je zbytocne tu obhajovat ebikerov. prirovnam to s klubom ateistov, ze by tam chodili knazi presviedcat nieco...
nech si ebikeri vytvoria vlastne vlakno, tam si mozu pustat chvalospevy a omse nonstop.
ja keby kupim eb tak si tu zo seba este srandu spravim, ze mangalica na motorke, co chodi do lesa medvede plasit
Nechcel som to zverejniť, ale Jezus ma vytočil. Nechcem ani lutovanie pretože mi to prd pomôže. A dakujem za želanie uzdravenia.
Do tejto témy prispievam preto že si myslím že totálne škodlivá celej komunite bikerov. Ked sem zablúdi jedna alebo druhá skupina tak ich to len podnecuje k nevraživosti k tej opačnej skupine. Toto sa mi na tejto téme vôbec nepáči.
Nechcel som to zverejniť, ale Jezus ma vytočil. Nechcem ani lutovanie pretože mi to prd pomôže. A dakujem za želanie uzdravenia.
Do tejto témy prispievam preto že si myslím že totálne škodlivá celej komunite bikerov. Ked sem zablúdi jedna alebo druhá skupina tak ich to len podnecuje k nevraživosti k tej opačnej skupine. Toto sa mi na tejto téme vôbec nepáči.
Každá skupina má vždy niečo proti inej skupine. Ja mám tiež niekedy náladu nevraživosti voči šoférom aj keď som sám šofér. No určite nemienim míňať svoj čas na to aby som chodil na nejaké autofórum a tam im vytýkal aké sú paká za tým volantom a nevedia sa správať voči ostatným účastníkom cestnej premávky ako keby cesty patrili iba im.
Ja som Ta vytocil? Ty sam si sa vytocil lebo sa snazis obhajit e-lenivcov bez realnych argumentov. Uz som Ti raz v minulosti v tejto teme napisal "Hod si temu do kosa v zaujme svojho vlastneho psychickeho zdravia." Ale samozrejme komu niet rady...
VTV nemôžeš si brat k srdcu názory ludí ktorých ani nepoznas a nepoznaju ani oni teba to ta zabije:) Ja si myslím, že tebe ani pistovi sa nik nebude posmievat. Problem je ten hlavne v Ba ,že e-biky jednak priniesli velke mnozstvo ludí do lesa naviac niektorí sa nevedia správať ale čo mne vadí, že si vela z nich myslí, že naozaj športuju. Dá sa na e-biku zašportovať ale robí to len pár ludí. Nikdy neprešli v horách viac ako 30 km zrazu daju 70km a už sa chvália nad super výkonom. Naviac ludia čo vôbec nemaju ani tušenia ich ešte aj uznávaju ako sa to stalo mne na rodinnej oslave kde chválili manželku aké to cyklotúry so mnou postupuje. Tak som ju zobral na hreben Javorníkov a bol plač aj návrh na rozvod:) Na druhej strane nechápem to zatracovanie. Ja nemám za potreby prísť z cyklotúry rozbity a povedat detom a manželke nech ma nechaju tak ,lebo si potrebujem oddychnut. Poprípade pre staršieho človeka dat 50km v horách obzvlášť pri zdravotných komplikách náročné. Človek si chce aj užiť v klude prírodu nie sa vždy prekonávať. Taktiež sice Lubo Lto dáva cez 3k vykových ale v Alpach v zjazdoch musí stáť a oddychovaŤ. Pretože tam je potreba zapájaŤ aj hornú čast tela a to na e-biku viacej posilnite, jednak je ťažší a otočíte viacej trailov. Získavate techniku aj trening hornej časti tela. LEn ako hovorím takých je málo. Ked si chcem zvýšiŤ VO2 MAX tak ten e-bike musím kombinovaŤ s klasikou behom alebo turistikou. U mna to inak nejde ak by som chcel fyzičku zvyšovať aj na e-biku musel by som podstatne viac na nom jazdit a nato nemám čas a samozrejme ako to tu bolo povedane som aj lenivý. LEn priznat si tento fakt nie každý dokáže idealne to je zamaskovať za slová nemám čas:)
Aby bolo vsetkym jasne - VTV je nas stary znamy *******, ktory tuto temu uz raz psychicky nezvladol a zrusil si konto. Takze jemu zbytocne dohovarate, on to proste nezvlada dlhodobo...
