Potrebujem zistiť hrúbku nového rotora na Formulách. Dôvod je jednoduchý, aby sa mi nestalo, že pri nahodený rotora inej značky bude problém s nastavením, škrtaním.
Dobre si myslím, že hrúbka je 1,9mm?
Pripojim sa ak vam to nevadi. Mam problem so skrtanim na prednej brzde Hayes stroker trail a neviem si s tym dat rady. kotuc mi nesucha o platrnicku ale ked jazdim tak skrta ta brzda bez prestania.
Ak Turbimu prezradis hrubku, prezradim ti ja, ze je to tym, ze ked na bajku nesedis, netlaci na koleso nic, proste material pracuje, ked si na to sadnes.
Malo by to ist spravit .. skontroluj ci mas spravne dosadnute nohy vidlice na osku naboja a dotiahnuty upinak. Eventualne skus pouzit imbusovy upinak, alebo upinak ktory nema tvrdenu gumu/plast, alebo prehod strany upinaku, cim zabezpecit pevnejsi uchyt a nebude sa tak velmi krutit vidla s uchytom. Dalsia moznost je malinko ubrat kvapalinu alebo inak zvacsit (ak sa da) vzdialenost medzi platnickami a kotucom (pripadne tensi kotuc, ak nie je original vsetko). Tiez .. nie su moc hrube platnicky (su original?). Alebo nastavit prasa ked sedis na bajku ... pripadne pozriet, prip. namazat piestiky (mozno sa nevracaju) .. alebo prejst na Vkca
Malo by to ist spravit .. skontroluj ci mas spravne dosadnute nohy vidlice na osku naboja a dotiahnuty upinak. Eventualne skus pouzit imbusovy upinak, alebo upinak ktory nema tvrdenu gumu/plast, alebo prehod strany upinaku, cim zabezpecit pevnejsi uchyt a nebude sa tak velmi krutit vidla s uchytom. Dalsia moznost je malinko ubrat kvapalinu alebo inak zvacsit (ak sa da) vzdialenost medzi platnickami a kotucom (pripadne tensi kotuc, ak nie je original vsetko). Tiez .. nie su moc hrube platnicky (su original?). Alebo nastavit prasa ked sedis na bajku ... pripadne pozriet, prip. namazat piestiky (mozno sa nevracaju) .. alebo prejst na Vkca
Brzdove platnicky su este original aj kvapalina a robia mi to od nova, skusim prehodit rychloupinak teraz ho mam na strane kde je aj kotuc. Ako mam premazat tie piestiky?
Brzdove platnicky su este original aj kvapalina a robia mi to od nova, skusim prehodit rychloupinak teraz ho mam na strane kde je aj kotuc. Ako mam premazat tie piestiky?
No, mozno poradit skusenejsi (ja to nerobim), ale asi by to malo by tak, ze vyberies platnicky, opatrne zatlacis packu brzd aby sa vysunuli, vycisis handrickou, kvapnes olej alebo neviem co (brzdovku ?), zatlcis peistiky spat niecym velkym plochym, a opakujes parkrat ..
Ale nakoniec som sa aj so šublerou v daždi vydal k bajku a zistil som, že je hrúbka už na limite až tesne pod ním Takže do novej sezóny budem riešiť nové kotúče.
No, mozno poradit skusenejsi (ja to nerobim), ale asi by to malo by tak, ze vyberies platnicky, opatrne zatlacis packu brzd aby sa vysunuli, vycisis handrickou, kvapnes olej alebo neviem co (brzdovku ?), zatlcis peistiky spat niecym velkym plochym, a opakujes parkrat ..
Piestiky by som po očisteni namazal len tým čo je aj v systeme /Dot alebo mineral/. Stlačil brzdu bez rotora-namazal piestiky, zatlačil späť. To urobiť pár krát a potom prebytočné "mazadlo" utrel.
Ale qua originál hrúbku Formula rotora sa tu asi nedozviem. Hmmm, hehe
Turbi, včera som to meral na staršom rotore a dospel som k záveru že to bude tých 1,9mm... Nameral som od ~ 1,86mm - 1,92mm (na pavúku, keďže brzdná plocha je už opotrebovaná).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
LOOOOOL .. tak teraz si zaťal .. ale
Ale nakoniec som sa aj so šublerou v daždi vydal k bajku a zistil som, že je hrúbka už na limite až tesne pod ním
Dakujem za pomoc.
Ale qua originál hrúbku Formula rotora sa tu asi nedozviem. Hmmm, hehe