Chcem sa opýtať, aký je rozdiel medzi týmito dvomi vidlicami? Čo znamená to "C" v označení RLC?
Aké máte skúsenosti s nimi?
Malokto sa s tym hra viac ako 1-2x
takze ti to je na dve veci...
Tak ano, zanori sa (aj ked paralelogramova neviem ako to ma) .. ale kazda sa zanara inak, a niektore prilis, najviac tym trpia vzduchove citlive vidlice..
TL je ***** chodu a citlivosti vidlice.. na závody nech sa páči, ale pre bežné jazdenie to nemá význam, aspoň pre mňa..
http://www.bikeradar.com/gear/category/bikes/product/f100-fit-terralogic-37694
Proti AM z1ke postrada sametovy chod ale na to co je urceny staci a trumfuje nulovym hupanim. Narazy berie pohotovo, len velmi drobne nerovnosti aka strk prenasa do riadiel vo forme chvenia. Ale zas ho mam na bajku dost naplocho 67st odhadom, tipujem ze pre spravnu funkciu by bolo optimum tak 70. Ale zas kolem Plzne alebo Laupheimu som toto nepozoroval, len na par trailoch tu kolo kosic. Od tej vidly bude dalsi step uz len asi Titanova pevna
na druhej strane aj ked ho nemám rád ***** chodu), zo všetkých systémov na eliminovanie pohupovania je najviac prepracovaný a kupodivu funkčný, takže smekám pred konštruktérmi.
PS: niekde som dával aj fotku v rozobratom stave ...
takze ti to je na dve veci...
F = kx
F = ma
pri náraze by sa ti aj tak zanorila na plný možný zdvih, takže by to vyšlo rovnako
v prípade absencie, je predok pri brdzení predvídatelný a kontrolovatelný.
Citlivá vidla sa ti bude zanárať a ked chceš niečo čo sa ti pod brzdením neponára tak zvol "X" (Teralogic) kde reaguje vidla až na počiatočný náraz. Ked je odtrh nastavený natvrdo (ako s lockom o niečo lepšie) pri mäkšom nastavení cítiť prekonanie bodu (cvaknutie) a vtedy ide do zdvihu. Najúžasnejšia vec je že ked brzdíš tak sa nič nezanoruje .... dovtedy, kým neprekonáš nastavenie prípadne prekážka, vtedy cvakne a vidla sa zanorí do zdvihu. Skoro som pokračoval bez biku, nakolko som dobrzdoval na prednom kolese a zrazu sa zanorila o niekolko cm. brrr nemusím.
Nenapadlo ma, že na vidliciach s označením RLC je ešte aj takáto možnosť.
Podľa toho, čo píše Lapierre a Roman, tak to nebude až tak potrebná vec.
To Roman : Otázka je, či sa dá šlapať do kruhu po lesnej ceste z Marianky na Kačín - vtedy šlapem v stoji. Možno toto je ten prípad, kedy by som využil low speed kompresiu. Alebo sa mýlim??
posledný komentár: 6. 9. 2025 o 15:35
posledný komentár: 28. 7. 2025 o 8:44