Fasoval som tuto vidlu, ale je v hroznom stave. Chcem ju dat krpatemu braskovi na bike kedze ta co mal tera mu vinou slepucha v aute skoncila. Lenze je v hroznom stave nohy spinave, vonakjse nohy maju volu, ide trhavo. Keby sa este dala zachranit tak to by bolo super. Keby bolo treba rozoberanie, tak prosim navod ako na to. Diky
Fasoval som tuto vidlu, ale je v hroznom stave. Chcem ju dat krpatemu braskovi na bike kedze ta co mal tera mu vinou slepucha v aute skoncila. Lenze je v hroznom stave nohy spinave, vonakjse nohy maju volu, ide trhavo. Keby sa este dala zachranit tak to by bolo super. Keby bolo treba rozoberanie, tak prosim navod ako na to. Diky
dakujem vsetkym za rady
nastriekaj silikonom rozotri, prepruž vidlu (poskáč) a utri bordel. Ak by bolo ešte niečo na gufere postup opakuj.
Nedoporučujem guferká dávať mimo nohy pokial je vidla zmontovaná. Stačí viacej smoly (šmyk) a je o zábavu postarané v podobe zničenia vnútorných nôh
mam vidlu SR Suntour XCM V2 a jazdim vo velmi prasnom prostredi (polia, a aj les kedze nezaprsi a nezaprsi
a teraz moje otazky:
1. v cykloshope mi poradili, skusim citovat: "na taku lacnu vidlu aku mas ti v pohode staci tato vazelina (vid obrazok nizsie)" - pricom som sa informoval o silikonovom/teflonovom spreji na vonkajsiu udrzbu vidli. Ohladom udrzby mi povedali ze mam rohy ocistit handrou a prachove gumicky kefkou do cista, potom podla potreby s orezavatkom vylupnut tie prachove gumicky, vysunut ich a naniest pod ne vazelinu z tuby a dobre zatlacit naspat, nasledne pohybat s vidlou smerom dole-hore aby sa vytvoril mazaci film ....
Je tato vazelina vhodna a ma sa udrzba vykonavat takymto sposobom?
Do odpruzenych vidlic sa vobec nevyznam, mozte napisat niekto kto ma tuto istu vidlu ako sa treba o nu spravne starat a ake pripravky/postupy pouzivate?
este pridavam slubenu fotodokumentaciu:
No a čo s ňou mám robiť, keď funguje perfektne. Mám sa do nej púšťať rozoberať?
Kedysi, keď som ešte jazdil na Favorite - galuske, furt som ho rozoberal, mastil, nastavoval...a prd z toho. Prílišným rozoberaním sa podľa mňa bicykel ešte viac amortizuje.
Ja si ich tiez nemazem. Len umyjem a vezmem ciste ponozky.
nemozes vediet, ci ju nahodou nevymenil
po jazde utriet nohy a namazat ako hovoril Duxo