Caute bikeri, mam vidlicu RS Sektor RL U-turn 100-140mm.
Vidlicu jazdim na 140mm a problem je ten ze co je to stelovatko zdvihu, tak pocas jazdy sa mi otaca smerom dole teda sa mi znizuje zdvih... Co s tym moze byt? Dakujem...
Aha, niektore RS su air u-turn. Nevedel som. No, obvykle tento problem nastava, ked sa tocitko nevie dostatocne zaseknut v pozicii akej je nastavene. Myslim, ze tam byvaju take gulicky na pruzinkach, aby sa dalo tocit, ale zaroven aby sa samovolne neodtacalo spat /co je potom presne tento problem, ze sa znizuje zdvih/ .. zistis to tak, ze odsroubujes ten vrsok a pozries, ci tam su gulicky a pruzinky ako maju byt. Kazda gulicka musi byt napruzena malou pruzinkou. Ale inak pozor, aby sa ti nerozkotulali
No, normalne by to nemalo robit, tie pruzinky a gulicky by tomu mali branit, ale mozno v tej ciapocke, kde by mali byt take polgulovite diery na tie gulicky je to zodrane, a gulicky lahko klzu, takze ked vidla viac pracuje, postupne sa zaskrutuje na nizsi zdvih. Mne to tiez robi/robila jedna vidla. No .. neviem ti takto poradit, budto mas tu ciapocku slabo/zle zaskrutkovanu, teda tie gulicky sa nevedia poriadne opriet, alebo su mozno uz slabe tie pruzinky. Skontroluj, ci je vsetko ako ma byt. Drazky nie su vydrenet, ciapocka je zaskrutkovana na doraz. Ak je to ok, skus viac pruzinky napruzit /do vnutra tych dierok pod pruzinku nieco strcit, alebo pruzinky roztiahnut. Ak ale pri rucnom skrutkovani u-turnu citis dostatocny odpor, tak mozno je problem potom inde. Teoreticky, ze by sa pruzina tak lahko zaskrutkovaval sama .. to by bolo treba rozobrat ..
Rozumiem .. ale ak to mas namontovane na tu pruzinu tak, ze s tym nejde otacat, tak sa tento problem nevyskytne. Problem je v tom, ze do pruziny je nasroubovany taky umelohmotny bazmek, ten ked je pevne uchyteny hore, tak sa nezaskrutkovava dovnutra a zdvih sa nemeni.
ved pisem, ze teraz tam nemam ziadne stelovatko ani nijak inak zaistene.. vidlu som kupoval s pruzinou fixnej dlzky no potreboval som makksiu a mali iba u-turn pruziny, na povodnej pruzine bolo stelovatko predpatia pruziny a to samozrejme vymysleli tak, aby nesadlo na uturn pruzinu a ak by som sa s tym chcel bavit tak si mam zohnat extra stelovatko na uturn:D
Chcel by som sa Vás opýtať...
Mám vidlu RS sektor R solo air. Je to len základný model a okrem nadstavenia odskoku nemá nič. Preto pohrávam z myslienkou ju upgradovať na vyšší model výmenou čriev v pravej nohe. Ale,,, asi bude problém zohnať olejový tlmič napríklad z modelu RL-TK. Principiálne by to malo byť to isté, či?
viete niekto, kde by sa dal zohnať..?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zdvih sa da menit(ale nevyuzivam to), mam tam u-turn pruzinu ibaze nemam to stelovatko..
lto: neni zac
Mám vidlu RS sektor R solo air. Je to len základný model a okrem nadstavenia odskoku nemá nič. Preto pohrávam z myslienkou ju upgradovať na vyšší model výmenou čriev v pravej nohe. Ale,,, asi bude problém zohnať olejový tlmič napríklad z modelu RL-TK. Principiálne by to malo byť to isté, či?
viete niekto, kde by sa dal zohnať..?