Inak zaujimavost, zakon sa odvolava na technicku normu, ktora je zrusena

(ak internety neklamu) . Chcel som si pozriet, presne co pise, ono totiz sa tam hovori o menovitom vykone 250w, co je trvalo udrzitelny max.
vykon (mozme viest polemiku co to presne je a ako dlho trva

), ale dnes ziaden
bike nema 250w menovity, ale povacsine tak 600+. Ako som raz uz spominal, ak by max. vykon bol naozaj len do 250w, tak by tieto hejty ani neboli, pretoze prevazna vacsina ludi s takym
ebikom by aj tak nemala sancu v kopcoch

A celkom isto by to neslo bez slapania (turbo mod). Prevazna vacsina spominanych (nie sportovo zalozenych uzivatelov tuna) su jedinci s neoptimalnou hmotnostou, tucnymi pomalymi pneus, naobliekany v kozuchoch + tazky bike, takze len na to by padlo aspon 150w. A ten zbytok by nestacil, aby dokazali predbehnut aspon trochu trenovanych jedincov, ktori su pozitivne naladeni na ehejty.
Cela polemika sa odraza od nejakej premisy o 250w, ktora by (vyssie napisane) bola tazko povsimnutiahodna, ale realita je uplne inde, ten motor nie je dopomoc v tomto zmysle, to je realny motor (snad okrem chudaka shimana

) a preto v ramci sportovania naozaj nema zmysel vyrabat nejake sialene nocne konstrukty.
Ako vazne, pokial sa jedna o sportovanie, tak
ebike je proste motorova vec. Pokial sa jedna o dopravu, tak to je mimo toto tema. A pokial je to nieco ako turistika, tak nema to preco komu vadit, akurat tam sa stalo to, co som davno pisal, ze to povedie k masivnemu napchatiu ludi (ktori tam nepatria, opdobne ako autoturisti) do lesov a z toho nasledne budu obmedzenia aj pre ne-ebiky. Nieco ako mt. everest turistika. V pripade cyklociest mimo lesa je to ale zas asi dobre, ako to uz tuna niekto pisal, viac ludi, vacsi tlak na cyklocesty. Ak su zmysluplne, nie ako vela "cyklociest" v BA (napr. namalovany cyklochodnik po kanaloch a pod.).
Stale ale su miesta/sposoby, ktore su pre ebiky nedostupne a vacsina z nich ani nebude, bez ohladu na silu motora. Nepisem ci je to dobre, alebo zle, ale je to tak. Motor nevyriesi vsetko. Avsak to je okrajova zalezitost