Zatial mam vyhliadnuty Specialized Avatar Gel, ktory som mal pozicany. Davam mu tak 7,5 bodov z 10, lebo je citit ze je urceny na cestak na predklonenu polohu.
Poskulujem po niecom od Fizik a Selle Italia.
Dik.
Mne osobne staci jedna otocka sroby uchutu sedla aby som citil ze sa smykam po sedle dopredu (pri miernom nadlahceni a hladkych gatoch).
Ked nastavujem sedlo, dam vychodziu polohu a nasledne doladujem jemne hore/dole, dopredu/dozadu a nebudem analyzovat o kolko stupnov sa mi zmeni uhol sedlovky a vidly pri sagu... a nebodaj sa potom prejdem terenom, kde ta vidla a cely bajk pracuje... proste iba dobra teoria k pivu
Moja geo bola napriklad v tabulke len v sagged hodnote. Pri ht to proste robi rozdiel a malo ludi si to uvedomuje. Clovek chce kupit trailove ht s podobnou geo ako na fulle a nakoniec jazdi na biku s 68,5 hlavou namiesto deklarovanych 67 (yeti arc) - tabulkovo rozdiel velmi maly ale jazdne vlastnosti to ovplyvni celkom dost.
- pls vypocet, o kolko sa nakloni sedlo dopredu vdaka sagu, pricom zatazenie je na zadnej pneu
- pls upresnit, o kolko sa zvacsi hlavovy uhol
...
niektori vyrobcovia uvadzaju geometriu bajku aj pre sag
- pls vypocet, o kolko sa nakloni sedlo dopredu vdaka sagu, pricom zatazenie je na zadnej pneu
Len pre info, k zmene uhlov pri sagu dojde. Okrem ineho i hlavoveho a polohy sedla. Pre predstavu na aktualnom biku so 120mm vidlicou to pri sagu 25mm robi podla vyrobcu cca 1.5 stupna viac na hlave (65 v sagu je teda 63.5 staticky), bikegeocalc kde som si zakreslil tu geo to podvrdzuje. Pri mensom zdvihu bude ten rozdiel o nieco mensi, pri vacsom bude vacsi, alebo teda bude zavisiet od %sagu = vacsi sag bude robit vacsi rozdiel a naopak.
Sedlo mam na tom biku viditelne spickou dohora a to ho este chcem posunut lebo sa stale smykam k rajdam, ale k tomu uz presne cislo nemam.
neaky tip ako to vyriesit? predpokladam ze potrebujem nove sedlo? ako ho vybrat?
moze byt aj uplne smiesne mne ide len o komfort a zdravie, aerodynamika ma nezaujima.
bike je speclik epic 2007 a je tam povodne sedlo Specialized BG Rival, hollow Cro-Mo rails
dik za rady
Kedze testovacka, tak som si na jednu jazdu pozical aj 155mm verziu a po 20 minutach som pochopil, ze mam zobrat to sirsie a rovno som ho aj zobral (teda nie v Bonky, lebo prave to moje nevedeli narychlo objednat, ale stale Echelon)
A akú máš šírku sedacích kostí a akú si zvolil šírku sedla prosím ťa?
Ja mám širku kostí 13cm, doteraz som jazdil sedlá 143-145mm a teraz ked to tu lustrujem zistujem že by som potreboval asi niečo okolo 155mm, len sa mi to zdá byť dosť široké už
Chcel by som Vás poprosiť o pomoc pri výbere sedla.
Niečo pohodlné na HT, takú cykloturistiku po lesných cestičkách + cesta/šotolinka.
Výjazdy do max 50km, nech je hlavne pohodlné. Nemám moc veľký prehlad v sedlách. Jazdil som 2 roky spešl phenom comp, celkom to ušlo ale nebolo to úplne ono. Skúšal som ešte spešl power a to mi vôbec nesedlo. Teraz mám na bajku od kúpy selle italia model x a moc mi nevyhovuje. Širku sedacích kostí mám 13cm. Absolútne netusím akú širku sedla zvolit, podla videa tu na mtbikeri šírka kostí plus 2cm, ale to mi príde už široké. Rozpočet do 100€. Skúste prosím niečo poradiť, ja som pozeral zatial po tomto:
https://www.axit.cz/d186730_bbb_bsd-141_echelon_145mm/
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/sedla/selle-san-marco-allroad-dynamic-wide-sedlo-cierne.html
Vopred dík
Tieto "perly" si prosim vysvetlit:
cakipeto, posun spicku sedla vyssie, kasli na vodovahu, ak ta posuva vpred. Nove sedlo to pravdepodobne nevyriesi.