Tiez hodnotim iba so skusenosti s telefobmy ktore som denne drzal v rukach :) plus jeden moh vlastny android....a pre mna osobne proste android vychadza najhorsie....
02.10.2014 - 11:38:52
00
Android s nadstavbou je totalne na hovno. Cely zasekany. Idem volat a sekne. Idem prijat hovor a sekne. Nastastie uz je moj fon podporovany aj stabilnou verziou cyanogenmodu...(aj nightly vezia bola pecka len neslo gps a fotak. Veci co najviac pouzivam :-D )
Ak mate cisty droid, cyanogenmod alebo MIUI tak je to jedna basen.

Btw o mobil sa treba starat. Raz za dva mesiace si ho hodte na tovarensky reset, urobte full wipe cache + dalvik a pojde ako po masle. Hlavne tam nemajte zbytocne kraviny ktore len zasvinuju ramku a tym spomaluju multitasking

Android je len o optimalizacii. Mozete mat aj 10 jadrovy procesor 12gb ramku a bude vam sekat ak nie je optimalizovny pre dany hardver a vyladenost sa rovna kosacke po povodni
02.10.2014 - 11:44:11
00
Ja vobec nerozumiem tym zlym skusenostiam s Androidom. Mam Galaxy S2 uz dva roky, nic nespomaluje, nic nemrzne, nic nepada. A nerobil som ziadny root, ani sa o ten telefon nijak nestaram (ani netusim, ako by som sa mal) a uz dva razy na nom zbehol firmware update (z povodneho 2.3.4 je teraz 4.1.2) a stale funguje bez problemov. Zostava mi v pamäti volnych aktualne nejakych 500 MB, cize uz budem musiet stiahnut fotky/videa/audionahravky a pod. do PC, ale napriek tomu nespomalil. Denne vela casu pristupujem na net prave z toho telefonu a ani bateria zatial nejavi znamky, ze by sa lucila. Stale vydrzi viac ako den ak to extra neprezeniem. Akurat pri GPS to zerie baterku ako sproste, ale to bude asi ciastocne aj tym, ze pouzivam Google maps a mapy sa stahuju on-line cez data. Takze sa len zamyslam, ake neodladene shity sa predavaju za 200 eur, ked maju take problemy, alebo ako je mozne, ze moj telefon zazracne nepotvrdzuje vase teorie, ze po pol roku je uz Android zahlteny a spomaleny a nepouzitelny. Niekde asi bude chyba, ale v mojom telefone zjavne nie. :)
02.10.2014 - 11:44:40
03
Android je dost o stasti - mam zopar dni Xperiu Z2 (ako som uz vyssie pisal) a ostal mi tam vysiet nejaky zakladny proces, ktory sa snazil stahovat data cez wifi a moc mu to neslo. Vysledok bol, ze sa telefon nechcel nabijat, lebo vybijanie bolo rychlejsie ako nabijacka nabijala. Na jedno nabitie vydrzal cca 4 hodiny. :-( Takze reset do tovarnych nastaveni a zase je OK.

Po skusenostiach s iOS som pochopil, ze kazdemu sedi nieco ine - mali sme dlhe debaty v praci o tom co je lepsie a jediny vysledok bol, ze si musis stanovit co od telefonu ocakavas a podla toho vybrat OS.