Naviac ludia čo vôbec nemaju ani tušenia ich ešte aj uznávaju ako sa to stalo mne na rodinnej oslave kde chválili manželku aké to cyklotúry so mnou postupuje.
Tak som ju zobral na hreben Javorníkov a bol plač aj návrh na rozvod:)
Manželka je rozvodový právnik, moc na výber nemám prišiel by som o všetko Takže teda nasmeroval som to na prvú možnú zvažnicu:) Ked sme už doma tak to z nej všetko opadne a chce íst znova. (snažím sa pri výletoch vyberať ozaj pekne miesta aby ju to motivovalo nie len nejaký okruh lesom bez výhľadov poprípade roviny - tie nemá rada takže jej nič ine neostáva len bojovať:) Každopadne na nej vidím ako ukazuje mne aj kamoškám kolko najazdila , kolko kalórií spalila a podobne. Pre ňu je to určite dost ale ked sa nato človek pozrie z cyklistického hľadiska a podania výkonu tak bez motorčeka by nedala ani polovicu výjazdu. Aj jej to pripomínam ale tak nechce aby som jej to hovoril lebo už čiastočne vie ake je to tažke bez motora. Pre mna je podstatne, že sme spolu a ešte na tých e-bikoch tahame aj deti.
Problem bol, kým som nemal e-bike chodil som s nou na mojom endure a proste nechcel som vzdy zjazdovať po asfalte alebo zvažniciach dole tak som vyberal trocha náročnejši teren resp kde by som sa mohol nejak aj ja zábavnejšie spustit dole. Odkedy mám e-bike je mi to jedno ci sa spustím dole po asfalte, kedže hore to mám ´´zadarmo´´
kto chce pozriet tu je jeden z našich výletov: https://www.youtube.com/watch?v=evQfS4xX5GU&t
Jezus to dobre napisal. Nepytal som sa ako casto jazdite na eko,ale ako casto na ebiku makate ,s pripomocou . Double to vysvetlil,ako to je s eko. Jazdit na eko este neznamena makat. Pistu neriesme, je ina kategoria
Mňa bolia tiež stehná v zjazde. Preto už nič riadne neviem zajazdiť. V podstate mi stúpne brutálne tep a odstaví mi svaly po pár metroch riadneho trailu. Ale možno by na to práve pomohol e-bajk, lebo by som sa pošetril do kopca. Áno. Priznávam, skúšal som a ebajk vrátane light ebajkov so slabou prípomocou a ide to do kopca prakticky zadarmo. (len za cenu nabitia batérie)
Mám 66 rokov. Vo februari so podstúpil 4 ťažké operacie hr. čreva, beriem chemoterapiu a predstav si, že tento rok mám už najazdené 700km,4500mv a 35 hod.
A vôbec sa tým nechválim pretože je to smutné.
Ja sa zase chcem pochváliť... Mám 70 rokov, pred 6 rokmi som absolvoval operáciu srdca - mám svinskú chlopňu, tento rok mám najazdené 2 300 km, nastúpaných 11 km (v Bratislave sa ťažko získavajú výškové metre) a čaká ma výmena kolena...
Čo je to nádor na hrubom čreve viem a nezávidím ti, pred dvomi rokmi som pani spolubývajúcej dva mesiace čistil stómiu, namiesto bicyklovania chodil s ňou na prechádzky...
Elektrický bicykel som si vyskúšal 3 mesiace po operácii - na liečení som si taký požičal, aby som si to vyskúšal. Po hodine jazdenia som si povedal, že to nie je pre mňa, radšej pomalšie a menej ale za vlastné. A po návrate som zrušil objednávku na elektrické Pinarello Nitro...
ty si extra prípad ctižiadosti a odhodlania:) Každopadne horekopec oklameš ale dole už nie preto maju v Alpach problem s e-bikermi resp sa nakopili urazy. Bud bikeparky alebo e-bike. Čim si starší tým tažšie sa trenuje dolekopec a to nehovoriac ze e-bike na trenovanie už využívaju aj dolekopcoví profesionali. Na začiatku aprila čo som bol v Ba s Lubom posledný trail som padol lebo neroziazdený poriadne a unavený som spravil chybu. Cize bez praxe a časteho opakovania aj pády hrozia
Každopadne horekopec oklameš ale dole už nie preto maju v Alpach problem s e-bikermi resp sa nakopili urazy.
