ine som chcel neviete ako je to s pop lockom od rock shoxu?da sa dokupit a domontovat trebars na tu moju (ne)stastnu toru TK?
dikes
Na posúdenie už nestačia len slová...
Tak potom treba vidlicu otvoriť a pozrieť aká je tam pružina a naozaj dať tvrdšiu, ale sila "uzamknutia" sa tým nezmení ... tá je v tomto prípade proste daná výrobcom.
A máš pravdu ... treba si zvyknúť.
neviem mozno je to len o zvyku ..nakolko som doteraz odpruzenu vidlu nemal..dikes za porady:)
Podľa čoho si prišiel na to že potrebuje tvrdšiu pružinu? On píše o tom, že ak zamkne vidlicu tak sa dá stlačiť o 5cm ... ak by potreboval tvrdšiu pružinu, tak by mu za jazdy v odomknutom stave chodila na doraz, alebo by sa zanárala moc do zdvihu.
S tým Lockom .. treba si uvedomiť, že vidlice majú buď možnosť nastaviť silu pri ktorej vidlica aj v zamknutom stave prepruží, alebo majú pevne nastavený Lockout tak, že majú tzv. ochranu pred tvrdým lockoutom a to znamená že pri určite sile vidlica prepruží aj keď je "zamknutá". Kedysi bol LockOut úplné zamknutie, do dnešnej doby zostalo označenie, ale systémy sú už trochu iné a vždy je tam nechaná určitá rezerva aby sa predišlo úplnému zamknutiu a tým prípadnému poškodeniu vidlice alebo pádu No a následne je tu na mieste otázka, asi akou silou si na tú zamknutú vidlicu pôsobil? ... pokiaľ si sa na ňu zvalil celou váhou a vážiš 80-90kg tak sa nečuduj ... Pokiaľ za jazdy zamkneš vidlicu a ona stvrdne natoľko, že sa prestane pohupovať nie je čo riešiť ... funguje normálne. pokiaľ chceš vidlicu z tvrdým lockom kúp si nejakú starú RST alebo Suntour.
Ohľadom toho vyfrknutého oleja - nič sa nedeje, toho oleja je tam ešte dosť a toto bola možno len kvapka ktorá bola pri ventile a ako sa otvoril tlak vzduchu ju vystrekol von. To, že ti vidlica aj v zamknutom stave trochu prepruží je normálne ... má to zabrániť úplne tvrdému locku. Ešte by ma zaujímalo či máš na nej možnosť nastavenia tvrdosti zamknutia - zlaté koliečko Gate. Ak áno tak ju treba trochu viac priškrtiť a nebude prepružovať.
a to zatlacenie pri zamknuti je male neries.. ak velke , je tam nizka hladina oleja v tlmeni
Ja som mal Recon XC solo air.
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
posledný komentár: 28. 7. 2025 o 8:44