mdfk No do prcic tu pasku si mal asi vymenit. Ak aj nemas origo tak obycajny powertape aleboaspon pridat cez tu povodnu. Hento nevyzera dobre IMHO.
Bolo by super porovnat ako ovplyvni pruznost kolesa ten tannous vs inserty s vecsim objemom. Tie co maju vacsi objem robia pruzenie exponencialnejsie ale tento asi funguje hlavne mechanicky ked uz pride do kontaktu s plastom. Skoda ze mas 27,5 a ja 29 kolesa asi z toho dovodu nevyslkusame vymenit. Ale chcle by som to skusit priamo porovnat. Vlastne to by sme museli mat aj plaste rovnake cize asi nerelne, skoda.
No bude to asi celkovo len o pocitoch neviem ako inak to porovnať Tú pásku už nechám tak a uvidíme, do budúcna mám v pláne skúsiť newmen tubeless pásky. huskro1 modrý mám vzadu a išiel horšie ako predný MM oranžový. Myslím že dáka "gravity" zmes (asi fialová) je pre 90% ľudí tuna aj tak zbytočný ***** To že som to tam dal bez montpák neznamená že to išlo ľahko a myslím že len o zmesi a farbičkách to teda nebude, áno sú to moje prvé bezduše ale napísal si to ako keby som nikdy nenahadzoval na bike žiadne plášte
Mdfk ja aj viacerí v okolí máme skúsenosť že nahodiť schwalbe niekde v lese bez jarovej vody či prípravku je pôrod. Miniony nahodim aj holymi rukami.
Dodnes nezabudnem, keď som dostal 3.defekty za deň a zabudol že nahadzujem deravu dušu. som v amoku kopal do bajku.odledy inserty bez jediného defektu, no tie inserty ma mocno zaujímajú
Je to zaujímavé pretože mám 70kg aj s topánkami a teda už som zažil aj horšie prezúvačky ako toto. Saponát som ale nemusel použiť nikdy aj keď som si možno mohol uľahčiť kus roboty.
Ja som doteraz jazdil na bajku vždy len maxxis a potom continental. Paradoxne najhoršie sa mi obúvali na mojom 26" ex bajku "papierové" ikony čo som mal na pumptrack. Išlo to tak na hovno že som radšej kúpil druhý pár kolies. Jedny do lesa a jedny na pumptrack. Uvidím keď poriadne pojazdím čo tieto schwalbe, možno pri nich nakoniec aj ostanem ale poškuľujem po vittoria plášťoch tak uvidíme. Zatiaľ som ale spokojný aj keď na nich nemám nabehané ešte veľa Proste by som to asi až tak negeneralizoval len na výrobcu alebo zmes plášťa. Je tam tých faktorov trochu viac. Dosť záleží aj na tom čo si spolu ako sadne a hlavne sa netreba ponáhľať a treba postupovať systematicky. Asi som sa popredu až príliš moc bál že to tam aj s insertom proste nedostanem a už som pozeral kadejaké kliešte a uděátka A keď som nahodil predok bez montpák tak som sa hecol že tak musím predsa nahodiť aj zadok. Dakde upachtený na traily by som mal asi väčší problém ale dobre vedieť že to ide Keď budem dakedy meniť plášte za iné tak sa rád podelím znova o skúsenosť.
Suhlas, to ma teší. Ľudia písali ze wtb alebo wittorky s insertami sú peklo, asi je to vždy o kombinácii ráfika,insertu a plášťa. sorcererma infikoval pirellkami, ale tiež by som skúsil aj iné plášte. Wtb,Michelin, vittorky a insert
No ja som si zlomil necht na palci ked som obuval mm a cushcore. Objednal som si aj klieste na plast na lepsiu montaz, len este neprisli. Najblissie budem lamentovat ked mi pridu industry nine kolesa. Mne ide najhorsie kombinacia novy plast a vlozka. Ked je plast uz natiahnuty ide to ovela lepsie
mdfk naockoval si ma s tym insertom tak idem do toho aj ja. akurat si na montaz netrufam, zajtra odnesiem kolesy do kosickeho servisu kde aj maju tannus armour skladom a po sichte si po to zbehnem. s instalacie velmi postrehy nenapisem,ale z jazdy skusim v stredu nejake postrehy
No tak som zvedavý, ja sa žiaľ na bike skôr ako po veľkej noci nedostanem. Tak som si to aspoň prerobil na tie bezduše a ponahadzoval, takže už len sadnúť a jazdiť a nájsť si správne tlaky. Ak sa nemýlim ty jazdíš na E-bajku, tak som zvedavý ako si budú viesť aj v tomto segmente kde sú tie hmotnosti predsalen vyššie.
