jazdite ktosi s novymi systemami sprevodovania 2x10 ci 3x10 na MTB?
Shimano alebo Sram?
Zivotnost a opotrebenie?
kdesi som cital pri teste noveho E***** (mtbs.cz) , ze to co slo uslapat dole kopcom 3x9 je problem s 2x10 (maximalna dosiahnuta rychlost), realna potreba 10.pastorku?
isto zavisy od pil a kazety...
Ako je to so zivotnostou smerovych retazi?
Vsade sa to prezentuje ako ako "uzasna nepotreba" a odbremenenie radit na smyku, ale vzadu na 10 kolecku sa mam "uradit" ?
Specialized ma modely "EVO", kde je len zadny 10r.prehadzovac, SJ HT top triedy
Osobne mi bolo jednoduhsie odradit na smyku na lahsie ako vybiehat na kazete... pre dosahovany efekt prveho menovaneho postupu
?
Naco su dobre "vyvaglane jednosmerne" smerove retaze, ked na cestarine idem tiez 2x10 a pouzivam klasicku retaz? (sada shimano 105 /2008)
vdaka za "prakticke" nazory z praxe
tak isto mozes použivat 3x9radenie sram 1:1 s 10sp saltrom shimano 1:1 na 9sp prevodoch
tak isto mozes použivat 3x9radenie sram 1:1 s 10sp saltrom shimano 1:1 na 9sp prevodoch
diky za rychlu reakciu. takze prehadzovac moze zostat sram x9(9speed) a potrebujem vymenit radenie za shimano 3x10, dat 10nu kazetu a retaz 10speed (aj ked asi to testnem najprv s 9speed retazou kedze je nova a je mi luto sa jej zbavit
tato zostava teda bude fungovat bezproblemovo. predpokladam spravne?
dlasia vec, ako bude fungovat 10sp retaz na 9sp prevodniku, ak ju casom prehodis.
Inac nenapisal si vobec so vlastne mas .. nejaka foto?
aktualne foto zial nemam
par veci je tam inych oproti seriovke
pohon je zostaveny z
kluky - Shimano FC-M542 44-32-22T (zostavaju)
kazeta - Shimano HG30 11-34T (tu teda vymenim za 10speed)
retaz - SRAM 971 (otestujem ak to bude blbnut prejdem na 10speed)
radenie - SRAM X5 9speed (to pojde urcite prec
presmykac - Shimano SLX Direct Mount (zostava) salter - SRAM X9 long cage (9speed)(zostava)
mala otazocka pre chalanov s 2x10. Da sa vam vyladit radenie do stavu ze pri velkej pile a velkom pastorku neskre retaz o presmyk? Mne sa to nejak nedari. Vsetky ostatne kombinacie pastorku a prevodniku su fajn ale tato nie. Je to uz ale dost velke krizenie tak neviem ci som krivy ja alebo je to normalne ze to skre.
radenie: SRAM X7
presmyk: SHIMANO SLX
kazeta: SRAM PG-1030, 11-36T kluky SRAM S1000, 39/26T
ked to nastavim (pnutim lanka) tak aby sa mi nekrelo pri tejto kombinacii tak sa mi neskre pri malej pile a velkom pastorku ale problem je v tom ze nenabehne na velky prevodnik ...mimochodom ako to kukam tak sa fakt jedna len o mm
posuvanie (v mojom pripade smerom dole) pomohlo aj mne...
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-prehadzovacka-shimano-deore-xt-rd-m786-shadow-plus-sgs/4563
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-prehadzovacka-shimano-deore-xt-rd-m780-black/4188
-15% Shimano XT RD-M786-SGS prehadzovačka, 10-kolo, Shadow RD+, OEM
93,99 € -15%
MOC 111 €Shimano Deore XT FC-M780-10 prevodník, 24T, 3x10
14,39 €
MOC 16,99 €