Je to moja prva vidla, tak ma zaujima preco pri tabulkovom nastaveni tlakov ju dokazem ponorit max tak na 2/3 zdvihu co je pri 100 mm len 65 mm..Mate aj vy rovnake skusenosti?
Ved to musi byt jak maslo ked ho nechas na slnku.....ja mam 82 a mam tam cca. 130 negativ a 140 pozitiv.
neviem prečo riešite fúkanie, ktoré je pre každého individuálna záležitosť. Ako malé deti, kto ma väčší
Niekomu bude vyhovovať citlivejšie (mäkšie nastavenie) niekomu pevná vidla ako v tvojom prípade. Pre citlivú vidlu budú tlaky +- rovnaké. Znižovaním tlaku negativnej komory sa znižuje citlivoť a kokmfort vidly.
Naopak zvyšovaním nega. komory sa citlivosť nezvyšuje, ale vidla sa len zanára a stráca sa reálny využiteľný zdvih.
Poopravujte si svoje prízpevky, kde bude váha jazdca, fúkanie a to najdôležitejšie SAG! prípadne čo preferujete.
Ked sme už u toho "blata" tak sa má chovať správne nastavená citlivá vidla, ktorá dokáže využiť skoro celý zdvih.
Reba je progresívna vidla a na jej stlačenie je potrebná poriadná váha na prednom kolese, takže sa netreba obávať nárazu na korunku. Alebo sa mýlim a poprosím toho kto dá pri dežnej jazde REBU DualAir s normálnym SAG-om viac ako 80% zdvihu. Táto výzva neplatí na upravené REBY nakolko tie vedia využiť zdvih nádherne a chodia tak ako majú.
Neupravenu rebu pri spravnom nastaveni (podla sag-u) nie je mozne stlacit na viac ako 80% zdvihu..Roman, poznas konkretne niekoho kto ma rebu upravenu? ak, tak co tam upravovali, lebo rozmyslam o zmene + komory, tak chcem vediet ci to uz niekto robil, alebo budem prvy "pionier"
o zmene tesneni a pod neuvazujem, lebo tym sa progresivita nezmeni...
Neupravenu rebu pri spravnom nastaveni (podla sag-u) nie je mozne stlacit na viac ako 80% zdvihu..Roman, poznas konkretne niekoho kto ma rebu upravenu? ak, tak co tam upravovali, lebo rozmyslam o zmene + komory, tak chcem vediet ci to uz niekto robil, alebo budem prvy "pionier"
Nakolko si zduploval SS tak odpovedám aj ja sem
Vidly sa upravujú na www.tuningtest.cz čiže u Milana.
Podla toho čo si napísal, tak máš v tom jasno, takže potvrdzujem ... áno upravuje sa aj objem pozitívnej komory. Komora je len jedna z úprav na ktoré sa treba zamerať ....
Konkrétny návod žial neposkytnem.
ešte doplním ... prvý ani posledný nebudeš, upravujú sa aj komplikovanejšie systémy
no vidíš taký pekný obrázok som ešte nevidel
podložky sa dávajú pod negatívnu stranu piestika. Ich odoberaním sa zdvih zvyšuje a naopak ked sa tam dajú spacre, zdvih sa zníži na požadovanú výšku.
Pôvodný obrázok vidly je pri zdvihu 115mm kde sú všetky spacre vybraté a vidla má plný zdvih. Pri niektorých sa zo spacra odreže .....
miesto negatívneho elastomeru, môžeš dať inú pružinku, jemnejší elastomer ... a tým upravuješ protiváhu pozitívnej komory, aby si dosiahol čo najlepší priebeh a odtrh. Je to nekonečne vela možností a preto pri ladení treba vedieť váhu jazdca, nakolko pri každom tlaku pozitívnej komory musíš pripraviť protiváhu ....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
na 83 kg by som doporucil +95 / -85
ja mam 115/115 a nan teraz 78 mal som uz aj 81 volako som schudol
ale k veci ked som dal menej ako 110 bola ako blato
na 83 kg by som doporucil +95 / -85
COOOOOOOOOOO
Ved to musi byt jak maslo ked ho nechas na slnku.....ja mam 82 a mam tam cca. 130 negativ a 140 pozitiv.
neviem prečo riešite fúkanie, ktoré je pre každého individuálna záležitosť. Ako malé deti, kto ma väčší
Niekomu bude vyhovovať citlivejšie (mäkšie nastavenie) niekomu pevná vidla ako v tvojom prípade. Pre citlivú vidlu budú tlaky +- rovnaké. Znižovaním tlaku negativnej komory sa znižuje citlivoť a kokmfort vidly.
Naopak zvyšovaním nega. komory sa citlivosť nezvyšuje, ale vidla sa len zanára a stráca sa reálny využiteľný zdvih.
Poopravujte si svoje prízpevky, kde bude váha jazdca, fúkanie a to najdôležitejšie SAG! prípadne čo preferujete.
Ked sme už u toho "blata" tak sa má chovať správne nastavená citlivá vidla, ktorá dokáže využiť skoro celý zdvih.
Reba je progresívna vidla a na jej stlačenie je potrebná poriadná váha na prednom kolese, takže sa netreba obávať nárazu na korunku. Alebo sa mýlim a poprosím toho kto dá pri dežnej jazde REBU DualAir s normálnym SAG-om viac ako 80% zdvihu. Táto výzva neplatí na upravené REBY nakolko tie vedia využiť zdvih nádherne a chodia tak ako majú.
Ja len podotykam ze sa mi to zda az moc malo...ale 100 ludi 100 chuti
Nakolko si zduploval SS tak odpovedám aj ja sem
Vidly sa upravujú na www.tuningtest.cz čiže u Milana.
Podla toho čo si napísal, tak máš v tom jasno, takže potvrdzujem ... áno upravuje sa aj objem pozitívnej komory. Komora je len jedna z úprav na ktoré sa treba zamerať ....
Konkrétny návod žial neposkytnem.
ešte doplním ... prvý ani posledný nebudeš, upravujú sa aj komplikovanejšie systémy
naco su tie dve oznacene vecicky? jak pozeram, tak pozeram nikde mi nepasuju.
sú to podložky na zmenu zdvihu - spacre.
sú to podložky na zmenu zdvihu - spacre.
aha.. ok tak uz mi je to jasne. dik
podložky sa dávajú pod negatívnu stranu piestika. Ich odoberaním sa zdvih zvyšuje a naopak ked sa tam dajú spacre, zdvih sa zníži na požadovanú výšku.
Pôvodný obrázok vidly je pri zdvihu 115mm kde sú všetky spacre vybraté a vidla má plný zdvih. Pri niektorých sa zo spacra odreže .....
miesto negatívneho elastomeru, môžeš dať inú pružinku, jemnejší elastomer ... a tým upravuješ protiváhu pozitívnej komory, aby si dosiahol čo najlepší priebeh a odtrh. Je to nekonečne vela možností a preto pri ladení treba vedieť váhu jazdca, nakolko pri každom tlaku pozitívnej komory musíš pripraviť protiváhu ....