chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
este hope ale musis si zistit kompatibilitu so strmenom koli nitom.
Ja mam tolko (ale bez batohu) a bolo treba aspon SLX s chladicom. Deore som znicil.
Dlho som jazdil tam, že som mal "token" z dreva pod pružinou, aby sa lacná vidlica správala k svetu.
Určite by to chcelo niečo lepšie, ale netušíme v akej situácii a s akými finančnými možnosťami ten bike kupoval, takže síce súhlasím, že predavač mohol doporučiť niečo iné, ale zároveň si viem veľmi dobre predstaviť situáciu, keď nič moc iné doporučiť nemohol
https://www.ctm.sk/bicykle/mtb/rascal-3-0-29/matna-cierna-zlta/
Vedel by niekto poradiť ako a aky upgrade spraviť na tých základných brzdach? Ci ich sa to aspon trochu oplati? Alebo ich nechať tak? Pride mi to ze to je velmi basic rada tak aspon rozmýšľam ze by som dal dozadu 180 mm. Kotúč alebo niekto nejaký lepší napad? Ďakujem.
CTM RASCAL 2.0 29 bicykel, tmavočervená/strieborná
1 199 €
MOC 1 199,99 €tak tak, ja som tak kupoval druhy bajk lebo som vedel ze BR-355 ci co to bolo je slabe kedze som to mal na predoslom bajku, doplaca som myslim 50€ s tym ze povodne brzdy si nechali.
Favoriti boli Magura MT7 a Formular Cura 4. To druhe viac ale ked som si precital a uvedomil ako tie brzdy funguju tak ma presla chut. Tie brzdy su zavisle na castom servise lebo maju vacsie prepakovanie a velmi malu vzdialenost dosticiek od kotucov. Takze nasledne aj vsetky prejavy nedokonaleho odvzdusnenia su dost zvyraznene a treba to vraj robit pravidelne lebo pri malej bulbinke vzduchu sa proste chod paky zmeni zasadne. Velky chod paky tiez nehovori prospech v tychto brzd, potrebujem kratky chod lebo mam zlozvyk asi z moto ze brzdim fuckerom a pri dlhom chode paky si narazam do ukazovaka. Centrovat strmene a kotuce po veceroch to by som velmi nerad robil, tuto robotu neznasam.
Z nejakych dalsich moznosti mi zase vyslo len Shimano alebo Sram. Obe maju ServoWave/SwingLink takze tie problemy brzd vyssie odpadaju a uz je to vpodstate vo vybere Saint vs Code RSC. Viac sa mi pozdavaju tie Code ale z netu citit ze ludia maju nejake predskudky voci Sram brzdam z tych problemovych Guide.
Skusenosti z Code RSC priamo od ludi som nenasiel vela vseobecne na nete, len vyborne vysledky v recenziach ktore su dnes ajtak vsetko platene reklamy takze tomu nedavam velky kredit. Moj dojem ale je, ze tie Code by mohli byt fakt dobre ak im nedali na zaciatok taky nasup ako Shimano ale skor linearnejsi priebeh. Na Enduro jazdenie podla mna idealne co si o tom myslite resp. mate s nimi niekto priamu skusenost?
Guide R nemusim ani spominat - vsetky negativne vlastnosti Guide RE, len tam este chyba ta sila, ktorej by aj pri RE mohlo byt o cosi viac a "miloval som" ked stvrdili na kamen v dlhych zjazdoch, clovek taha ako o dusu a ono to nebrzdi.
Code R tiez nie su vyhra, oproti Guide RE sa lepsie odvzdusnuju, ale daju sa 90 eur zohnat, co nie je zla kupa ak clovek setri.
Vyskusal by som asi tie MT5ky, za 150 z BD je to bezkonkurencne. Ked nesadne, posunies dalej. Code RSC by ti mohli podla popisu vyhovovat, ludia ich tiez relativne castejsie predavaju, ak su SHimanisti - chyba im zrejme ta kusavost.
No a Formula Cura 4 som neskusal, ale packa rovnaka ako Cura, len 4 piestik prasa - cize ine (drahsie a zriedkavejsie) dosticky, este nachylnejsie na drhnutie pri nerovnych kotucoch. Udajne je ale priebeh sily a modulacia inaksia ako pri klasickoch Curach.
Nejaký ten mini testík:
http://www.biker.sk/42548/test-brzdy-sram-guide-re/
Edit: už ma teda vyššie predbehol k tým Guidám