To na co som na iPhone najviac nadaval (prenos suborov Ubunt PC->mobil a spat) ma teraz naplno zastihlo, kedze Z2 nepodporuje mass storage a cez ubuntu to ide jemne povedane nahovno.
02.10.2014 - 11:52:01
01
Konecne niekto co povedal zrozumitelnejsie co som sa snazil povedat. Samozrejme ze ked chcet tiptop phone treba sa o neho starat ako vsetko co ma hw a sw zaroven. Tvrdit ze o wp sa netreba starat a ze ide po roku jak ked bol novy je nemozne. Je to o preferenciach 90% ludi co pouziva android ho pouzivatak ako bol od vyrobcu v telefone. Malo kto si riesi telefon po svojom. Cm a miui. Uz len preto za vam padaju zaruky pri flashovany a upravovani rom. Co napr u xiaomi nehrozi ked ze su este radi :)
Ked sa o tel nechces starat a chces aby ti isiel ako tak kup si v lepsom pripade ios v horsom wp. V tomto je droid typu samsung htc a vsetko ozaj napr :) best for me
i62.tinypic.com
02.10.2014 - 11:54:45
01
Motorola Moto G. Čistý Android od Google, svätý pokoj. Mal som predtým Samsung, predtým ešte jedne, predtým starú motorolu a za mňa veľká spokojnosť. Je svižný, funguje bez problémov, bežne chodia aktualizácie. Momentálne 4.4.4, sľúbený je aj Android L.
02.10.2014 - 12:00:04
00
Jezus tak to si podla mna jeden stych stastlivcov nejeden ti povie ze mu samsung naor odisiel do roka.ja za to dam aj ruku do ohna :) za moju s3mini kupenu za 329e ked bola nova. Po roku som bol rad ze som to predal za 60e. Fakt zle.ked si predstavim ze za tu stu cenu mas nexus5 alebo mi3 od xiomi porovnatelne hw ako samsung za 5kil a viac. Miui ma tolko nastaveni a halusiek ze dodnes iba kukam :) fit naramok mi dosiel vcera a nemusel stat ani 2kilka ako samsung :)

http://m.youtube.com/watch?v=kif6dQZ19sg
02.10.2014 - 12:06:06
00
Zas pozor na jednu vec. To ze sa nieco vola S2 neznamena ze je to to iste ak kazde ine S2. Moze to mat iny SoC, alebo nejaku inu revizu firmveru radia a uz sa to moze pri niecom spravat inak, bez ohladu na OS. Mnoho telefonov bolo nestabilnych kvoli HW problemom (aj niektore Lumie) - prehrievanie niektorych revizii atd. Vyrobcovia najradsje ***** na to, co nevidis - daju napr rychly SoC s dobrym radiom a dostatkom RAM (kedze to su udaje, na ktorych sa robi dobre marketing), ale daju tam najvacsiu zumpu flash, co pri zapise dat je neskutocne pomala atd...
02.10.2014 - 12:32:40
00
Mal som Sony Go, to bola jedna tragédia ako to bolo pribrzdené, ale to aj pre to že to malo len 512 MB ram, teraz mám LG, kde je v podstate čistý android a zatiaľ žiadny problém. s WP nemám žiadne skúsenosti, ale odradila by ma už len nedostatočná podpora aplikácii..väčšinou sa všetci orientujú na iOS a android... ale ako pozerám už aj tatrabanka má niektoré aplikácie aj pre WP, tak to taká tragédia už nebude..
02.10.2014 - 13:26:57
00
android ma v porocnani s wp 5x viac aplikacii :)
02.10.2014 - 13:30:46
00
Mal som Sony Go, to bola jedna tragédia ako to bolo pribrzdené, ale to aj pre to že to malo len 512 MB ram, teraz mám LG, kde je v podstate čistý android a zatiaľ žiadny problém. s WP nemám žiadne skúsenosti, ale odradila by ma už len nedostatočná podpora aplikácii..väčšinou sa všetci orientujú na iOS a android... ale ako pozerám už aj tatrabanka má niektoré aplikácie aj pre WP, tak to taká tragédia už nebude..


Tatra Banka aplikaciu pre WP nerobila - cele to zaplatil MS a este plati reklamu na tu aplikaciu. A my sa na to skladame z nasich dani. Asi tak...
02.10.2014 - 13:35:14
00
Ako dlho je na trhu Android a ako dlho WP? Odpovedz si na túto otázku a potom si rovno odpovedz, prečo je aj menej aplikácií....
02.10.2014 - 13:39:11
00
Furt to iste dookola :). Os vojna zasiahla uz aj toto forum.....jak 15r deti. Kazdy os ma svoje + a - a uz je na kazdom z nas co mu bude vyhovovat viac.
02.10.2014 - 13:40:12
06
Tak si porovnaj odolnost Samsungov s WP (Ativ) s nejakym CAT telefonmi, alebo Nokiou 3210. Asi taku logiku to ma. :) Su Lumie aspon vodotesne? Pokial viem nie. Je nejaky zodolneny telefon s WP? Pokial viem nie je ziadny. ;)


Porovnaval som top modely vyrobcov s najvacsim podielom na trhu danej platformy v danom obdobi. Teda S3 vs Lumia 920, to pre mna logiku ma.
Odolny telefon som tusim videl aj u WP, ale nezaujimaju ma, tak si nepamatam.