Tak ako pises, ebajk a celkova vysoka hmotnost, sam mam nad 100kg + ebajk kde na nejakych all mountain a enduro trailoch tie defekty jednoducho zbieram. Na cube som mal sice 27,5+x2,8 minion no prisli mi ovela odolnejsie ako 29x2,6 ktore mam teraz zmesi a oznacena boli rovnake,rafiky rovnako 30 mm
Vcera som si po tyzdni neuvedomil skontrolovat tlaky a rovno vysiel na bajk. Asi po 5 m som si vsimol ze taham plást po zemi, tmel to nastastie dodatocne zalepil, no stat sa to v terene a nemat moznost rychlo dofuknut tak tu gumu rozsekam.
Aj som sa chcel spýtať aké tlaky pri tých hmotnostiach jazdíš. Tak som zvedavý na report Ja ako odveký HTčkár na dušiach budem teraz asi veľmi laborovať.
doteraz som mal na 27,5+ vzadu 2,2 bar v predu 2 presuny, v terene som to stiahol na 2 vzadu a 1,6 v predu. teraz ot bude ale zas odznova. mozeme si potom porovnat skusenosti.
jedno je ale pravda, s ebajkom mam skoro 135-140 kg
Ja mam asi 96kg, s mundurom lahko cez 100. Tlaky mam v predu 20 a vzadu 24psi pri obuti 2.4x29 na 33mm rafe. A istotne mam potencialnist este trosku dolu
Ty vole tak to ja pri mojej musěj váhe vo full geare do 75kg . Bol som na pevňáku zvyknutý voziť na 26"x 2.35 2,5 vzadu a 2,2 bar v predu. Sa môžem nachystať na fulle 30mm ráf 27,5 x 2,35 tak na 1,7 dopredu a 1,3 na zadok. Aj som premýšľal nad dákym šikovným presnejším manometrom ale v teréne to budem nakoniec aj tak búchať len tak od oka na omak Lebo všetky mnou uvedené hodnoty sú mi k hovnu lebo sú podľa veľkej Lidl pumpy ktorá je skvelá, ale na ten manometer by som zrovna nespoliehal a do terénu mám len takú núdzovku ale zachránila nespočet výjazdov
Tak som fakt zvedavý na aké reálne hodnoty sa dostaneme
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bolo by super porovnat ako ovplyvni pruznost kolesa ten tannous vs inserty s vecsim objemom. Tie co maju vacsi objem robia pruzenie exponencialnejsie ale tento asi funguje hlavne mechanicky ked uz pride do kontaktu s plastom. Skoda ze mas 27,5 a ja 29 kolesa asi z toho dovodu nevyslkusame vymenit. Ale chcle by som to skusit priamo porovnat. Vlastne to by sme museli mat aj plaste rovnake cize asi nerelne, skoda.
Dodnes nezabudnem, keď som dostal 3.defekty za deň a zabudol že nahadzujem deravu dušu. som v amoku kopal do bajku.odledy inserty bez jediného defektu, no tie inserty ma mocno zaujímajú
Ja som doteraz jazdil na bajku vždy len maxxis a potom continental. Paradoxne najhoršie sa mi obúvali na mojom 26" ex bajku "papierové" ikony čo som mal na pumptrack. Išlo to tak na hovno že som radšej kúpil druhý pár kolies. Jedny do lesa a jedny na pumptrack. Uvidím keď poriadne pojazdím čo tieto schwalbe, možno pri nich nakoniec aj ostanem ale poškuľujem po vittoria plášťoch tak uvidíme. Zatiaľ som ale spokojný aj keď na nich nemám nabehané ešte veľa
ako funguju tie klieste ?
a len tak OT :
heslo 'MojeHesloNaMtBiker2021OleQuantanamera' nazlomi nikto a zapamatas si ho ...
sikulovia si mozu dat do slovnika
Ot: quantanamerov myslis istotne talibancov v oranzovych oblekoch ?
Vcera som si po tyzdni neuvedomil skontrolovat tlaky a rovno vysiel na bajk. Asi po 5 m som si vsimol ze taham plást po zemi, tmel to nastastie dodatocne zalepil, no stat sa to v terene a nemat moznost rychlo dofuknut tak tu gumu rozsekam.
jedno je ale pravda, s ebajkom mam skoro 135-140 kg
Tak som fakt zvedavý na aké reálne hodnoty sa dostaneme