momentálne jazdím radenie X7 a šalter X9 a uvažujem nad novým radením bud X9 alebo X0 3x9. Chcem sa spýtať je nejaký rozdiel vo funkčnosti medzi x9 a x0? Nejedná sa mi o materál a váhu , ale čisto funkčnosť, či sa oplati dať dvojnásobnú sumu za X0.
Vďaka za odpovede.
Dobre, zdá sa, že si nechám poradiť, ešte si to premyslím, do objednávania mám čas ešte cca 1-2 mesiace, a uvidím, jazdený Trigger nechcem, to by som si mohol nechať rovno moje XT-čko.
EDIT: Pravda, nejazdím toľko v takých podmienkach, aby to bolo relevantné tvrdenie. Posledná veta však platí.
EDIT: Pravda, nejazdím toľko v takých podmienkach, aby to bolo relevantné tvrdenie. Posledná veta však platí.
No myslim, ze som pisal to iste, takze my sme sa s Tmaxom zhodli
1. 10spd kazeta by mala ísť na orech Fulcrum RM5?
2. ľavé predné radenie Sram X7 (zo sady 2x10) má stále radiaci pomer 1:1, ako to bolo u starého Sramu/Shimana?
3. Je jedno, či budem používať reťaz dynasis, alebo Sram PC 10xx?
4. Je nejaký rozdiel v ľavom radení (na prešmyk) pre 3-prevodníkové kľuky a dvoj-prevodníkové kľuky, zaujímama vzdialenosť, akú prejde lanko pri preradení z "1" na "2" (či je pri trojprevodníku tento chod lanka dlhší, ako pri dvoj prevodníku)
5. Poprípade, či sú kompatibilné reťaze 9spd s 10spd kazetami, niekde som počul, že sa to tak dá jazdiť, že je to len zavádzací ťah výrobcov, potrebujem to vyvrátiť, alebo potvrdiť.
2. ano
3. ano
4. nie
5. nedoporucujem
6. Dá sa použiť aj obyčajná 10spd reťaz pre cestné kazety, napr CN 5700 na 10spd MTB kazety a kazety dynasis ?