Ahojte,
uz dlhsi cas v sebe nosim taku myslienku, ze by nebolo od veci vyuzit potencial fora a ludi ktory sem chodia
aj na nieco pozitivne.
Mam na mysli podporu mladeze a mladych bikerov.
Ja som mal zhodou okolnosti stastie na to, ze som mal starsieho brata a fotrovcov s dobrym fin. zazemim
takze uz v 15tich som dostal prvy ozajstny
bike aj ked s pevnou vidlou ale mal STX
. Samozrejme na ostatne som si uz musel zarobit sam.
Napriek tomu si myslim, ze je tu medzi nami kopec takych bikerov, hlavne mladych, ktori maju hlboko do vacku
a nemoze si dovolit ani zakladne veci.
Rozmyslam nad tym, ze by nebolo od veci vytvorit nejaky system, na systematicku podporu novej krvi
ked uz sa nemozeme spoliehat na stat, casom by sa do toho mozno dalo zapojit aj sponzorov.
Rozmyslal som nad dvoma scenarmi:
1. Dedenie komponentov, urcite sa kazdemu z Vas doma povaluje kopec bikovych komponentov, ktore uz nepouzivate
alebo povedzme su zastarane ale stale funkcne a niekoho by predsa len potesili. Je tu kopec mladych, nadsenych
bikerov, ktori by ich brali. Takze vymysliet nejaky system, ako by sa tieto veci zhromazdovali a potom distribuovali
bud zadarmo alebo za symbolicke ceny, tym ktori ich potrebuju. Aj ked neviem podla akych pravidiel a akeho kluca.
2. Dotacny system a sice, ze povedzme kazdy z nas zarabajucich alebo lepsie situovanych bikerov by rocne/mesacne
prispel nejakou sumou podla vlastneho uvazenia do spolocneho fondu. a z toho fondu by sa dotovali nakupy komponentov
z obchodov, ktore by nam tiez dali nejaku tu symbolicku zlavu. Viem si napriklad predstavit take nieco ze
mlady biker by zaplatil 70% z fondu by slo 20% a zvysnych 10% by spustil z ceny bikovy obchod.
mozno je tato myslienka na SK este prilis "progressive" a mozno som prilis idealista v tom, ze by sa do toho zapojil
aj niekto iny ako ja.
Kazdopadne si myslim, ze my starsi, skusenejsi bikeri by sme sa mali uz nad sebou zamysliet a namiesto
neustaleho zhadzovania mladych a zelenacov na fore, prispiet niecim pozitivnym a spravit nieco pre horsku cyklistiku a podporu mladeze.
Napiste mi svoje napady, samozrejme aj kritika je vitana. Popripade, svoje vlastne navrhy ako by to mohlo fungovat popripade preco by
to nemohlo fungovat.