... a čo sa týka bicykla, tak sa chystám prejsť k takému tomu staršiemu modelu bez kľúk (čo sa len odrážaš nohami). Pripadá mi to oveľa bezpečnejšie.
http://techdocs.shimano.com/media/techd ... 600367.pdf
pedal s oznacenim L mam na lavej kluke, pedal s oznacenim R je na pravej
...vyplyva mi z toho ze tie SPDcka, ktore sa mi uz nejaky ten rok valaju doma v skrini su chybne vyrobene, a sice zle natocene
hmmm....ale potom nechapem ako mohol niekto na nich jazdit kedze je viditelne ze nie su nove
...presne toto iste sa mi stalo tento tyzden v pondelok ked som si bol zajazdit na maratonskej trati....este stastie ze som nemal velku rychlost a ani SPDcka....ten usek od malatinej po sedlo nad pribisom je fakt na *****
...rozmyslam ze by som si na preteky nahodil SPDcka avsak mam len cestne tretry....jazdil uz niekto MTB v cestny tretrach?
každý pád bol sprevádzaný vypnutím "ani neviem ako"
problémy som nemal ani raz, z Podunajských do Karlovky som to odpilotoval na čerstvo namontovaných SPDčkach
pády typu vysypanie v nulovej rýchlosti - zo 2, a to preto, lebo som mal zatemovaný kufor blatom a voľnú tretru
obrovský prínos k efektivite šliapania a aj k bezpečnosti (otras na terénnej nerovnosti vám nesklepe nohy z pedálov a pod.)
občas používam vypnutie, ale stále menej často (napr. povestný zjazd do Borinky na stupavskom maratóne - týždeň pred ako posratý, preteky - bez problémov pripnutý až dole, s výnimkou obídenia chlapíka na crosse v najužšom mieste ako bol ten spadnutý stromček)
chlapci, riešite vyriešené - videli ste pretekára XC alebo XM čo by NEpoužíval rýchloupináky? a riešite to stále dookola, len za posledný mesiac tu bol minimálne jeden thread na túto tému
ak nevidis na zem tak musis ocakavat ze tam nieco moze byt , nesiel si prirychlo?
inak ja padam vylucne vo vyslapoch toho roku , s naslapami som zacal tuto jar , v zjazdoch mi CBcka v mnohom pomahaju a tiez som sa toho bal , prvych par stovak km som sa niekolkokrat vysypal na stranu v nulovej rychlosti , par krat ked som jednu nohu mal na zemi a druhu zapnutu , stacilo sa otocit a uz som lezal : ) ale teraz po nejakych 3 tisickach kilometrov si uz ani neuvedomujem kedy ich vypinam , ako sa hovori, clovek si zvykne na vsetko : ))
Uvidim,co bude dalej..
tak to klobuk dole, naucis ma to
JJ ked mas hardtail s RST Gila totok sa moze stat /mne sa to stalo kedysik davno stalo/
No pribudajuci skusenostami sa naucis aj spravne jazdit - tj vahu presunies co najviac do zadu a nechas vidlicu nech sa popasujeaj zo skrytymi prekazkami.
mozes skusit a daj vediet, ci sa vypli
tak len tak pre znazornenie - este ked som mal obycajne pedale, siel som riadnym strmakom po trave a zrazu sup predne koleso do nejakej jamy ktoru vobec nebolo vidno. kedze som mal nohy volne, tak som preskocil cez rajdy ako v telocvicni cez "kozu";) - no a teraz si skus predstavit ze mas zapnute nohy v pedaloch, tak neviem akoby to vyzeralo - zeby sipka aj s bikom?