potreboval by som poradit ohladom tejto vidlice co a ako... ma s nou niekdo nejake skusenosti v praxi ??idem ju kupovat tak aby ma nejako nemilo prekvapila...
diky
ja mam splice super rtwd 2006ku .. .ta na foto je 2005 rocnik..
na moje jazdenie uplne postacujuca vidlica. myslim ze ak nejazdis nejake extremi a niesi moc narocny tak ti bude vyhovovat
a ako je to s olejmi ide tam viac druhov???myslim tym spodna cast co je vo vonkajsich nohach naliaty a vo vnutornych nohach....a aka viskozita??
a este mam taky mensi problemik:spodna diera kde sa skrutkuje prasa na vidle je tam malinka diera do vnutra nohy a vytekal mi tadial po kvapkach olej...asi to tak nema byt staci ked tam dam do tej dierky trocha silikonu a potom ked nahodim prasa tak aj ta skrutka tam bude...to by malo stacit nie???
prosim poradte
no tu som sa niekde stratil.
z vidlice nemoze v ziadnom pripade vytekat olej, pretoze tlmenie TPC je len taka patrona v ktorej je olej. tzn. ze cez tu dierku ti nemoze vytekat olej.
a co sa tyka olejov v patrone - sa mi zda ze je viac druhom podla viskonzity.. zalezi od tuhosti aku chces dosiahnut a potom sa tam menia pruziny tiez podla tuhosti.
to maxoXC: spodna diera kde sa skrutkuje prasa na vidle je tam malinka diera do vnutra nohy a vytekal mi tadial po kvapkach olej
Mal som Splice 05, ale len pružinovú verziu.
Ak som dobre pochopil, tak na lavej nohe z otvorov na skrutky, kde sa uchytáva prasiatko na kotúč.... ti vyteká olej? To znamená trhlinu, ktorá tam nemá čo hladať! Dá sa tomu zabrániť, tak ako si spomínal, skrutka, tavné lepidlo, silikon. Jediné čo mi nepasuje do scenára je fakt že Splice je v originálnej podobe mazaná vazelinou. Takže olej v lavej nohe sa nenachádza.
TPC nie je patrona. Je to systém umiestnený v pravej vnútornej nohe ponorený v oleji. Vonkajšia noha je v originále zase mazaná vazelinou.
čo sa týka chodu v originálnom ponímaní, dosť zasekáva. Je to spôsobené výrobnými toleranciami. Čiastočne sa to dá vyriešiť zmenou mazania (10%), na ostatné už treba upraviť stieraky a pripraviť sa aj na prerobenie tlmiča (to nie je nutné ako u Suntu, ale výsledok ... ).
Nakolko ti z nej vyteká olej, predpokladám, že sa niekto pokúšal prestavať mazanie. Nakolko nepredpkladám, že by sa púšťal aj do prestavby TPC, pružiny a úpravy chodu (okrem oleja) tak výsledný efekt, je len čiastočný.
hej hej on vyteka z tej spodnej dierky kde sa uchytava prasa...a ty hovoris ze vo vonkajsich nohach nema co robit olej??lebo mi ho vytieklo vcelku dost...takze sa leje olej len svrchu do vnutornych noh??a to iba do jednej alebo do obi dvoch???
celé vnútro je mazané vazelínou (originál) a výnimku tvorí len vnútorná pravá noha v ktorej sa nachádza TPC. skoro celý objem pravej vnútornej nohy je tlmičový olej 5W.
Nakolko tvoja vidla je upravovaná, tak sa skús popýtať, toho od ktorého si to kúpil, čo použil a v akom množstve. Predpokladám, že prerobil celé mazanie (inak by to nedávalo zmysel), takže vo vonkajších nohách máš olej. Otázka znie, kam to až prerobil? (vyčistil od vazeliny a nalial olej, alebo upravil celé vnútro na olejovú náplň... evil ... )
a co takto keby som to vratil do povodneho stavu??lebo nemam z toho nejaky dobry pocit...aj tak olej co bol vo vonkajsich nohach uz je prec a vyutrel som ju dosucha...a neviem ako dalej a co snou??...no skusim mu zavolat od koho ju mam a poinformovat sa blizsie....
a co takto keby som to vratil do povodneho stavu??lebo nemam z toho nejaky dobry pocit...aj tak olej co bol vo vonkajsich nohach uz je prec a vyutrel som ju dosucha...a neviem ako dalej a co snou??...no skusim mu zavolat od koho ju mam a poinformovat sa blizsie....
skôr by som volil pokračovanie úprav , ale najprv si zisťi čo tam je všetko prerobené.
