cokupit Vystihol si to. Prečo asi nevznikajú podobné situácie s motorkami, mopedmi, babetami, skútrami a inými dopravnými prostriedkami? Nik na nich sa nehrá na cyklistu a ani sa nedožaduje toho ,,statusu´´.
v každej skupine sa nájdu jedinci bijúci sa bezdôvodne do pŕs, že oni sú tí správni a pritom nie sú. kategorizovať to čisto na ebajkerov je hlúposť. dovolím si poopraviť vetu "narobime sa este viac ako na beznom biku" na "narobím sa ako si zvolím," samozrejme dá sa menej, ale aj viac ako na biobajku. jedna z mnohých výhod elektra
No ja sa s frajerkinym ebikeom narobim celkom dost, ked ho musim dostat z lodzie s uzkym otvorom alebo na/z medziposchodia, lebo vytah nejde uplne na prizemie
Skúsim to cyklistom vysvetliť...
Či na analogu alebo električke ťahám koľko vladzem.
Tak na tej električke je to potom rychlejsie a tým pádom zábavnejšie,a pre tu zabavu som motivovanejsi dat do toho viac...
Treba ešte niečo niekomu menej sustredenemu dovysvetlit?
A o tom turbe...
No na kúsku,keď si to vyskusaš,to je bomba!
Ale si to kua rozmslis to preháňať, aby si dochadzal domov "za svoje" ,a rozumej s 10kilo zbytocneho balastu,v mojom prípade takmer vždy do kopca...,a samozrejme celkom rozbity/ lebo zábava /
rs955i: cize nie si cyklista, hej ? ok .. ale cyklistika je masochisticky sport, takze ak sa zabavas, nejsi cyklista, pot , slzy a krv, to je mtb Nie sa prehanat s vetrom vo vlasoch
Mňa bicykel vždy bavil, moje limity boli tak 30km denne, večšinou z domu. Už ma to časom nebavilo.
Kupil so si ebike a dostal som zase chuť jazdiť. Paradoxne som na ňom schudol 8kg za pol roka, začal som zase jazdiť na obyčajnom mtb bicykli do práce.
Na ebiku som večšinu času trávil výletmi, takže to považujem za CYKLOTURISTIKU.
Motivuje to aj deti. Na výletoch prevýšenia im pomáham vlečnou gumou, zbytok krútia za svoje. Sú motivovaní a prejdeme aj 60 km za deň. Proste výlet.
Osobne som bol na miestach kde s obyčajným bicyklom by som nezašiel a to je paráda.
Nie vždy je človek na 100%. Na ebajk sadnem aj s polovičnou energiou. Viem že zbytok mi pomôže motor. Vyvetráva mi to hlavu od stresov, pomôže na obľúbené miesta. A to je ten hlavný bonus . Radosť z jazdy.
Ak mi to zobralo statu cyklistu, nevadí. Asi som ním nikdy ani nebol....
marseluspp:
Tez to mam podobne.Po 30tich rokoch roznej cyklistiky ma to dako prestalo bavit.
Ebike opat prebudil trochu moj zaujem.
Uvidim na ako dlho.
cokupit Vystihol si to. Prečo asi nevznikajú podobné situácie s motorkami, mopedmi, babetami, skútrami a inými dopravnými prostriedkami? Nik na nich sa nehrá na cyklistu a ani sa nedožaduje toho ,,statusu´´.
plachtit po vetre vs. ebike, je ako byt vegan vs. masozravec
Prečo? Aký je rozdiel plávať na plachty, na paru, na mazut, na plyn, na elektriku, na ...? Vždy to poháňa niečo. Ešte aj ten drakkar mal plachtu. Hejtovali Vikingov pltníci, alebo čo bolo pred nimi?
Nečítal som všetky múdra ehejterov čo nasledovali, ale viem, že som nedostal odpoveď na jedinú otázku. Iba ak takéto "múdra". Pýtal som sa vážne.
Ja jazdím týždenne 250 km na ebajku do práce a v sobotu 200 km na "biobikeu". Áno, takú kktinu ako "biobiker" som v takýchto vláknach čítal. Aj s tým "skloňovaním".
Tomuto zúfalstvu naozaj nerozumiem. Mám ďalší ofenzívny príspevok, ale žiadnu odpoveď na jednoduché otázky som nedostal. Tak funguje toto fórum.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Fakt nerozumiem. Nevieš ako funguje plachetnica? Nikdy si nestál na surfe? Nevieš čo je križovanie? Plachetnica vie plávať aj proti vetru. Ale hlavne ako to súvisí s mojou pôvodnou otázkou? Kto rozhoduje, ktorá prípomoc je legálna a ktorá protizákonná. Prečo je lanovka OK, ale šlapať do kopca s pomocou motora podvod. Prečo je výkon 200W na obyčajnom bicykli viac ako 200W na elektro bicykli. To je tak ťažké odpovedať k veci?
