Ktory druh cyklistiky je bezpecnejsi?
Horska 80% [ 105 ]
Cestna 20% [ 26 ]
Celkový počet hlasov : 131
cestná cyklistika ako taká sama o sebe prináša škaredšie poranenia častejšie...ono sa to nedá prerátavať na kilometre lebo na ceste vďaka vačšej rýchlosti spravíš kilometrov viac....

ale stačí sa na to pozrieť takto....keď padneš na ceste zaručene si urobíš zopár cestných lišajov ktoré sa naozaj "krásne a rýchlo" hoja keď padneš v lese vo vačšine prípadov sa ti nestane nič

ja som si v lese napríklad nikdy nič neurobil a to som sa vyválal statočne zopár krát...

okrem toho v lese ma auto nezotne, na ceste hej

spomínať v lese stromy? to je asi také isté ako hovoriť že pri ceste sú zvodidlá a one sa dá škaredo rozsekať... stromy sú problém možno pre DHčkara...ja osobne som v živote do stromu nenapálil.....

jazdil som aj les aj cestu (teraz som sa vrátil do lesa) a keď to spočítam na sebe aj na bajkeroch v okolí....život ohrozujúcich situácií mali podstatne viac na ceste....(jasné nič sa nestalo) ale mohlo sa!

takže za mňa určite les menej nebezpečný :)
17.10.2016 - 03:31:07
04
Keby jazdim sam tak cestna je nebezpecnejsia ale kedze sem tam jazdim s motivacnými magormi a momentalne aj stravou tak je horská nebezpecnejsia:)
17.10.2016 - 09:11:44
02
tak ale ty nespominas horsku cyklistiku (v zmysle ako je postavena anketa) ;)
17.10.2016 - 10:40:05
00
ceruzka napísal:
iron.hide máš veľa siláckych rečí. Ale aj niektorí ostatní. Prezentujete svoj osobný názor ako všeobecnú pravdu a jedinú správnu, ale zabúdate na jedno - je to iba vaša pravda, nie každého jedného.
Ja neviem, ktorá cyklistika je bezpečnejšia, lebo je iba jedna. Ale viem, že sa bojím ísť jazdiť do lesa a pochybujem, že pôjdem niekedy. Na ceste nemám taký strach, ani v premávke aj za cenu občasného rozčúlenia a nadávok.

nemyslím, že sú to nejaké silácke reči, ale asi len osobné skúsenosti a načo je potom fórum keď si tu nenapíšeš svoj názor? Napísal si si ho aj ty a aj keď je iný ako môj neznamená že je zlý a lebo nesprávny, každý ma proste iný pohľad na vec tak to tak ber a nerob si z toho ťažkú hlavu :) nemyslím že tu niekto chce niekomu niečo vnucovať a poučovať ho, treba to brať z nadhľadom a s tou pravdou je to tak, každý má tu svoju :)
17.10.2016 - 19:47:26
07
Však si pokojne nemysli :) To, čo píše on a aj ty, vyjadruje opak. Obaja používate extrémne slová a vety presvedčenia tzv. silácke:
"horska cyklistika je urcite bezpecnejsia" * "vysledok ankety je uplne spravny" a napr. ty "Nech si píše kto chce čo chce".
Nevieš, ako to beriem, iba si domýšľaš a píšeš mi, čo mám robiť (podľa teba). Ozaj nonsens. Pritom z toho nemám ťažkú hlavu. Však prečo aj, nedotýka sa ma to nijako osobne, je to iba blbý internet :) Nič viac, nič menej.
17.10.2016 - 20:03:16
00
Ok máš pravdu používam silacke reči, som proste egoista a ty nevieš ako to beriem ja, ale nechajme to tak, napísal som ti to v priateľskom duchu nech už si o tom myslíš čo chceš, nepotrebujem sa hádať ani si nič dokazovať, týmto to chcem uzavrieť a ak som teba alebo niekoho iného urazil tak sa ospravedlňujem
17.10.2016 - 20:45:14
00
Nemám dôvod vedieť :) Pekný večer
17.10.2016 - 21:01:44
01
v tomto vlakne by asi bolo vhodne pisat nielen nazor, ale aj ako tento konkretny nazor vznikol, resp. kolko ma kto najazdene na ceste / v lese a co tam kto zazil ...
su tu ine temy, v ktorych sa obcas vyskytnu linky na stranky s (aj smrtelnymi) urazmi cyklistov a podrobnostami nehod. necham na jednotlivcoch, aby si dohladali detaily...
isto sa da relativne lahko dohladat, aky je pomer urazov medzi cyklistami / bajkermi. ramon1 - vedel by si pomoct ? ak nieco take v nemocnici evidujete ...

apropo :
to ze sa niekto boji ist do lesa neznamena, ze les / mtb je nebezpecnejsi (skor to vypoveda o tom, ze nazor dotycneho nie je relevantny - bez urazky) ...
17.10.2016 - 22:45:25
04
Apropo je úžasné, ako si vieš domýšľať a potom to prezentovať ako základ faktu.
Nevypovedá to o ničom. Pretože na to, aby si vôbec mohol napísať či je môj názor relevantný alebo nie, ti chýba jedna podstatná informácia. Moje skúsenosti z lesa z minulosti a čo ma vedie k takému názoru na les. To je základ toho prítomného tvrdenia (že sa bojím ísť do lesa) a aj budúceho (že pochybujem, že pôjdem niekedy). Lenže tam sa o nich nepíše a ty nemáš o nich ani šajnu. A aj napriek tomu si ma odsúdil a pokrytecky ukončil slovami "bez urážky". Ešte že si tam nedal zázračné slovíčko "peace", ktoré je tu tak obľúbené. Tlieskam :clap: výkon hodný dosiek, ktoré znamenajú svet. :rock: Ďakujem. :bow:


Naposledy upravil ceruzka dňa 18.10.2016 - 06:29:58, celkovo upravené 1 krát.

