Nazdarek, nevie niekto ci sa niekde neda zohnat analogovy tachometer na bike?? nie nemyslim teraz ten stary velky, co bol kedysi na favoritoch, ale nejaky co je trochu spratnejsi??
Akoze hrozne by sa mi to na biku pacilo
THX
mysli taky budik jak v aute. Shimano tusim robi taky set, aj s indexami z radenia (je to rozoberatelne), mam doma taky plagat. Ten analog bude len velmi tazko spratnejsi, kam by dali ten plechenny kotucik? A viem preco ho chces. Si skrob a setris na baterkach
Kokos, inac aj ja som rozmyslal o analogu, to musi byt parada, ked mate obrovsku akceleraciu (ako ja- z nuly na 30 za 6 sekund ). tak to musi byt proste parada sa kukat na tu rucicku jak sa to zdviha ci co to robi
len by ma zaujimalo ze do kolko je stupnica,lebo nejakch 60km/h by asi nestacilo... teda aspon pre mna nie v urcitych situaciach
Kokos, inac aj ja som rozmyslal o analogu, to musi byt parada, ked mate obrovsku akceleraciu (ako ja- z nuly na 30 za 6 sekund ). tak to musi byt proste parada sa kukat na tu rucicku jak sa to zdviha ci co to robi
len by ma zaujimalo ze do kolko je stupnica,lebo nejakch 60km/h by asi nestacilo... teda aspon pre mna nie v urcitych situaciach
TY si moj clovek, presne na to to potrebujem .. akceleraciu na 40 nemam problem ta rucicka by vystrelila a ked chodim za kamionom tak padne aj 80 tka
O co sa jedna, uz nad tym rozmyslam asi rok nie, niesom skrob a nechcem setrit na baterkach, skor naopak zralo by to viac energie...chcem aby to bolo tenke, a aby zostalo zachovane povodne cidlo otacok,ktore je na biku z digitalneho tachobetra..to cidlo dava impulzy a tieto impulzy treba len spracovat.. Samotny tachometr by vypadal asi takto :...krokovy motorcek by ovladal rucicku ( daju sa take v pohdke zohnat napr. z starej CDromky) ovladanie krokoveho motora by bolo zaistene mikroporocesorom ( Atmel AT89C2051) alebo iny.. ale v puzdre SMD ( pre tych co nevedia je to mini vrzia ) no a tento procesor by aj spravoval impulzy, z programovanim v assembeliri mam skusenosti ( dnes som obhajoval svoju maturitnu pracu s Atmelom AT89C2051) ale mam problem z hardwareom..tam je viac otaznikov..
NAJLEPSIE BY BOLO KEBY TAKE NIEKTO UZ VYRABAL.
Hej, hej tie kamiony a podobne vecicky, to je parada ked ti to robi aerodynamicky tien... je sice pravda ze je to nebezpecne,lebo keby prudsie pribrzdil, tak si prinajmensom v kabine vodica ,ale proste stoji to za to...
Inac, ja som uz niekde take videl,ale malo to stupnicu len do 40,takze nic moc... ale to co vravis ty vyzera ze by to aj mohlo fungovat, uz len ostava dat ponuku nejakej vacsej firme ako napriklad CATEYE, alebo VDO, a uz to fici..
no zralo by to asi celkom slusne baterky a ked by to malo mat aku taku vydrz tak by tam museli byt minimalne dake AAA.
inak neviem ako by to takto fungovalo ... ked akcelerujes tak ti tachometer ukazuje 10 ... 17 ... 25 ... to by dost sekal ten tahometer takze by som to vylepsil nie 1 cidlom na kolesi ale aspon 4 ... potom by to mozno vyzeralo ako tak analogovo ...
Alebo na kazdu s***** jeden magnet, to by bola sranda, aj rychlost by bola podstatne vyssia, to by sa ti isto pacilo
samozrejme ze som myslel potom aj obvod vydelit 4
zvysila by sa vzorkovacia frekvencia (alebo ako by som to nazval) 4 nasobne a tym by ten digitalny signal bol viac "analogovi". samo ze najlepsie by to bolo dat na kazdu s***** alebo to urobyt opticki ako je PC myska ... na jednej strane vidly dioda, na 2. snimac a pocitat prerusenia co sposobia spice
Chalani, vam to uz fakt sibe. Preco do tych spekulacii nezapojite kotuc na brzde? Gila1, ty ho hlavne nedavaj na zadne kolo, pri takom zrychleni ti musi urcite presmykovat.
