Zdravim... Mám problém s natlakovaním tohto tlmica... Keď ho nafukam a idem odšrovbovať všetko vyfúkne neviem ci to je na chybe ventil alebo potrebujem inu nasadu na pumpu.... dik
Bohuzial, chyba je v pumpe. Potrebujes taku, ktoru zasrobujes na ventil a az potom nejakou packou alebo niecim, zatlacis ventilok. Nafukas, povolis packu, vysrobujes. Konkretny typ sa mi teraz hladat nechce, ale je ich dost. Ja mam pumpu DNM, ktora ma taky system, sice nie cez packu, ale v podstate to iste.
No ja mam tu istu pumpu aj tlmic a fukam to normalne. Co presne myslis tym, ze vsetko vyfukne von. Nieje to nahodou len zostatok vzduchu v hadicke. Ked pumpu opatovne nasrobujes aky je rozdiel v tlaku od predchadzajuceho nahustenia.
Podľa mňa je problém aj v pumpe aj vo ventile. Jednoducho si nesadli. Autoventil má taký piestik, ktorý keď zatlačíš, tak sa ventil uvoľní a vzduch vyfučí. Koniec hadičky má vo vnútri výstupok, ktorý zatláča ten piestik vo ventile. Začneš zašróbovávať koniec hadičky a v určitom momente ten výstupok začne tlačiť na ten piestik a ventil sa otvára. Vzduch začína fučať. Keď však do úplného zašróbovania musíš urobiť ešte niekoľko závitov, vzduch zatiaľ vyfučí. To isté sa deje aj pri odšróbovávaní. V prenesenom význame slova sa dá povedať, že ten piestik má v tomto prípade veľký zdvih. Ten zdvih treba zmenšiť. Buď uberieš z piestika ventilu, alebo z výstupku konca hadičky, alebo oboje. Alebo nájdeš takú kombináciu ventilu a konca hadičky, ktoré si akurát vhodne sadnú, čiže piestik otvorí ventil tesne pred došróbovaním konca hadičky a vzduch nestihne ujsť. Podobne aj pri odšróbovávaní. Alebo trénovať rýchlosť svojich prstov v torzii.
... ale to vlastne všetci vieme. Však aj tak je všetko ináč.
nie je na tom tlmici autoventil?
ak je, tak na nom jemne obrus tu spicku (neviem ako sa to spravne vola)
mne tiez vidla sfukla, kym som dotiahol pumpu na ventil. tak som ho jemne obrusil pilnikom a je to OK.
nemas preco dosrat tlmic. jednoducho ventil vyskrutkujes a zlahka pilnikom prebrusis. ak to pokasles, tak tam das ventil z duse mali by byt zamenitelne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
... ale to vlastne všetci vieme. Však aj tak je všetko ináč.
ak je, tak na nom jemne obrus tu spicku (neviem ako sa to spravne vola)
mne tiez vidla sfukla, kym som dotiahol pumpu na ventil. tak som ho jemne obrusil pilnikom a je to OK.