Zdravim, vcera som si kupil novy ram Author Ttraction 06 a dal som si namontovat vidlu RS J4 (mam ju asi 1,5 mesiaca). Buhuzial az ked to bolo zmontovane (mimochodom zajtra to idem reklamovat, mam velku volu v hl. zlozeni) som prisiel na to ze vidla sa nemoze uplne otocit okolo svoje osi lebo tam vadi lockout a U-turn. Pytal som sa toho technika v Authore co stym a len sa smial ze som si mal kupit Manitou alebo RST ktore tam predavaju a ze mi padne zaruka ak mi ta vidla poskodi ram... Chcem sa opytat ci sa stim da nieco robit? Napriklad dat tam niaku podlozku alebo nieco podobne. Prikladam aj foto mojho problemu...
dikk
Hm, som si predstavoval ze tu podlozku "zaklinujes" do vnutra ramovej trubnky
Teda ta podlozka bude plnit kvazi funkciu predlzenia spodneho konca ramovej trubky... No, nemusi to byt nakoniec az take zle. Mozno by som sa este pozrel po nejakom chranici na hlavove zlozenie. Nieco ako robi BBB, aby tam nenanasalo bordel.
Mohol by si este napisat aj typ toho hl. zlozenia. Chcel by som si to omrknut na nete ako to presne vyzera. Dik
Nejde mi do hlavy jedna vec. Pises, ze to je zasunute 3,4 mm v rame, ty tam teraz das 3,5 mm podlozku, ktorou akoby predlzis hlavovu trubku ramu a stale to bude zasunute este 3,5 mm v rame? ako je to mozne? Ved to by musela byt povodne v rame 7 mm, ci mi nieco unika?
som si zmeral tu spodnu misku a je narazena v rame v hlbke 7,15 mm... a podlozku potrebujem presne 3,65 mm hrubu... takze potom zostane pre misku 3,5 mm v rame - to by malo v pohode stacit... uz mi len zostava si dat vyrobit tu podlozku, neviete nahodou ke by mi to v TN spravili?
takze to zopakujem este raz, povodna original miska hl. ulozenia bola zasunuta v rame 3,4 mm. Kupil som druhe kvalitnejsie hl. ulozenie a teraz mam tu misku zasunutu v rame 7,15 mm lebo je vyssia... potrebujem ziskat 3,65 mm - spravim to pomocou tej podlozky. Takze ked ju dam na misku ktoru mam teraz v rame a nasadim to naspat, bude miska zasunuta 3,5 mm - takisto ako originalna miska dodana k ramu... z toho mi vypliva ze by nemal byt ziadny problem nakolko podlozka bude vyrobena uplne presne nebude tam ziadna vola.
Myslim ze mozme tuto temu uzavriet, podlozku mi uz kamarat dal vyrobit... potom napisem ako to funguje... dikk vsetkym za odpovede
som si zmeral tu spodnu misku a je narazena v rame v hlbke 7,15 mm... a podlozku potrebujem presne 3,65 mm hrubu... takze potom zostane pre misku 3,5 mm v rame - to by malo v pohode stacit... uz mi len zostava si dat vyrobit tu podlozku, neviete nahodou ke by mi to v TN spravili?
Mam obavu, že pri tom integrovanom hlavovom zložení ti to nebude držať, predsa len tých 7,15 mm v ráme nie je pre srandu a napadlo ma k tomu rámu, je to tým, že to spevnenie pri hlavovom je tvarované hydroformingom, čiže o dosť hrubšie a preto to takto dopadlo. Staršie modely to nemali.
to geroy;
ja len ze to vyzera ze on je rozhodnuty to sparvit posvojom (podozka) uz od pociatku bez ohladu na to co mu kto povie (tak sa mi to aspon javi)
nchcel som vyzniet prilis "temperamentne", len sa mi zda ze je to zdlhave a furt o tom istom...
kazdopadne fakt som zvedavy ako to bude s tou podlozkou...
