Čital som ze x01 je odolnejšia ako xx1. Aj ked mam xc asi by som radsej zobral odolnejsiu prehadzovacku
Stane sa mi raz za 3roky ze xt z nejakeho dovodu zdevastuhem. Myslite si ze ist do x01 ci xx1 ?
Ktore radenienje k nim najlepšia moznost?
Kazetu mam zatial xt s 3 retazami yaban a ovalom 34. To si zatial planujem nechat. Uvazoval som ze kupim potom xx kazetu 10-52 ale od kupi ma odradza to ze sa najmensie prevodniky nedaju vymenit ako na xtčku. Tie za životnosť kazety raz menim. Ake mate s tou kazetou a prevodnikmi skusenosti?
Čo hovorite na kazety Garbaruk 10-52 a ethirteen 9-50?
Reťaze voskujem a rotujem 3ks.
Jazdim full noonboost. Prevodnik mam offstet 6mm
Vdaka za vase rady, tipy a skusenosti.
posledný komentár: 23. 1. 2020 o 15:24
Ani raz sa mi to nestalo.
uz mam doma xtr kazetu - pojde to pekne cele na xtr a bude pokoj. dala sa kupit za 250€ co je oproti 230€ za garbaruk maly rozdiel. tych 40? g navyse ma nezabije.
titan vraj vydrzi menej. hlinikovy je aj 3 pastorok - sam som zvedavy kolko vydrzi - planujem tocit 4 xtr retaze a dufam ze mi 2-3 roky vydrzi.
Kazeta XTR je za mňa najlepšie radiaca kazeta na trhu. Už som to pár krát písala. Spolu s reťazou XTR je to IMHO najlepšie fungujúce radenie na trhu. A to aj v silovom zábere.
no ako som pisal - pojde to cele na xtr a bude (mozno) klud. xtr vie tiez vydavat prapodivne zvuky. kazdopadne, kym ho zoderiem (2-3 roky) snad bude vonku nove XT ktore snad preberie urcite prvky z xtr
Kazeta XTR je za mňa najlepšie radiaca kazeta na trhu. Už som to pár krát písala. Spolu s reťazou XTR je to IMHO najlepšie fungujúce radenie na trhu. A to aj v silovom zábere.
2-3roky s akym najazdom pocitas?
ale - 11sp. slx s piatimi lacnymi PC1110 retazami mi vydrzalo cca 15t km - rok a pol a slo to cele do kosa. teraz 12sp. garbaruk + 3x xtr a 1x X01 retaze som po dvoch rokoch estelen prvy krat otocil. takze ak by bola kazeta bez problemov tak min. jeden rok este potoci, co je min. dvojnasobna vydrz oproti 11sp slx.
ja tocim retaze tak ze ich menim pri 132.6-7mm. nepozeram na km, lebo niekedy retaz znicis skor, niekedy neskor, zalezi od podmienok. jazdim nove retaze kym mi nova neskoci na jednom s pastorkov (u mna zvycajne druhy najmensi) - obvykle 4-5 retazi. a potom ich zacnem menit odznova do 133mm. dalo by sa aj dalej tocit ale tam uz rychlo odchadzaju hlinikove zuby.
ja mam s klasickymi dub klukami a 3mm offset prevodnikom CL 52mm a pri 148mm zadnej ose je retaz presne tam kde ma byt - v strede kazety.
"Kľuky s prevodníkmi prechádzajú na 55 mm reťazovú linku. To znamená použitie prevodníkov s 3 mm offsetom pre zadné stavby s boost oskami (148 mm). Dokonca aj samotná kazeta je posunutá o 2,5 mm smerom von. "
https://www.mtbiker.sk/clanky/126762/predstavenie-nove-sady-sram-eagle-x0-xx-a-xx-sl-axs-navrat-do-buducnosti.html
To je hlúposť.