2.trail
3.climb
-počas jazdi som skúšal prepnúť z 1-vej polohy do 3-tej pri prvej jazde a cítil som, že ju trošku locklo, ale chodila stále asi tak 2-3 cm.Lock out z ridítiek nemám, preto som sa chcel spýtať, že či môže byť niekde chyba alebo je to v norme ? Keď dám proste tú 3-tiu polohu cítim, že tá vidla ide ale nie až na doraz proste ako som už napísal len tie 2-3 cm.Som z toho trošku jeleň :O inak som nepocítil nejaké "podivné" chovanie vidly....ďakujem za hociaký postreh
Je pravda, že originál servis je drahší, no kto si dáva robiť RS vidlu do originál servisu?
Ďaľšia vec, aké tesnenia je nutné meniť? To skôr v RS je treba meniť O krúžky. Guferá sú na tom u oboch značiek +- rovnako.
Nevýhoda Fox je, že má horné púzdro drážkované, no a keď chodí na sucho, tak vyderie drážky resp. ak je v oleji veľa bordelu.
U RS je tam plné, takže treba byť o niečo viac barbar na to aby sa to podarilo ale dá sa to.
Keď sa niekto pravidelne stará o jedno či druhé, rozdiel v nákladoch a životnosti je minimálny.
No a to, že ostávajú flaky vôbec neznamená, že to ostáva spod gufera. Pri spätnom návrate totiž to blato čo je na hranke gufera chytí nazad na stenu nôh. Resp. pošli fotku ako to vyzerá, lebo takéto som ešte nič za 4 roky nevidel.
Nevýhoda Fox je, že má horné púzdro drážkované, no a keď chodí na sucho, tak vyderie drážky resp. ak je v oleji veľa bordelu.
A ked sa vyderu dražky tak čo to spôsobí? Ide oto či možem nejak pokazit vidlicu
Preto treba prevenčne kontrolovať mazací olej, resp. celkovo vymieňať olej a čistiť vidlicu. Prevencia je vždy lacnejšia ako nové nohy a púzdra.
vopred vdaka
Čo sa týka spoľahlivosti, Talas je určite menej spoľahlivý. Obsahuje oveľa viac tesnení a dielov, ktoré zabezpečujú znižovanie zdvihu. Pri Floate sa prakticky nemá čo pokaziť, Talas zvykol po 2-3 rokoch začať blbnúť. Odporúčaný servisný interval je cca 1-2 roky (podľa najazdených hodín) čo by teda nemuselo robiť ani po dlhodobom používaní problémy.
CTDčka sa netreba báť, novšie vidlice už nemajú žiaden problém.
Takže už ide len o to zvážiť priority 200 € vs. znižovanie zdvihu/ jednoduchosť systému.
U vidlíc je Evolution najlacnejšia varianta s open bath tlmením, Performance má kvalitnejšie FIT patróny (tlmenie) a Factory má FIT tlmenie + Kashima povrchová úprava.
U tlmičov je to obdobne. Evolution sú tlmiče bez BoostValve = menej kvalitný systém tlmenia, Performance sú tlmiče ktoré majú tlmenie s BoostValve no a Factory majú ešte navyše aj Kashimu.
Takže tento tlmič je v podstate "top" Float bez Kashimy. Ja osobne vozím tiež Float CTD (factory) a som nadmieru spokojný. Myslím, že tam nie je veľmi čo vymýšľať. Ešte by stálo za zmienku, že každý tlmič má rôzne úrovne ReboundTune, VelocityTune (Light, Medium, Firm) a BvTune (tlak zvyčajne od 175 do 250-300 psi). Avšak tieto parametre by mal mať nastavené výrobca na svoj rám a mali by byť teoreticky ideálne pre konkrétny rám. Vždy sa však dá s nimi niečo vymyslieť.