Zatial mam vyhliadnuty Specialized Avatar Gel, ktory som mal pozicany. Davam mu tak 7,5 bodov z 10, lebo je citit ze je urceny na cestak na predklonenu polohu.
Poskulujem po niecom od Fizik a Selle Italia.
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
Ešte by som mohol skúsiť niečo takéto http://www.cykloobchod.sk/product_info.php?cPath=102_234&products_id=832
Tak som ho vrátil, no môj problém zostáva nedoriešený. Specialized predáva príliš drahé sedlá a navyše dať 55 eur za sedlo a 30 za gate sa mi veľmi neoplatí. Chcel by som investovať tak 30 eur, nechcem cyklistické gate, pretože na bicykli chodím kadekoľvek a chcem bicyklovať v obyčajných kraťasoch. Sú tie cyklistické gate nutné na tie mtb sedlá? Ak hej, môj problém by mali vyriešiť aj nejaké rekreačné prípadne gélové sedlá? To by bolo u mňa asi vhodnejšie. Jazdím len asfalt na horskom bicykli (pri tých našich slovenských cestách je aj asfalt miestami poriadny terén
Čo ma však odrádza je, že nikde si sedlo neodskúšam, iba u Specialized a tam sedlo po 55 eur nie je. Nikto mi sedlo v inom obchode nepožičia, takže nemám vôbec zaručené, že mi sadne? Oplatí sa mi do toho investovať? Obávam sa, že vyskúšam 10 sediel, miniem 300 eur a nakoniec ajtak skončím pri originály
Tvrdšie vhodne tvarované sedlo + nohavice na bike + jemné ladenie posedu, to by bola cesta ktorú by som zvolil.
Ale to by mi vôbec nevadilo, ide o to, že dať 55 eur za sedlo + 30 za nohavice = 85 a na 400 eurový bicykel je to dosť veľká investícia. Škoda, že to 30 eurové sedlo ktoré mi odporúčali v jednom bicyklovom nejde odskúšať. To potom nemám žiadnu istotu, či to ktoré sedlo kúpim bude vhodné. Keby som vedel, že to sedlo bude dobré, tých 35-50 eur by som bol ochotný ešte nejak investovať.
Aké široké máš súčasné sedlo? Z tých lacnejších by možno sadlo ritchey marathon alebo biomax (iná šírka+diera), ponúka ich napr. suncycle. Ak nesadne, tak jedine posunúť ďalej a skúsiť znova