PS: býva dobrým zvykom, že predajca upozorní na úpravy, ktoré sa tam udiali.
no uz to mam..on tam nalial do kazdej nohy 20ml oleja na mazanie noh aj zospodu ze nech to lepsie maze a tam bola len mala dierka tak to tadial kvapkalo von...riesenie dam ho tam aj ja a dam tam troska silikonu a ked tam dam aj srob na uchytenie prasata tak je to vklidku....a pouzil na to mazanie nejaky motorovy olej..
nedoporučujem pokračovať v tejto fušerine, nakolko nevieš kolko vyťieklo, kolko zostalo je to grc s vazelinou ....! Rozober vyčisti a potom sa rozhodni pre vazelinu, alebo olej.
uz je rozobrana a vycistena ...no neviem keby som mazal len vazelinou tak by sa mi to o nieco ulahcilo a su to zbytocne gramy nie???idem do cykla sa este popytat....co mi oni odporucia...
vymena oleja ked chcem rozobrat vidlu tak musim mat lock out uplne povoleny na najmaksie a potom ju rozoberam???
v lavej nohe je air asist kde sa leje 3 cm3 mazacieho oleja..
v pravej nohe sa dava konkretne do tejto vidlice 115 az 125 mm tlmicoveho oleja s viskozitou 5W.
a popripade sa moze naliat po 20ml motoroveho oleja do kazdej nohy pre lepsie vnutorne mazanie a na vrh gufera troska vazeliny na vonkajsie premazanie noh..
ked som sa niekde pomylil alebo je nieco inak tak ma prosim opravte...nech to mam uz konecne zrozumene vsetko...
AKo si dopadol s tou vidlou ?
Mám takú istú, ale neporadím ti. Ako technický antitalent vidlu radšej nerozoberám ale po 2 rokoch bez údržby by sa hádam už patrilo pozrieť ako to vnútri vyzerá...alebo to hodiť do servisu ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no ale jedno ti poviem urcite, vzdy lepsie ako SR Duro
a nieco k veci?nic?
na moje jazdenie uplne postacujuca vidlica. myslim ze ak nejazdis nejake extremi a niesi moc narocny tak ti bude vyhovovat
a este mam taky mensi problemik:spodna diera kde sa skrutkuje prasa na vidle je tam malinka diera do vnutra nohy a vytekal mi tadial po kvapkach olej...asi to tak nema byt staci ked tam dam do tej dierky trocha silikonu a potom ked nahodim prasa tak aj ta skrutka tam bude...to by malo stacit nie???
prosim poradte
z vidlice nemoze v ziadnom pripade vytekat olej, pretoze tlmenie TPC je len taka patrona v ktorej je olej. tzn. ze cez tu dierku ti nemoze vytekat olej.
a co sa tyka olejov v patrone - sa mi zda ze je viac druhom podla viskonzity.. zalezi od tuhosti aku chces dosiahnut a potom sa tam menia pruziny tiez podla tuhosti.
ALE MOZEM SA MYLIT!
o splice 2005 - http://www.progresscycle.cz/firma.asp?ID=40&obsah_ID=4&rok=2005
Mal som Splice 05, ale len pružinovú verziu.
Ak som dobre pochopil, tak na lavej nohe z otvorov na skrutky, kde sa uchytáva prasiatko na kotúč.... ti vyteká olej? To znamená trhlinu, ktorá tam nemá čo hladať! Dá sa tomu zabrániť, tak ako si spomínal, skrutka, tavné lepidlo, silikon. Jediné čo mi nepasuje do scenára je fakt že Splice je v originálnej podobe mazaná vazelinou. Takže olej v lavej nohe sa nenachádza.
TPC nie je patrona. Je to systém umiestnený v pravej vnútornej nohe ponorený v oleji. Vonkajšia noha je v originále zase mazaná vazelinou.
čo sa týka chodu v originálnom ponímaní, dosť zasekáva. Je to spôsobené výrobnými toleranciami. Čiastočne sa to dá vyriešiť zmenou mazania (10%), na ostatné už treba upraviť stieraky a pripraviť sa aj na prerobenie tlmiča (to nie je nutné ako u Suntu, ale výsledok ... ).
Nakolko ti z nej vyteká olej, predpokladám, že sa niekto pokúšal prestavať mazanie. Nakolko nepredpkladám, že by sa púšťal aj do prestavby TPC, pružiny a úpravy chodu (okrem oleja) tak výsledný efekt, je len čiastočný.
Nakolko tvoja vidla je upravovaná, tak sa skús popýtať, toho od ktorého si to kúpil, čo použil a v akom množstve. Predpokladám, že prerobil celé mazanie (inak by to nedávalo zmysel), takže vo vonkajších nohách máš olej. Otázka znie, kam to až prerobil? (vyčistil od vazeliny a nalial olej, alebo upravil celé vnútro na olejovú náplň... evil ... )
ešte k tvojej otázke .... olej sa leje zospodu.
skôr by som volil pokračovanie úprav
PS: býva dobrým zvykom, že predajca upozorní na úpravy, ktoré sa tam udiali.
nedoporučujem pokračovať v tejto fušerine, nakolko nevieš kolko vyťieklo, kolko zostalo je to grc s vazelinou ....! Rozober vyčisti a potom sa rozhodni pre vazelinu, alebo olej.
len taká pseudo pomôcka: ktorá z lepších vidlíc (s lepším chodom) používa vazelinu? žiadna
v lavej nohe je air asist kde sa leje 3 cm3 mazacieho oleja..
v pravej nohe sa dava konkretne do tejto vidlice 115 az 125 mm tlmicoveho oleja s viskozitou 5W.
a popripade sa moze naliat po 20ml motoroveho oleja do kazdej nohy pre lepsie vnutorne mazanie a na vrh gufera troska vazeliny na vonkajsie premazanie noh..
ked som sa niekde pomylil alebo je nieco inak tak ma prosim opravte...nech to mam uz konecne zrozumene vsetko...
Mám takú istú, ale neporadím ti. Ako technický antitalent vidlu radšej nerozoberám