Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Tak to bud nemas sajn o tom ako funguje trh alebo to bol pokus o humor. Dokonca male garazove firmy co by si niekto mohol mysliet, ze si vyrobia co chcu sa musia prisposobit molochom ako SRAM a SHIMANO.
Lapaloma to tu pekne napisal. Shimano malo vedecky podlozene preco je 2x lepsie ale muselo sa prisposobit agesivnej marketingovej kampani SRAM. Nejaku dobu to drzali dufali ze aspon cast spotrebitelov si vie zratat 2+2 ale zjavne nie, sheeple sa nezapre. Ked to ma Kate Courtney tak to musi byt predsa popichi.
Možno, že vtedy si ešte nejazdil a tak si to nepostrehol
O Amikoch je zname, ze maju odpor k radeniu rychlosti (staci si pozriet ako dopadol trh aut s manualnymi prevodovkami), ale, ze sa to rozsiri aj do sveta...
Lapaloma to tu pekne napisal. Shimano malo vedecky podlozene preco je 2x lepsie ale muselo sa prisposobit agesivnej marketingovej kampani SRAM. Nejaku dobu to drzali dufali ze aspon cast spotrebitelov si vie zratat 2+2 ale zjavne nie, sheeple sa nezapre. Ked to ma Kate Courtney tak to musi byt predsa popichi.
prosím ťa,už netrep nezmysli-ak by nejaká malá garážová firma vyrábala top rámy z prešmykom,tak si objedná u Shimana sadu 2 x 11 a hotovo-alebo si myslíš,že by im ju odmietli dodať?
už nekonšpiruj,systém 1 x 12 je super,už som napísal prípady,kedy sa nehodí,trvám na tom,že ak je tu diera na trhu,treba ju využiť-ak to nikto nerobí,tak to nie je preto,lebo im to niekto zakazuje,ale skôr preto,lebo sa to nevyplatí-bodka.
Chrobáka Truhlíka z detských kníh o Ferdovi Mravcovi si pamätajú mnohí. Bol to chrobáčik s dlhými tykadlami, ktorý často nahlas vykrikoval, že všade bol, všetko videl a všetko pozná. V momente, kedy prišlo na lámanie chleba a mal z toho niečo predviesť, však takmer vždy vysvitlo že nevie nič, čo by bolo v danej situácii použiteľné. Jedným slovom: táraj.
netreba rušiť tému, možno by stačilo zrušiť len jedného dementa...
Jun 2022 - https://www.mtbiker.sk/forum/komponenty/prechod-z-3-x-10-na-1-x-10-t32825-8760.html
Ta ista diskusia dookola od jedneho uzivatela, nechapem ze toto je v sulade s pravidlami fora.
“The definition of insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.”
ten čo všetko pozná, a všade bol... a tam kde nebol od toho má kľúče...
Inak presmykac. Existuje velmi pekna vychytavka (Vyro), ktora riesi vselico a prakticky ho nahradza, ale zial, neujalo sa to. Lokalny vyrobca
Btw (aj niektori ostatni), ked chybaju argumenty, nadavat druhym nie je velmi pekne. Neurobte z tohto vlakna dalsie politicke hnojisko. Ak sa vam to nepaci, tak to predsa citat nemusite. Ani odpovedat vas nikto nenuti
Tato tema o 1x je uz davno passe (v zmysle ci ano,nie), ale pokial budete sa drzat vecnych argumentov, popisete pre a proti, zdrzite sa nadavok a argumentov ad hominem, tak to nebude take zle
Kenai: moc teoretizujes
lto mas pravdu je to pase a prehrany boj. Ale vlakno je Prechod na 1x.... co verim ze zahrna rozhodovanie. Ba dokonca tomu rozumiem tak, ze nikto ma nejaky 2x 3x a uvazuje o tom ze prejde na 1x a pre sem pride. Pre toho uzivatela to pisem.
