uvažujem nad TS,...mam xc,a pri prudších zjazdoch mám tendenciu si dávať sedlovku dolu,kvôli lepšej stabilite zad.kolesa....preto uvažujem o kúpe TS...ak má niekto skusenosti (+ aj -)..napíšte či má vyznam takáto investícia....ak hej tak aký tip sedlovky je idealny...dik moc
Zbytočné...všetci tak jazdíme a v omnoho horších podmienkach a nič nikam nestriekame. Akurát, keď sme leniví a nevymeníme si lanko a bowden pár sezón, tak potom dopadneme takto podobne, alebo si neskompenzujeme napätia lanka. Ja som posledne nastavoval ťah včera na bicykli, ktorý jazdím len občas. A to bola teplota len tak mierne nad nulou. Jednoducho som šiel postupne sedlom dolu, za jazdy som uvoľnil ťah a domov došiel už OK. Najväčšie problémy aj tak vznikajú vo vlhšom počasí, ideš napríklad z domu a je okolo 0, prídeš na hory a je -6°C a tam vznikajú naozaj stavy, kedy už ani napnutie lanka nepomôže, jedine absolútne čistý, nový bowden a lanko s leštenou povrchovou úpravou....A šťastný si ak máš elektronický prehadzovač - Keď odíde teleskopka tak OK, ale vyblokovaný prehadzovač je väčšia sranda. 👍
kup si Jagwire SL bowden a vodotesne koncovky a nejake lanko s povrchovou upravou,napr Aligator, takto zredukujes riziko ze ti vo vnutri zamrzne voda a nebude kontakt kov-kov
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A keby som do boudenu vstrekol nejaku nemrznucu zmes. Voda sa tam opäť dostane pri umývaní bicykla. A som tam kde teraz.
Zbytočné...všetci tak jazdíme a v omnoho horších podmienkach a nič nikam nestriekame. Akurát, keď sme leniví a nevymeníme si lanko a bowden pár sezón, tak potom dopadneme takto podobne, alebo si neskompenzujeme napätia lanka. Ja som posledne nastavoval ťah včera na bicykli, ktorý jazdím len občas. A to bola teplota len tak mierne nad nulou. Jednoducho som šiel postupne sedlom dolu, za jazdy som uvoľnil ťah a domov došiel už OK. Najväčšie problémy aj tak vznikajú vo vlhšom počasí, ideš napríklad z domu a je okolo 0, prídeš na hory a je -6°C a tam vznikajú naozaj stavy, kedy už ani napnutie lanka nepomôže, jedine absolútne čistý, nový bowden a lanko s leštenou povrchovou úpravou....A šťastný si ak máš elektronický prehadzovač - Keď odíde teleskopka tak OK, ale vyblokovaný prehadzovač je väčšia sranda. 👍
Lanko má pol roka. A deje sa to vyslovene v mraze, az keď uvoľním sedlovku. Inak sedlovka drží.
kup si Jagwire SL bowden a vodotesne koncovky a nejake lanko s povrchovou upravou,napr Aligator, takto zredukujes riziko ze ti vo vnutri zamrzne voda a nebude kontakt kov-kov
Strekni do bowdenu WD40, ten vytlaci vodu, premaze bowden a nezamrzne ako voda do -20 a mozes v poho jazdit.