momentálne jazdím radenie X7 a šalter X9 a uvažujem nad novým radením bud X9 alebo X0 3x9. Chcem sa spýtať je nejaký rozdiel vo funkčnosti medzi x9 a x0? Nejedná sa mi o materál a váhu , ale čisto funkčnosť, či sa oplati dať dvojnásobnú sumu za X0.
Vďaka za odpovede.
Na forach som sa nenasiel skusenosti s retazmi Connex a Campagnolo na MTB. Cenovo prijatelne 20 - 30 eur.
Dik
Pozitívum - výdrž kazety, prevodníkov a reťaze (PC1051) - XT som menil častejšie.
Porovnávam 3x10 s 3x9 XT určite to nieje celkom porovnateľné, predsa len 10 kolo má užšiu reťaz musí byť presnejšie polohované no celkovo mi to XTčkové 9kolo pri prakticky mizivej údržbe chodilo super. S 10x3 -X.9 mám len samé problémy a to pritom po každom dojazde čistím radenie a mažem reťaz a ak nejdem maratón tak radím nadmieru kultivovane.
Na XT tiez nie su tie kladky bezudrzbove, obcas im treba dopriat vazeliny, ale u X9 to bolo po kazdom blativom vyjazde. Navyse to u Sramu prehnali s odlahcovanim kladiek, tie s vybratim praskali uz len pri skaredsom pohlade na ne.
Pre zaujimavost: X9 packy a XT prehadzovacku jazdim od februara 2011, cca 8000 km.
Kladky sa mazať nedajú. Sú tam púzdrené ložiská 2RS. Za normálnych okolností by sa tam voda nemala dostať ale sú to nejaké šmejdy. Kúpil som Japonské ntn ale nepodarilo sa mi ich vymeniť pri lisovani praskla kladka. Skor ich treba pravidelne čistiť po každej blatistej jazde a urcite nie wap-kou len prebehnúť kefkou.
Inač perlička.... ložisko ntn som nechal v kratasoch. Žena mi ich oprala a ložisko nezahrdzavelo a ide hladko. Prosto do toho sramu montujú šmejdy