Zdravim, mam obmedzeny rozpocet cca 500€ a nasiel som v tejto kategorii dve vidlice, no neviem pre ktoru sa mam rozhodnut. Mate s nimi nejake skusenosti? Ja osobne sa zatial priklanam k Marzocchi ale rad si vypocujem aj ine nazory. Pripadne az by ste vedeli o nejakej vidle so zdvihom 150/160 v tejto cenovej kategorii tak sa kludne vyjadrite.
Ak má rám tapered alebo 1.5" hlavovku, tak: http://www.roseversand.de/search/find/?q=domain
Aký to je rám? Kategória 150mm a 160mm je veľmi rozdielna, nemyslím si že by sa každá k nemu hodila. V 150mm kategórii býva za fajn cenu napríklad rock shox sektor.
RS Sektor na DH ? Chudak vidlica .. Co sa tyka MZ, RV patrona tiez moc na DH nebude. Ked tak RC3 .. ale to uz asi nebude <500e... toz .. DH/EN vidlice mozno skor na http://www.bikemagazin.sk/
Zdravim, mam obmedzeny rozpocet cca 500€ a nasiel som v tejto kategorii dve vidlice, no neviem pre ktoru sa mam rozhodnut. Mate s nimi nejake skusenosti? Ja osobne sa zatial priklanam k Marzocchi ale rad si vypocujem aj ine nazory. Pripadne az by ste vedeli o nejakej vidle so zdvihom 150/160 v tejto cenovej kategorii tak sa kludne vyjadrite.
No ja osobne by som nebral ani ani. Overena vidla od Marzocchi so zdvihom 150mm je napr. Z1, bola aj taka verzia s lepsou patronou (tusim to malo oranzovy monoblok) ale ta sa uz nevyraba pokial viem. 55 RV nic moc, skor taka AM/EN vidla, ovela lepsia je 55 rc3 no ta je kapku draha Este je tam TST2, no ta ma menitelny zdvih a je to skor AM vidla. Domain ma takisto menitelny zdvih, ten U-turn, podla mojho nazoru len zbytocna vec co sa ti tam moze posrat, pokial to nevyuzivas a ver tomu ze pri riadnom DH jazdeni to dostane zabrat. Este je tam moznost hodit to potom napr. do tuning-testu, tam by ti vedeli trochu pozmenit vnutornosti, ale to stoji nemale prachy.
Ja by som si na tvojom mieste este prisetril. A btw na aky bike to ides davat??
dartmoor hornet 2013, ram mam sice s tapered hlavou ale mam tam redukciu hlavko na 1-1/8 a nerad by som ho menil, bolo drahe momentalne mam vidlu duro-dj e 130mm ako aspon nejaky ten zaklad na tento styl jazdenia kym ju nevymenim co je otazka mesiaca.. bike bol kupovany dnes
No super uvažovanie, máš na výber Domain vidlicu za 499€, pričom by si nemusel vyhodiť/predať/darovať/odložiť to redukčné hlavové zloženie.
Alebo ho môžeš vymeniť, zobrať RS Domain (tú istú verziu, len s tapered krkom) za 210€ (plus nejakých 10€ poštovné), kúpiť nové hlavové a si pod 250€. Získaš výrazne vyššiu tuhosť, ušetríš 250€, ale musíš vymeniť drahé hlavové... Kua to je dilema. Ozaj neviem čo by som robil.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aký to je rám? Kategória 150mm a 160mm je veľmi rozdielna, nemyslím si že by sa každá k nemu hodila. V 150mm kategórii býva za fajn cenu napríklad rock shox sektor.
Vidla by bola na DH a lahsi FR.
http://www.elitebikes.sk/vidlice/odpruzene/_26/4051-marzocchi-55-rv-160mm-2013/
http://www.elitebikes.sk/vidlice/odpruzene/_26/353-rock-shox-domain-rc-u-turn-2012/
Diky
No ja osobne by som nebral ani ani. Overena vidla od Marzocchi so zdvihom 150mm je napr. Z1, bola aj taka verzia s lepsou patronou (tusim to malo oranzovy monoblok) ale ta sa uz nevyraba pokial viem. 55 RV nic moc, skor taka AM/EN vidla, ovela lepsia je 55 rc3 no ta je kapku draha
Ja by som si na tvojom mieste este prisetril. A btw na aky bike to ides davat??
Alebo ho môžeš vymeniť, zobrať RS Domain (tú istú verziu, len s tapered krkom) za 210€ (plus nejakých 10€ poštovné), kúpiť nové hlavové a si pod 250€. Získaš výrazne vyššiu tuhosť, ušetríš 250€, ale musíš vymeniť drahé hlavové... Kua to je dilema. Ozaj neviem čo by som robil.