18.10.2016 - 05:55:42
00
ja by som za trochu problematickejšie videl definovanie horskej cyklistiky.. u cesťákov sa to dá rozdeliť na max jazdenie po meste (ako BA, KE, ZA) alebo po okreskách (a aj tam záleží na lokalite) vs. horská cyklistika kde je rozdiel či človek sa vozí po zvažniciach (čo asi väčšina fóra) a vybudovaných trailoch alebo zjazdových tratiach a k údajom o vzdialenosti, výškových metroch im pribúdajú metre preletené.. alebo potom extrémy z videí kde sa jazdí na 50cm chodníku na skalách tam je fak zbytočné diskutovať o bezpečnosti :)

za mňa sa horšie/nebezpečnejšie cítim na ceste (aj keď som na nej ešte nepadol a ani žiaden úraz) na horskom som pár krát padol ale nič okrem pár škrabancov som neutrpel..
18.10.2016 - 06:16:28
02
Povodne som nechcel reagovat.
Ako spomenul KinDo , bolo by vhodne uviest aj pocet km.

Na ceste mam tento rok 11 283 km. V tomto roku, som na ceste nemal ani jednu jazdu, co by som sa nestretol s "panom" vodicom. Vsetko okolie NZ, NR, TO, PE, PD, BN, ZM, NV, PN, TN. Cesty tu su pomerne uzke a premavka husta. Nervozita vodicov obdivuhodna a ohladuplnost nulova - cest vynimkam. Predbiehanie na tesno, vytlacanie na krajnicu (obcas za krajnicu), nerespektovanie prednosti ... je pri jazde na dennom poriadku. Zatial nastastie bez urazu. Ale ak by k niecomu doslo, neverim ze by sa to obislo v "lepsom" pripade "iba" urazom s trvalymi nasledkami.

MTB zatial 4 472 km. V lese, jazdim tak, aby som prezil a ak som na TZ v ziadnom pripade neohrozil turistu. V lese ta takmer nik neohrozuje a uraz sposobeny pri MTB je takmer vzdy z dovodu pochybenia cyklistu (prepalenie rychlosti, precenenie tech. zdatnosti a podobne). Padov v tomto roku som mal vela, ale to bolo iba z mojej hluposti (tretra a podobne). Par drobnych skrabancov. Na maratonoch, jazdim ohladuplne voci kolegom.

Ide mi o pozitok, radost z jazdenia a najma sa vzdy vratit domov bez urazu.

Na zaklade skusenosti z ciest je podla mna riziko fatalneho urazu na ceste vacsie. Mnozstvom urazov zasa podla mna boduje MTB, ale vacsinou ide o drobnosti, v horsich pripadoch polamane klucne kosti, zapastia, otras mozgu a podobne.
Z dovodu ohrozovania cyklistu ucastnikmi v cestnej premvke, usudzujem, ze cestna cyklistika je NEbezpecnejsia. Je to iba moj nazor.

Jazdit treba ohladuplne a je jedno ci na ceste, alebo v lese.
18.10.2016 - 08:38:31
010
ceruzka napísal:
Apropo je úžasné, ako si vieš domýšľať a potom to prezentovať ako základ faktu......

napisala si,ze :
... Ale viem, že sa bojím ísť jazdiť do lesa a pochybujem, že pôjdem niekedy ...

nenapisala si, ze sa bojis na zaklade svojich predchadzajucich skusenosti / problemov / padov. reagoval som na tvoje vyjadrenie ... ak som prehliadol tvoj popis zlych skusenosti z ineho vlakna, tak sa ospravedlnujem :)
precitaj si toto vlakno este raz a zamysli sa nad tym, kto pise ciernobielo a kto hlada mozne dovody vzniku otazky, aka je v nazve vlakna ...
18.10.2016 - 10:32:32
00
A to ti dalo právo odsúdiť ma? Dosť lacná detinská výhovorka.
Fíha, cudzí človek mi píše, čo mám robiť. Tomu hovorím mať drzé gule. Výborne, zábava graduje.
18.10.2016 - 11:01:04
00
nikto ta neodsudzuje, ani nepise co mas robit (ak ano, tak ma cituj pls) ...
nebud vztahovacna :)
ide o to, ze ak si toto vlakno pozrie niekto iny, tak nech si nevytvori nespravny nazor (vela ludi bude ocakavat, ze v tomto vlakne najde odpoved na otazku polozenu v nazve vlakna :facepalm:) ...
18.10.2016 - 11:13:03
02
ceruzka napísal:
A to ti dalo právo odsúdiť ma? Dosť lacná detinská výhovorka.
Fíha, cudzí človek mi píše, čo mám robiť. Tomu hovorím mať drzé gule. Výborne, zábava graduje.


Ty sa uz zobud z toho sna a zacni trochu rozmyslat nad tym,co Ti kto pise a co pises Ty.Tieto sracky zdrava hlava ani nemoze vypotit co tu Ty predvadzas.
18.10.2016 - 11:19:53
08
keyboard_arrow_up