Ok zoberiem si tu tvoju nokiu a napr xiomi mi2 co stoja rovnako.a prepac ale nieje to tak. Kazdy android aj wp ide tak rychlo a nesekavo ako sa o telefon staras s vnutra. Naozaj si myslis ze po pol roku aktivneho po uz iba a wp pojde tak ako predtym?ked bol novy?je to hardware a sw ako pc :) o vsetko sa treba starat :)


A presne tu je ten rozdiel, ktory je za vsetkymi vyhodami a nevyhodami WP voci Androidu. OS Android sa da prirovnat svojou otvorenostou k Windows XP (ak trochu neprehanam), a tak sa aj po rokoch pouzivaniach sprava. Mozes si v nom ako vyvojar robit co chces, nechat volne bezat aplikacie na pozadi, API bez vacsich obmedzeni (aspon bezpecnostnych), mas volne ruky. A tak sa OS pomaly ale isto spini a hnije.

Na WP je situacia ina. Napr. aplikacia nemoze bezat na pozadi, bezi len ta, ktoru mas otvorenu. Na pozadi moze bezat tak par sekund CPU casu kazdych 30 minut. Na zvysok su push notifikacie nech chatovaci klient ma nejaky vyznam. A ak chces poslat z aplikacie SMSku, tak to pouzivatel musi potvrdit cez systemovu hlasku. Nestane sa, ze by aplikacia mohla svojvolne posielat SMSky.

Rozdiel je ake pravomoci maju aplikacie od systemu. Tym padom sa spravaju aj vyvojari - nieco mozu, nieco nie. A kedze aplikacie bezia s okliestenymi moznostami (tombstoning), nemozu zasahovat do systemu ako sa im zachce (sandbox) a vyvojari nemozu robit vsetky haluze (API), ktore im napadnu v sprche, tak ten system moze uplne kludne zostat v rovnakom stave aj po 5 rokoch.

android ma v porocnani s wp 5x viac aplikacii :)


Samozrejme, pretoze:
- je tu tak 3-5x dlhsie,
- ma vacsiu penetraciu a teda vacsi zaujem od vyvojaror,
- podstatny ale nie je pocet aplikacii, ale ake aplikacie (popularne, tahuni),
- je tazke zaujat okamzite pri vzniku novej platformi (ine SDK, ine zariadenia, vsetko ine) vyvojarov aby na nu presli, kym nema este podiel na trhu.

Dovod penetracie je jednoduchy a historicky - iPhone bol hit, ale drahy a nedostupny. Tak prisiel Android, lacnejsi, ako cinska kopia (vyzera to rovnako, len to nie je original). Vtipne ale dnes je, ze najvacsiu cast podielu na trhu tvoria prave tie low-endy, s ktorymi WP zariadenia nemame porovnavat.
A tak prisiel MS s WP ako konkurencia, ktora je ina, odlisna a ma vlastnu filozofiu oproti konkurencii. Aka by to bola konkurencia, keby bolo WP len dalsia kopia iOS, ci dokonca Androidu? Ziadna a nepriniesla by pouzivatelom nic navyse a hned by zakapala. Napr. to je perspektiva Firefox OS, Ubuntu OS a dalsich, ktorych v case ich uvedenia vyvysovali aj na WP, ktory sa uz dobre rozbiehal.

Prechod vyvojarov je v prvych rokoch platformi zacarovany kruh - nie su pouzivatelia (vyvojari nemaju zaujem), nie su aplikacie (pouzivatelia nemaju zaujem). Takze niektoru zo stran musi autor platformy presvedcit a bud to risknu pouzivatelia alebo vyvojari. Taky "cold start", ked sa nieco rozbieha bez nicoho. No potom pride to blazene obdobie, kedy sa uz sami vyvojari zaujimaju pre tuto platformu vyvijat.
02.10.2014 - 13:46:54
00
kaslat na os, hlavne mi povedzte proc uz nerobia male telefony?
chcel by som pre zenu, ale aj ako sluzobny tak 4" s malymi vonkajs rozmermi ale kvalitnym displejom s vysokym rozlisenim
02.10.2014 - 14:20:02
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Cyklopočítače a GPS)
keyboard_arrow_up