S tým nárastom úrazov sa potykajú všade ako sa e-bicyklisti dostali do prírody a potom sa škriabu tam, kde nemajú technickú zručnosť aby to zjazdovali. V takých Krkonošiach sú z nich zúfalí každé leto v horskej službe.
Mozte si to prejst. V prilohe su aj casove udaje.
---
Inak
Pripravujem tu pre bikerov z BA a okolia taku vyzvu "challenge".
Ziadne porovnavanie biobike vs e-bike ako by sa mozno mnohi domnievali.
Je to pre obe kategorie, moze si to vyskusat kazdy.
~ 71 km, ~ 2150 vm
Pre menej zdatnych, rozdelene na 2x
Mozno vas to zaujme a skusite si to.
niečo takéto? https://www.strava.com/activities/4176391626 ja som teda sratschka, ktorá nemá ani čas ani výkonnosť ale každý rok mám pár takýchto výjazdov. To má byť niečo výnimočné? nečítam pozorne ale ako čo chceš porovnávať? že ty to s motorom dáš rýchlejšie?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nech si ebikeri vytvoria vlastne vlakno, tam si mozu pustat chvalospevy a omse nonstop.
ja keby kupim eb tak si tu zo seba este srandu spravim, ze mangalica na motorke, co chodi do lesa medvede plasit
Každá skupina má vždy niečo proti inej skupine. Ja mám tiež niekedy náladu nevraživosti voči šoférom aj keď som sám šofér. No určite nemienim míňať svoj čas na to aby som chodil na nejaké autofórum a tam im vytýkal aké sú paká za tým volantom a nevedia sa správať voči ostatným účastníkom cestnej premávky ako keby cesty patrili iba im.
Ja som Ta vytocil?
na zaklade tejto mierky zakazeme vtipy o policajtoch, cernochoch, blondynach,.. .... lebo co keby nahodou sa niekto urazil.
Tak som ju zobral na hreben Javorníkov a bol plač aj návrh na rozvod:)
https://www.youtube.com/shorts/yYWyC_vhu-k
Problem bol, kým som nemal e-bike chodil som s nou na mojom endure a proste nechcel som vzdy zjazdovať po asfalte alebo zvažniciach dole tak som vyberal trocha náročnejši teren resp kde by som sa mohol nejak aj ja zábavnejšie spustit dole. Odkedy mám e-bike je mi to jedno ci sa spustím dole po asfalte, kedže hore to mám ´´zadarmo´´
kto chce pozriet tu je jeden z našich výletov: https://www.youtube.com/watch?v=evQfS4xX5GU&t
A vôbec sa tým nechválim pretože je to smutné.
Ja sa zase chcem pochváliť... Mám 70 rokov, pred 6 rokmi som absolvoval operáciu srdca - mám svinskú chlopňu, tento rok mám najazdené 2 300 km, nastúpaných 11 km (v Bratislave sa ťažko získavajú výškové metre) a čaká ma výmena kolena...
Čo je to nádor na hrubom čreve viem a nezávidím ti, pred dvomi rokmi som pani spolubývajúcej dva mesiace čistil stómiu, namiesto bicyklovania chodil s ňou na prechádzky...
Elektrický bicykel som si vyskúšal 3 mesiace po operácii - na liečení som si taký požičal, aby som si to vyskúšal. Po hodine jazdenia som si povedal, že to nie je pre mňa, radšej pomalšie a menej ale za vlastné. A po návrate som zrušil objednávku na elektrické Pinarello Nitro...
S tým nárastom úrazov sa potykajú všade ako sa e-bicyklisti dostali do prírody a potom sa škriabu tam, kde nemajú technickú zručnosť aby to zjazdovali. V takých Krkonošiach sú z nich zúfalí každé leto v horskej službe.
tu mas priklad z minuleho roku. Bukova - BA (Kamzik)
https://www.mtbiker.sk/forum/post2029058.html#p2029058
Mozte si to prejst. V prilohe su aj casove udaje.
---
Inak
Pripravujem tu pre bikerov z BA a okolia taku vyzvu "challenge".
Ziadne porovnavanie biobike vs e-bike ako by sa mozno mnohi domnievali.
Je to pre obe kategorie, moze si to vyskusat kazdy.
~ 71 km, ~ 2150 vm
Pre menej zdatnych, rozdelene na 2x
Mozno vas to zaujme a skusite si to.