To vidím že nerozumieš Není problém nájdi v lese singel tak aspoň s 12% stúpaním a kupujem letenku a prídem sa pozrieť ako tam križuješ v protivetre alebo pri bezvetri
prečo mám z tohto vláka pocit, že národný šport slovákov je staranie sa do druhých? niekto nevie predýchať že ho v kopci predbehol ebajker? tak nech sa na to vykašle, pre neho to bude už len horšie, ebajky budú neustále pribúdať. niektoré SL modely sú už teraz pomaly na nerozoznanie od biobajkov (veľmi sa mi páči to slovo ), o 5, 6 či 10 rokov sa nebude dať na prvý pohľad zistiť kto jazdí za svoje a kto s pomocou motora, vývoj sa nedá zastaviť. ako tu už bolo spomenuté, motor v bicykli vám vadí, ale v kosačke, vŕtačke či motorovej píle nie? buď sa s ebajkami zmierite, alebo tu budete ešte roky vypisovať somariny a budete všetkým na smiech. ako som spomínal vyššie, v každej skupine cyklistov, ebajkerov, ale aj športovcov všeobecne sa nájdu jedinci, ktorí to so svojim egom preháňajú, tomu sa asi ako ľudstvo nevyhneme. a čo je podľa vás lepšie, napr. ako vzor pre deti, keď človek sedí pol dňa niekde na terase v meste pri káve či pive, alebo sadne na ebajk a ide do prírody? pamätám si keď sme sa ako deti chodievali lyžovať cez jarné prázdniny do lokálneho strediska a s príchodom jari sa tam objavovali cyklisti na prvých horákoch a čumeli sme ako teľce na nové vráta. teraz s príchodom jari sme tam my, síce na električkách, ale sme v prírode a robíme to čo nás baví. btw. nikto na nás nikto nečumí, stredisko už nefunguje
Mne nevadí ebajk, možno si aj jeden raz kúpim, mne vadí stavanie sa niektorích ebajkerov do pozície ako pekne opísal cokupit a popieranie faktov ako napr. joe vyššie
A jeden príklad - po vystúpaní na kopec sa pristaví pri mne ebajker, odzravím mu a on mi spontánne začne vysvetľovať bez akéhokoľvek podnetu,
že on má síce ebajk ale je to vlastne to isté ako ja keď zvolím ľahší prevod, tak som sa ho opýtal ci mu naozaj yebe
a nie je jediný, viď aj argumentácie v tomto vlákne
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Či na analogu alebo električke ťahám koľko vladzem.
Tak na tej električke je to potom rychlejsie a tým pádom zábavnejšie,a pre tu zabavu som motivovanejsi dat do toho viac...
Treba ešte niečo niekomu menej sustredenemu dovysvetlit?
A o tom turbe...
No na kúsku,keď si to vyskusaš,to je bomba!
Ale si to kua rozmslis to preháňať, aby si dochadzal domov "za svoje" ,a rozumej s 10kilo zbytocneho balastu,v mojom prípade takmer vždy do kopca...,a samozrejme celkom rozbity/ lebo zábava /
nechcel by som ho nosit v kosodrevine
Mňa bicykel vždy bavil, moje limity boli tak 30km denne, večšinou z domu. Už ma to časom nebavilo.
Kupil so si ebike a dostal som zase chuť jazdiť. Paradoxne som na ňom schudol 8kg za pol roka, začal som zase jazdiť na obyčajnom mtb bicykli do práce.
Na ebiku som večšinu času trávil výletmi, takže to považujem za CYKLOTURISTIKU.
Motivuje to aj deti. Na výletoch prevýšenia im pomáham vlečnou gumou, zbytok krútia za svoje. Sú motivovaní a prejdeme aj 60 km za deň. Proste výlet.
Osobne som bol na miestach kde s obyčajným bicyklom by som nezašiel a to je paráda.
Nie vždy je človek na 100%. Na ebajk sadnem aj s polovičnou energiou. Viem že zbytok mi pomôže motor. Vyvetráva mi to hlavu od stresov, pomôže na obľúbené miesta. A to je ten hlavný bonus . Radosť z jazdy.
Ak mi to zobralo statu cyklistu, nevadí. Asi som ním nikdy ani nebol....
Tez to mam podobne.Po 30tich rokoch roznej cyklistiky ma to dako prestalo bavit.
Ebike opat prebudil trochu moj zaujem.
Uvidim na ako dlho.
Počul som o jednom prípade......
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Prečo? Aký je rozdiel plávať na plachty, na paru, na mazut, na plyn, na elektriku, na ...? Vždy to poháňa niečo. Ešte aj ten drakkar mal plachtu. Hejtovali Vikingov pltníci, alebo čo bolo pred nimi?
Nečítal som všetky múdra ehejterov čo nasledovali, ale viem, že som nedostal odpoveď na jedinú otázku. Iba ak takéto "múdra". Pýtal som sa vážne.
Ja jazdím týždenne 250 km na ebajku do práce a v sobotu 200 km na "biobikeu". Áno, takú kktinu ako "biobiker" som v takýchto vláknach čítal. Aj s tým "skloňovaním".
Tomuto zúfalstvu naozaj nerozumiem. Mám ďalší ofenzívny príspevok, ale žiadnu odpoveď na jednoduché otázky som nedostal. Tak funguje toto fórum.
A jeden príklad - po vystúpaní na kopec sa pristaví pri mne ebajker, odzravím mu a on mi spontánne začne vysvetľovať bez akéhokoľvek podnetu,
že on má síce ebajk ale je to vlastne to isté ako ja keď zvolím ľahší prevod, tak som sa ho opýtal ci mu naozaj yebe
a nie je jediný, viď aj argumentácie v tomto vlákne