triki skôr laktózu nechať zožrať lactobacillovi
ale nemusí to byť iba o laktóze, ja sa z mlieka spoľahlivo zoseriem za krutých bolestí, ale opakovane som si dal lyžicu čistej laktózy a nič... ani raz... koniec koncov, v mlieku sú aj nejaké tie bielkoviny (možnosť alergickej reakcie) a tuky (ktoré zas, ľudovo povedané, "pomažú črevo") nevalnej výživovej hodnoty, ako aj baktérie (či už oblbnuté až zachloštené pasterizáciou, alebo aj živé), ktoré tiež môžu odviesť svoju robotu, takže možností, ako sa dostať do stavu zrolovaného, je viac ako dosť!
múdra Mother Nature vymyslela mlieko ako potravu pre mláďatá a dospelým zvieratkám vrátane Homo sapiens zabudovala znechucovací mechanizmus (asi nie iba jeden), tak to ako prírodovedec rešpektujem
JoKo: hlavan = papulnák?