Vlakno sa nevola najlesie verzie 1x. Ale tu na mtbiker je to uz tak, vsetko je nejaka odnoz vlakna co mi priniesla postarka. Kazdy sa len che pochvalit co ma najlepsie a nedaj boze mu povedat, ze z toho nepadas na zadok a ze podla teba to az tak uzasne nie je. O to horsie ak mas aj nejaky argument na podporenie tvojho nazoru. To si rovno triedny nepriatel. Je to smutne a smiesne zaroven.
Super,že po tomto balaste niekto napísal k veci-áno,táto téma je o prechode na 1 x niečo,a nie o tom,ako je to nesprávne,ako sú ovce všetci,ktorý boli na tento prechod donútený atď.
Aj ja mám 1 x 11 na zimáku fatbiku Felt DD 30-takto vyzeral pôvodne:
https://www.bikeradar.com/reviews/bikes/mountain-bikes/felt-double-double-30-fat-bike-long-term-review/
Ja neznášam prešmyk až tak,že som aj na ňom prerobil pôvodný pohon 2 x 10 , aktuálne tam mám NW prevodník 26 z. a kazetu Sunrace 11-46,Sunrace preto,lebo kazeta Shimano 11 sp. má hlúpo odstupňované posledné 2 lahké prevody.
Na zimák je tento rozsah prevodov ako-tak dostatočný,radenie a prehadzovač som dal SLX,nebolo to až tak finančne náročné.
Prvý plnohodnotný pohon 1 x 12 som namontoval na Yeti SB5,bol to komplet Sram Eagle-kazeta 10-50,prevodník 30 z. (vtedy ešte Shiman nemalo systém 1 x 12) Tu už bol rozsah prakticky ok na všetko.
Potom Shimano uviedlo na trh 1 x 12 ,kazeta 10-51 ,ten som nemal,ale verím,že aj ten jeden zub niečo pomôže.
Aktuálne mám na Lectore FS radenie a prehadzovač SLX,kazeta Garbaruk 10-52,je tam aj fajn rozsah,aj odstupňovanie sa mi páči viac ako pri kazete Shimano 10-51,nedám na to dopustiť,ani vo sne by som sa nevrátil k prešmyku,a nepoznám nikoho,kto by sa po prechode z 3 x alebo 2 x niečo na 1 x 12 vrátil späť,no-možno aj taký sa nájde,ale v našej partii nikto
Táto téma je hlavne o reálnych skúsenostiach,takže ak niekto prechod zvažuje,ja radím smelo do toho-a kazetu buď Shiman 10-51 alebo Garbaruk 10-52.
Sram 10 - 52 sa mi nepáči,to nezvládli,že na pôvodnej kazete 10-50 len vymenili posledný pastorok za 52-skok 42-50 bol ešte relatívne ok (mne nevadil) ale skok 42-52 to je už príliš.
Aj na graveli som rozmýšľal ísť z 2x9 Sory so subcompactom, ktorá inak je celkom dobrá na to, že to je lowend. Ale zase niekedy mi vyhovuje ťažší prevod po ceste. A menší prevodnik pomôže v strmých MTB stúpaniach. Neviem či by som našiel 1x ideál na rýchlejšie presuny a zároveň strmé stúpania, lebo ja na tom jazdím niekedy ak aj MTB terén...
Aj na graveli som rozmýšľal ísť z 2x9 Sory so subcompactom, ktorá inak je celkom dobrá na to, že to je lowend. Ale zase niekedy mi vyhovuje ťažší prevod po ceste. A menší prevodnik pomôže v strmých MTB stúpaniach. Neviem či by som našiel 1x ideál na rýchlejšie presuny a zároveň strmé stúpania, lebo ja na tom jazdím niekedy ak aj MTB terén...
Ja mam na gravely/cestaku 11-46/42 a do strmych stupani je to pre mna tak akurat na hrane