2.trail
3.climb
-počas jazdi som skúšal prepnúť z 1-vej polohy do 3-tej pri prvej jazde a cítil som, že ju trošku locklo, ale chodila stále asi tak 2-3 cm.Lock out z ridítiek nemám, preto som sa chcel spýtať, že či môže byť niekde chyba alebo je to v norme ? Keď dám proste tú 3-tiu polohu cítim, že tá vidla ide ale nie až na doraz proste ako som už napísal len tie 2-3 cm.Som z toho trošku jeleň :O inak som nepocítil nejaké "podivné" chovanie vidly....ďakujem za hociaký postreh
je tam spomenute po akej dlhej dobe(hodiny)/km nastnau prve "priznaky"? Ja mam momentalne na 34 Floate Evolution nabehanych cca 200km a neakych 14h a zatial uplna pohoda. CTD na vidlici/tlmici v podstate ani nepouzivam pokial sa neponahlam na asfalte
No co pisali ludia v zahranici na forach tak sa to pokaslalo aj po mniekolko 100 metroch aj po niekolko 100 km. Ak som spravne pochopil ono sa to nepokazi ked budes moc hybat packou CTD. Mozes mat stale na D(open) a jedneho dna uz C a T budu rovnako makke ako D. To by az tak mozno nevadilo, ale co ti bude urite vadit bude ked nasledne odide tlmenie odskoku.
Ešte by som chcel vediet aj čo znamená boosvalve pri tlmiči. Dufam,že sa najde niekto kto mi to vysvetlí
FIT patróna je ako celko namotnovaná vo vidlici a keď ju vyskrutkuješ stále funguje aj v rukách. Olej je tu uzavretý bez vzduchu a nárast hladiny oleja rieši gumený vak ktorý sa naťahuje. Výhodou oproti O/C je oddelenosť oleja a vzduchu = menšia možnosť penenia, menší objem oleja = menšia hmotnosť, z toho vyplýva kvalitnejšia funkcia tlmenia ako takého.
Čo sa týka údržby, ak 30 hodín vidím ako podraz od Foxu a odporúčil by som tých cca 100h resp. 2-3000 km v závislosti od toho v akých podmienkach jazdíš a ako jazdíš. Niekomu by možno stačilo servisovať aj po 4000km a niekomu po 1000km. Takže zo skúsenosti odporúčam takýto interval, no netreba to brať ako pravidlo. Zdravý úsudok je vždy na mieste.
Ak budeš niekedy potrebovať zoservisovať, môžeš sa ozvať.
Boostvalve je celkom šikovná vec, ktorá sa preniesla z DHX tlmičov na Floaty. Funguje však čiastočne odlišne, keďže toho priestoru vo Floate je málo, no podstata je rovnaká. Starší systém resp. systém bez BV používa na uzavretie prietoku rýchlej kompresie napružené planžetky, ktoré nemajú lineárny nábeh. To síce spôsobovalo účinnosť propedalu, avšak tlmič bol aj pri otvorenom režime pomerne výrazne pretlmený. BV používa už iný systém ktorý je citlivejší a zároveň tuhý pri zapnutom propedale. Jeho účinnosť je závislá už aj od tlaku v IFP komore.
Asi som to rozpísal moc podrobne?
No ťažko súdiť, keď to sám nepočujem, no tlmnie pri svojej práci určite vydáva zvuky.
???
Podľa všetkého to robí HS expanzia (rýchly odskok). U tejto vidlice nie je až tak podstatný (100mm) ale veľa iných vidlíc túto funkciu nemá ani tam kde je nutná = 140mm +
Nie som si však istý či ho táto verzia tlmenia má.
Jednoducho ak funguje CTD a ide na doraz, tak je všetko v poriadku a riešiš len paranoju.
Moja syčí tiež a som rád, že je to tak.
Takže snáď už nebudeš z toho rozladený.
V inom prípade by mohol syčať olej len ak by tam bol v ňom vzduch, čo by pri tejto patróne signalizovalo nefungujúce CTD.
AM.EN
Červená šípka ukazuje na otvor kade vyteká olej pri klasickom low speed rebounde (pomalý odskok) a zelené šípky ukazujú tam, kde sú otvory pod planžetkami pre high speed rebound (rýchly odskok).