bay to neskripao hladky chod je hladky chod
Skoro po kazdej jazde ocistit ak je spinavy ram a velke necistoty z kazety a retaze. Raz za mesiac dam na retaz TF sprej. Tiez ocistim nohy vidly, trochu TF na gufery a par krat zmacknem vidlu. To je vsetko. Na zimu bike kompletne rozoberem a vyumyvam a namazem co sa da
Skoro po kazdej jazde ocistit ak je spinavy ram a velke necistoty z kazety a retaze. Raz za mesiac dam na retaz TF sprej. Tiez ocistim nohy vidly, trochu TF na gufery a par krat zmacknem vidlu. To je vsetko. Na zimu bike kompletne rozoberem a vyumyvam a namazem co sa da
Bohuzial, tak malo...
Vacsinou do prace a spat, obcas z prace vybehnem na Kolibu, inac nic moc...tak do 70 km do mesiaca... Snad sa to zlepsi dalsi rok (toto som si hovoril aj minuly rok...) Co uz...
NO čistim podla toho ako to vyzera, hej co je to zasvinene, ale bo je to vpohode, hlavne ked ten prach sa na to lepí, ...Aj ked su na to pripravk ze by sa ti na to nelepilo toho vela, ale ja si to radsej vycistim. cistim len retaz a kazetu, prsote to co je stale v pohy tak to sa snazim mat v dobrom stave
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale zatial mu to nevadi
"o masinku si sa uz dufam poriadne postarala, dokladne
ocistit, vodu do lozist nestriekat, teflon olej na
kladky a retaz, capy prehaziek, do otvorov bowdenov,
na a do pedalov - pri otocenom biku daj kapatko aj do
hlavoveho zlozenia a na lanko ako ti ide pod klukami
silikonovy olej na tesnenia tlmica a vidlice - tak sup
sup do toho
takze hura do toho!
btw: a umyjem ho mozno na zimu, teda ak ho nebudem skladovat v dielni ale v izbe...
Ako často a ako čistite reťaz (ak jazdite len za sucha
Ako často a ako čistite reťaz (ak jazdite len za sucha
retaz po kazdej jazde utriem, ked treba namazem, tiez ocistim prevodniky a pastorky. ked je velmi zasr... tak ju pretrepem vo flaske od mineralky s vodou a praskom na pranie. celkom lacna alternativa k pracke na retaz
ja bike cistim teiz po kazdej jazda katezu a retaz na tom si da m vzdy zalezat bay to neskripao hladky chod je hladky chod
Raz za mesiac na retaz
Vacsinou do prace a spat, obcas z prace vybehnem na Kolibu, inac nic moc...tak do 70 km do mesiaca... Snad sa to zlepsi dalsi rok (toto som si hovoril aj minuly rok...) Co uz...