Pomaly uplynie rok čo jazdim na LP Xcontrol 310. Biku nemám čo vytknúť, ale asi je najvyšší čas urobiť poriadok s jedinou vecou ktorá mi vadí a to sú brzdy. Bike je osadený brzdami Formula K 18 a kotúčmi Formula 160/160. A čo mi na nich vadí ? Od začiatku sú brzdy dosť gumové tz. brzdná sila sa dobre dávkuje, ale niekedy by som uvítal ostrejší nástup a rýchlejšiu reakciu. Na to že sú lenivšie sa dá zvyknúť, ale čo mi neskutočne vadí je, že ak sa čo i len trošku namočia kotúče tak brzda začne kvičať až do takej miery, že rezonuje celý bike. A samozrejme ich brzdný účinok je mizerný. Problém sa neodstránil ani po výmene zadných doštičiek za sintrované Jagwire. Takže uvítal by som vaše skúsenosti, či je tento problém nejako riešiteľný, alebo odporučiť výmenu. A ak výmenu tak za čo. Moja požiadavka pri výmene je : Ostrejší chod, váhovo porovnateľné s Formulami. Jazdil som cca 1 rok SH XT 09 tak tie poznám.
Lapaloma aj to bude. Ale radšej neprovokuj lebo s Jezusom sme našli novú nadávku. Ajtíčkár. hehe
P.S. No a už to môžte premazať od stati "spekané sú šecky". hehe
BBB platne nikdy . Po zahriati su slabe ako caj.
Formule oro su proste cajove brzdy tiez, z asi 5-6 co som skusal brzdily akurat baronove.
Ja by som sa na drotarovom mieste vykaslal na ne, predal ich a kupil elixiry 180/160.
Aby ste sa z tých elixirov neposrali. hehe Tuším prišla nová móda. Vidla od Milana a Lappiere už nie su dostatočne in?! hehe
Drócik pekne si tie brzdy oprav. Niekomu ukradni na chvíľu koliečka s inými rotormi atď.. Ako už popísal Kubad.
A keď budú zoservisované a furt pre teba neprijatelné šup s nimi do bazáru. hehe
no vela ludi ma avid a potom sa boji postavit bajk hore nohami aby im nieco nevytieklo alebo sa nezavzdusnili .. kdezto s formulou nemam najmensi problem
moe byt ;-] ale neda mi nerypnut si ... a inak volakedy davno davno som jazdil magury rafkove a to bol instant brakeing ... sice pri mojej vahe to bolo fajn ale bezne pre bezneho bajkera si osobne neviem predstavit vyuzitie tak ucinnych brzd .... ako tu tie elixiry chvalite
Elixír jazdím už vyše pol roka, pár krát absolvovali Martinky, Generála a podobné úseky (180/180)no problémo. No neodporúč ich.
Akurát občas sa stane, že je brzda zavzdušnená už od výroby. Stačí nanovo natiahnúť kvapalinu a všetko ide ako má. Ostrý chod u avidu nikdy nebol problém.
Warzone, ako vidím máš podobný vkus, čo sa bŕzd týka.
Ale takto su oznacene v katalogu BBB, to len tak aby si si nemyslel, ze si tu vymyslam vlastne nazvy
Turbi jasne, ze kym ich vyhodim tak ich skusim presvedcit aby brzdili normalne.
BBB modré ti pomôžu drôtik, bude to taká dočasná náplasť na duši, do roka kúpiš ale nové brzdy. Tiež som to tak poriešil teraz na tých mojich mrchách a brzdia. Som zvedavý ako dlho vydržia tie platničky.
ja nemam sice hydraulicke brzdy, ale mam modre bbb platnicky na shimano kotucoch a neskutocne to piska...uz som si nato zvykol, ale radsej by som bol keby nepiskali...
Modré BBB môžem len doporučiť. Neviem ako sa mi to stalo ale vydržali mi vpredu 5700km (vzadu "len" 2400km) ! S pôvodnými Formuláckimi som si po zahriatí pekne kvílil, s inými výrobcami (BBB a ešte jedny ale neviem aké) už len výnimočne - po mokrých pasážach. Teraz mám vzadu tie medené, a zdá sa mi že brzdia lepšie ako modré. Niekde vyhrabem kedy som ich nahodil, ale zatiaľ som s nimi veľmi spokojný.
Sintrovane (medene) BBB brzdia o nieco lepsie ako modre organic/semi metallic, ale ak sa bavime o odstraneni piskania, tak proste nemozete pouzivat sintrovane platne, tam sancu na piskanie len zvysujete kedze maju v zmesi väscie mnozstvo kovu. Okrem toho, to ako ktore platne brzdia a aku maju zivotnost zavisi vzdy od kombinacie kotuc vs. platne vs. podmienky pouzivania, takze sa teoreticky moze stat (aj ked je to menej pravdepodobne), ze modre BBB budu brzdit lepsie ako medene na tom istom kotuci.
s Avidmi som nikdy nemal problem,pacili sa mi Juiciny a to vsetky-3,5,7...ich ostrejsi chod mne moc nevadil,packy sa fajn drzali-hoci napr.take Formuly The One sa chytaju uplne suprovo...akurat ze Dzusiny boli dost hlucne...Elixiry su ich vylepsena verzia by som povedal
nechapem co to tu riesite. brzda ma brzdit. ak brzdi, tak funguje spravne, ostatne ma nezaujima. nech piska kolko chce. ja pouzivam vylucne hevymetalisticke platnicky a nic mi nepiska a mam juicy.
Modré BBB môžem len doporučiť. Neviem ako sa mi to stalo ale vydržali mi vpredu 5700km (vzadu "len" 2400km) ! S pôvodnými Formuláckimi som si po zahriatí pekne kvílil, s inými výrobcami (BBB a ešte jedny ale neviem aké) už len výnimočne - po mokrých pasážach. Teraz mám vzadu tie medené, a zdá sa mi že brzdia lepšie ako modré. Niekde vyhrabem kedy som ich nahodil, ale zatiaľ som s nimi veľmi spokojný.
Pred vcerom mi odisli zadne Jagwire po cca 1400 km Tak tie vydrzali na moj vkus malo. Predne su este original Formuly ale uz su zrele na vymenu a maju nieco cez 6 000 km. Rozdiel medzi metalickymi a organickymi je mi jasny, takze od Matta mi uz cestuju dve sady novych platniciek, tak uvidim ako sa to bude cele spravat po vymene.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
P.S. No a už to môžte premazať od stati "spekané sú šecky". hehe
Formule oro su proste cajove brzdy tiez, z asi 5-6 co som skusal brzdily akurat baronove.
Ja by som sa na drotarovom mieste vykaslal na ne, predal ich a kupil elixiry 180/160.
Drócik pekne si tie brzdy oprav. Niekomu ukradni na chvíľu koliečka s inými rotormi atď.. Ako už popísal Kubad.
A keď budú zoservisované a furt pre teba neprijatelné šup s nimi do bazáru. hehe
Akurát občas sa stane, že je brzda zavzdušnená už od výroby. Stačí nanovo natiahnúť kvapalinu a všetko ide ako má. Ostrý chod u avidu nikdy nebol problém.
Warzone, ako vidím máš podobný vkus, čo sa bŕzd týka.
Turbi jasne, ze kym ich vyhodim tak ich skusim presvedcit aby brzdili normalne.
http://www.actionsports.de/Bremsen/Scheibenbremszubehoer/Alligator-Disc-Brake-Pads-Formula-Oro-Semi-Metallic::23129.html
V sobotu mi borec vrátil bike komplet od krvi a išiel sa dať zašiť