je normálne, že ak zdvihnem predné kolo a pustím bike tak bicykel podskakuje? Nemala by sa vidla zanoriť a bike by ostal hneď na mieste? Je možné že mám v tlmiacej patrone vzduch? Pomohlo by prerobiť ju na mazanie olejom?
to je normalna vec ked ti poskakuje koleso nastav si odskok a to neni taka vydlica ze je meka ako niektore normalna vydlica co je troska tvrdia ti bude poskakovat.
Však toto je v podstate bežný jav pri "netunených" vidliciach. Alebo si čakal, že bežne je z výroby nastavený odtrh vidlice (teraz sem neťahajte iné kategórie) na 10-15 kg?
ak sa nemilim tak e*****n je vzduchova vidla nie? mas ju nafukanu na svoju vahu??lebo ak si vysvetlujem dobre to zdvihnutie predneho(pochopil som to tak ze ty si vtedy na bajku) tak by mala ist do zdvihu aj viac ako cez polovicu
Ja mam tiez e*****n a tiez mi trochu skace ... mozno pol cm mam ju nafukanu tak aby bola co najmaksia ale tiez aby nesla do uplneho stacenia skus viac vyfuknut ...
Nie, vtedy nesedím na bicykli. Nafúkanú ju mám na SAG 25% zdvihu. Otec má E*****n, ale 2010 a ten má pekný odtrh a pri pustení biku ide pekne do zdvihu a neskáče.
hmm......mna by potom zaujimalo na aku vahu ma nastavenu vidlu....lebo ak ide vidla do zdvihu a bajk neodskoci..pri volnom pusteni..cize ak pruzi ked ju zatazuje len vaha bajku...dajme tomu 13 kg tak potom co robi ta vidla ked na nu nasadne 70 kg clovek??sak by isla az na korunku....nejak mi to nedava zmysel...vidla ktora ma normalne ist do zdvihu aj s jazdcom na bajku...predsa nemoze ist do zdvihu len tak naprazdno... hmotnostny rozdiel medzi prazdnym bajkom a bajkom s jazdcom je obrovsky .... ja mam recon gold rl 120 mm a ked len tak pustim bajk..tak odskoci...ale ked uz na nom sedim....tak vidla krasne zehli...
nelinearne. kokos veď skús pohladať na nete napr googla a určite niečo nájdeš o nelinearných priebehoch, a ako bonus skús prečítať túto tému:-) ak ani potom nebudeš vedieť čo je progresivita tak už neviem. sry za ot
ehm...je neskora vecerna hodina a ja mam v nohach dnes naslapane skoro 80 km...takze sa mi to nechce teraz citat....ale urcite si to precitam...lebo ma to zaujalo ale tak proste vravim hlavne o tom ze prazdny bajk ide aj tak len do uplne minimalneho zdvihu....takze je normalne ze sa mierne odrazi...
Ja som dnes robil to iste, s cim ma Majso problem a mne sa vidlica zanori cca 3-4cm...ja mam ale pruzinovu vidlicu, no myslim si, ze to ma fungovat podobne, pripadne rovnako. V terene nemaam s dorazmi vobec problem.
Pokiaľ viem, tak s progresivitou sa hrá RS SID, myslím aj Reba, ale nie E*****n, zlý odtrh môže mať na svedomí špinavý mazací olej, poprípade chýbajúci (pretečený) olej vo vzduchovej patrone
Este mi napadlo, ze ci mas na vzduchovom pieste olej, ci nechodi nasucho...neviem sice, ci to moze byt pricinou toho, ze vidla nejde do zdvihu, ale pozrel by som aj tak
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.