Pomaly uplynie rok čo jazdim na LP Xcontrol 310. Biku nemám čo vytknúť, ale asi je najvyšší čas urobiť poriadok s jedinou vecou ktorá mi vadí a to sú brzdy. Bike je osadený brzdami Formula K 18 a kotúčmi Formula 160/160. A čo mi na nich vadí ? Od začiatku sú brzdy dosť gumové tz. brzdná sila sa dobre dávkuje, ale niekedy by som uvítal ostrejší nástup a rýchlejšiu reakciu. Na to že sú lenivšie sa dá zvyknúť, ale čo mi neskutočne vadí je, že ak sa čo i len trošku namočia kotúče tak brzda začne kvičať až do takej miery, že rezonuje celý bike. A samozrejme ich brzdný účinok je mizerný. Problém sa neodstránil ani po výmene zadných doštičiek za sintrované Jagwire. Takže uvítal by som vaše skúsenosti, či je tento problém nejako riešiteľný, alebo odporučiť výmenu. A ak výmenu tak za čo. Moja požiadavka pri výmene je : Ostrejší chod, váhovo porovnateľné s Formulami. Jazdil som cca 1 rok SH XT 09 tak tie poznám.
To su modre BBB ako vysite. No, uvidime ako dopadnes s tymito.
Ano su tak trosku do modra. Je to z nudze cnost pretoze pri poslednom vyjazdi mi odisli zadne platnicky do prec a kedze BBB som nezohnal tak toto bola najrychlejsia volba ako sa k nejakym dostat aby som mohol jazdit. BBB su objednane tak pridu na rad aj tie
Tak som na nich odjazdil cca 30 km. Zadna sa uz pekne chytala, ale prednej este kuštik chyba. Počas brzdenia nevidali ani hlasok Zajtra idem na posledny pretek tak som zvedavy čo to s nimi urobi
Modre BBB mam ja, ... zo zaciatku dobre no od cca polky zacali piskat a myslim ze i o nieco slabsie brzdit. Po osmirglovani piskaju este viac, skusal som vycistit, roztiahnut pruzinky, nastavovat brzdy, dotahovat sroby ... zatial bez vysledku. Brzdove paky su pocitovo rovnake ako po odvzdusneni takze to asi bude platnickami.
Mam xtr kotuce a original platnicky nepiskaju, teraz menene na prednej za modre BBB zatial ticho uvidim neskor, ale s kotucmi formula tie originalky piskali.
nuž, mal si zobrať sivé alligatory - semimetallic. ja ich vozím na k18 k úplnej spokojnosti. ale možno aj tieto organiky budú v pohode
uz tie platne vozim aj ja.. ale uz ich nikdy vozit nebudem, brzdny ucinok klesol strasne... a ked sa zahreju pri vacsich rychlostiach tak to uz je fakt bieda
Problem stale nevyrieseny ale mam pozicany predny kotuc SH XT 160 a ten nevresti. Ale platnicky este nesadli uplne tak pockam ako sa to bude spravat po zabehu. Vidim to ale tak, ze tie povodne kotuce Formuly 160 su zdrojom tych strasnych zvukov. Kedze sa mi stava ze som rychly a v zatackach dlhy skusil by som dat dopredu 180 kotuc. Ma to ale vobec ziadany efekt ? Namatkovo som vybral tento. V pripade ze ma niekto dobru skusenost sinym typom kludne si necham poradit. Vopred zavrhujem cirkularky od Aligatora a podobne imidžovky
naozaj by ma zaujimalo ako ti tie brzdy brzdia ... kedze ja som podstatne tazsi brzdim jednym prstom ... a obcas mam tiez pocit ze su slabe ... ale akonahle v pripade potreby pouzijem prsty dva tak brzdia dost silne hmm inak v predu mam myslim ten xt kotuc co aj ty
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ten tvoj bejk je nejaka svina spanielska.co furt vyhadzuje zo sedla
nebude to aj tvojimi slikami
Ja mam tieto Aligatory v mojich XTR brzdach a trocha piskaju aj za sucha. Nepocitil som ze by po zahriati stracali ucinnok.
uz tie platne vozim aj ja.. ale uz ich nikdy vozit nebudem, brzdny ucinok klesol strasne... a ked sa zahreju pri vacsich rychlostiach tak to uz je fakt bieda