Je to cele sice hovadina, ale ak to niekto velmi chce, posluzim ideou:
Impulzami zo snimaca spustat CMOS MKO (napr. z IO 7555) s konstantnou dlzkou pulzu (dlzku pulzu je treba zvolit tak, aby aj pri max. frekvencii, napr. 90km/h, este nedoslo k trvalemu DC vystupu na MKO), pulzy integrovat na kondiku a vysledne napatie merat malym voltmetrom ciachovanym v km/h. A je to. Spotreba minimalna. Vzhladom na nabijaciu char. C bude priebeh asi nelinearny. Buducemu realizatorovi uz len staci doladit casovu konstantu nabijania kondika a vymysliet mechaniku ...
Z tym kondikom by to aj slo, aj nad niecim takym som rozmyslal, ale tam by podla mna dost skakala rucicka, keby si siel po hrboloch, preto som chcel pouzit radsej krokovy motor a cez archimedovu skrutku na rucicku... S delenim styrmi neni problem a je to aj presnejsie...normalne tachace funguju asi tak, ze za 1 sec nacitavaju impluzy a podla poctu nacitanych impulzov vysvietia hodnotu
Presne to iste som si uz spravil ( ako soc ) som meral otacky el. motorceka a vysvecoval.
Je tu este jedna metoda, ktorou by to slo naprogramovat a to je postupne zvysovanie medzi dvoma impulzami, keby sa to ozaj dobre spravilo, tak touto metodou by to bolo presne
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
TY si moj clovek, presne na to to potrebujem .. akceleraciu na 40 nemam problem
O co sa jedna, uz nad tym rozmyslam asi rok
NAJLEPSIE BY BOLO KEBY TAKE NIEKTO UZ VYRABAL.
Inac, ja som uz niekde take videl,ale malo to stupnicu len do 40,takze nic moc... ale to co vravis ty vyzera ze by to aj mohlo fungovat, uz len ostava dat ponuku nejakej vacsej firme ako napriklad CATEYE, alebo VDO, a uz to fici..
no zralo by to asi celkom slusne baterky a ked by to malo mat aku taku vydrz tak by tam museli byt minimalne dake AAA.
inak neviem ako by to takto fungovalo ... ked akcelerujes tak ti tachometer ukazuje 10 ... 17 ... 25 ... to by dost sekal ten tahometer takze by som to vylepsil nie 1 cidlom na kolesi ale aspon 4 ... potom by to mozno vyzeralo ako tak analogovo ...
samozrejme ze som myslel potom aj obvod vydelit 4
zvysila by sa vzorkovacia frekvencia (alebo ako by som to nazval) 4 nasobne a tym by ten digitalny signal bol viac "analogovi". samo ze najlepsie by to bolo dat na kazdu s*****
hmm, ak si myslel analogovy tachac, tak taky je dost casto vidiet na trekingovych Vectoroch ! je to sice pekne, ale zevraj veeelmi nepresne...
Impulzami zo snimaca spustat CMOS MKO (napr. z IO 7555) s konstantnou dlzkou pulzu (dlzku pulzu je treba zvolit tak, aby aj pri max. frekvencii, napr. 90km/h, este nedoslo k trvalemu DC vystupu na MKO), pulzy integrovat na kondiku a vysledne napatie merat malym voltmetrom ciachovanym v km/h. A je to. Spotreba minimalna. Vzhladom na nabijaciu char. C bude priebeh asi nelinearny. Buducemu realizatorovi uz len staci doladit casovu konstantu nabijania kondika a vymysliet mechaniku ...
Presne to iste som si uz spravil ( ako soc ) som meral otacky el. motorceka a vysvecoval.
Je tu este jedna metoda, ktorou by to slo naprogramovat a to je postupne zvysovanie medzi dvoma impulzami, keby sa to ozaj dobre spravilo, tak touto metodou by to bolo presne
ja som to hladal na nete a nic som nenasiel..keby si take nieco videl, skus sem hodit foto