neviem ci uz nepisem neskoro ale aj tak
ked das podlozku pod hlavovu trubku moze sa ti to casom vysekat lebo tam bude preruseny material a vznikne tam pohyb miska hlavoveho zlozenia bude namahama je zasunuta len na polovicu a vznika tam velka paka a moze sa stat ze sa ti to vylomi
ja by som to riesil vyrobou vyssieho sedla hlavoveho zlozenia na vidle tam to bude vsetko z jedneho kusa
neviem ci uz nepisem neskoro ale aj tak
ked das podlozku pod hlavovu trubku moze sa ti to casom vysekat lebo tam bude preruseny material a vznikne tam pohyb miska hlavoveho zlozenia bude namahama je zasunuta len na polovicu a vznika tam velka paka a moze sa stat ze sa ti to vylomi
ja by som to riesil vyrobou vyssieho sedla hlavoveho zlozenia na vidle tam to bude vsetko z jedneho kusa
Kubánsky revolucionár to napísal úplne presne-bude tam veľká páka a tá podložka tam bude na dve veci-myslím že to časom odserie rám.
takze dal som tam tu podlozku a zistil som ze mi stale chyba cca 1,5 mm - uz zachytavala len jedna strana kde je lockout... to znamena ze podlozka by musela byt vysoka 5 mm a to uz je naozaj moc takto improvizovat... navyse Momo a Elo maju pravdu ze tam bude velka paka...
takze som to zmontoval bez podlozky a na ram som dal 3 vrstvy karbonovej samolepky... uz som stihol aj 3x padnut a je to uplne v poriadku - koleckoi lockoutu je otlacene na samolepke... bal som sa uplne zbytocne ze mozem nieco poskodit a ak poskodim aspon kupim neieco lepsie ... mozno tento topic niekomu pomoze...
celkom vazne uvazujem nad kupou tohoto ramu 17" a xcem dat do neho marczocchi MXC AIR 2002 100vku. A teraz neviem ci nenarazim na podobny problem Nema niekto podobnu kombinaciu ? Ako to vyzera ?
Aj Ja som sa stym uz stretol kamos ma ten isty problem a poviem ti ze uz ho to netrapi lebo nikdy nebudes pri beznom jazdeni vytacat riaditka tak daleko len pri pade a stou podlozkou neviem ci to je ok napad lebo mozes poskodit nieco ine , vymena vidlice je asi najlepsie riesenie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Teda ta podlozka bude plnit kvazi funkciu predlzenia spodneho konca ramovej trubky...
Mohol by si este napisat aj typ toho hl. zlozenia. Chcel by som si to omrknut na nete ako to presne vyzera. Dik
takze to zopakujem este raz, povodna original miska hl. ulozenia bola zasunuta v rame 3,4 mm. Kupil som druhe kvalitnejsie hl. ulozenie a teraz mam tu misku zasunutu v rame 7,15 mm lebo je vyssia... potrebujem ziskat 3,65 mm - spravim to pomocou tej podlozky. Takze ked ju dam na misku ktoru mam teraz v rame a nasadim to naspat, bude miska zasunuta 3,5 mm - takisto ako originalna miska dodana k ramu... z toho mi vypliva ze by nemal byt ziadny problem nakolko podlozka bude vyrobena uplne presne nebude tam ziadna vola.
Myslim ze mozme tuto temu uzavriet, podlozku mi uz kamarat dal vyrobit... potom napisem ako to funguje... dikk vsetkym za odpovede
Mam obavu, že pri tom integrovanom hlavovom zložení ti to nebude držať, predsa len tých 7,15 mm v ráme nie je pre srandu a napadlo ma k tomu rámu, je to tým, že to spevnenie pri hlavovom je tvarované hydroformingom, čiže o dosť hrubšie a preto to takto dopadlo. Staršie modely to nemali.
ja len ze to vyzera ze on je rozhodnuty to sparvit posvojom (podozka) uz od pociatku bez ohladu na to co mu kto povie (tak sa mi to aspon javi)
nchcel som vyzniet prilis "temperamentne", len sa mi zda ze je to zdlhave a furt o tom istom...
kazdopadne fakt som zvedavy ako to bude s tou podlozkou...
Kubánsky revolucionár to napísal úplne presne-bude tam veľká páka a tá podložka tam bude na dve veci-myslím že to časom odserie rám.
takze som to zmontoval bez podlozky a na ram som dal 3 vrstvy karbonovej samolepky... uz som stihol aj 3x padnut a je to uplne v poriadku - koleckoi lockoutu je otlacene na samolepke... bal som sa uplne zbytocne ze mozem nieco poskodit a ak poskodim aspon kupim neieco lepsie
celkom vazne uvazujem nad kupou tohoto ramu 17" a xcem dat do neho marczocchi MXC AIR 2002 100vku. A teraz neviem ci nenarazim na podobny problem
thanx